fbpx

Tel – 0488 487 460
Email – info@lec-energysolutions.be

Airco Mobiel

Alles wat u moet weten over Airco Mobiel!

Zoek
koeltechnieken waasland lec energy solutions

Bij LEC ENERGY SOLOUTIONS  begrijpen we dat het vinden van de juiste klimaatoplossing een cruciale beslissing is voor jouw comfort en levensstijl. Daarom zijn wij er  om jou hoogwaardige installaties en deskundige begeleiding te bieden bij het kiezen van het perfecte merk voor jouw airco behoeften.

✓ Merkonafhankelijk Advies

✓ Voor elk budget een oplossing

✓ Visueel aantrekkelijke oplossing voor binnen- én Buitenunit

LEC - Energy Solutions
4.9
Gebaseerd op 52 beoordelingen
powered by Google
Sara C.Sara C.
11:29 14 Dec 21
Eindelijk terug lekker warme verwarming en warm water in m'n woonst.
Nicole Van PeteghemNicole Van Peteghem
17:50 16 Aug 21
Beste Raphael,Wij zijn zeer tevreden over onze Midea airco. Dikke proficiat ook aan jouw werkmannen. Zij hebben de airco perfect geplaatst en het geheel heel netjes afgewerkt. Als we reclame kunnen maken zullen we dat niet nalaten! Groeten, Nicole
promskepromske
08:32 12 Aug 21
Vlekkeloze installatie. Een klein euvel dat direct professioneel en in open en eerlijk overleg werd hersteld.Techniekers hebben goed werk geleverd en op het einde nog de tijd genomen om - bijna tot in de details - uit te leggen hoe de airco + controller werkt.Op het sporadisch boorwerk na heb ik eigenlijk amper gemerkt dat ze er waren.Goei gasten dus. Houden zou ik zeggen!Laura
philip stevensphilip stevens
15:09 28 Jul 21
Werken zijn uitgevoerd op afgesproken datum en tijdstip én binnen voorziene prijsofferte. Heel kwaliteitsvolle en nette uitvoering;mensen met kennis van hun stiel en met respect voor onze woning!
Beste,Gisteren is bij ons de Daikin installatie op onze slaapkamer geplaatst.Wij willen jullie langs deze weg bedanken voor de kwaliteit waarmee de installatie is uitgevoerd ondanks de barre weeromstandigheden .Bovendien apprecieer ik de inspanning en overleg met ons voor de start van de installatie om tot de beste oplossing te komen wat betreft esthetiek en techniek! wij zijn dan ook blij met het eindresultaat wat betreft binnen unit (geen zichtbare leidingen in onze slaapkamer) en buitenunit (goot van leidingen doorlopend op buitengevel en plaatsing op dak naar achter).Bovendien is ook de elektrische aansluiting optimaal uitgevoerd. At last but not least is de werf proper achtergelaten en heeft zelfs de uitvoerder zijn schoenen uitgedaan voor onze slaapkamer te betreden. Chapeau en bedankt.Ik werk in de nucleaire sector waar overleg voor en na een activiteit ,nauwgezetheid, veiligheid en properheid de hoogste prioriteitZijn en welke uit mijn ervaring soms weleens botst met uitvoerders in de bouwsector.Met jullie heb ik op geen enkel moment dit ervaren.Wij kijken vol verwachting uit naar een warme zomer en een frisse slaapkamer en goede nachtrust 👍👍Mvg,Naudts-Van Havere
js_loader

Daikin biedt een breed scala aan hoogwaardige airconditioningoplossingen. Kies voor Daikin en ervaar de ultieme combinatie van comfort en prestaties voor jouw binnenomgeving

Hisense airconditioners vertegenwoordigen de perfecte combinatie van kwaliteit, prestaties en betaalbaarheid. Kies voor Hisense en geniet van het comfort dat jouw leef- en werkomgeving verdient

Met een rijke geschiedenis van innovatie en engineering biedt Toshiba een uitgebreide reeks airco’s voor zowel particuliere als zakelijke behoeften. Kies voor Toshiba en ervaar de perfecte balans tussen kwaliteit en prestaties voor jouw binnenomgeving.

Offerte airco aanvragen?

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
1
2
3

Airco offerte

Soort aanvraag
Merk aico
Uitvoeringsdatum
airco Hamme

Airco Mobiel

Overweeg je airco mobiel te kopen? Kijk dan zeker naar dit samenvattend filmpje over mobiele airco. Je leest over de voor én nadelen van mobiele airco. Het geluidsniveau en het vermogen van de mobiele airco. Of wil je liever een vaste airco? Kieskeurig.nl nam alvast de moeite om het mooi samen te vatten voor u. Wil je meerdere kamers uitrusten met airco, ga voor vaste airco. Wil je enkel de slaapkamer uitrusten met airco mobiel en deze occasioneel gebruiken in de leefruimte, weet dan deze aardig wat gewicht heeft en niet zo eenvoudig op en af een trap te vervoeren is. Denk ook na over het geluidsniveau. Een vaste airco is een pak stiller dan een mobiele airco.

airco Hamme

Mag ik zelf een airco mobiel plaatsen met buitenunit?

Neen, dat mag niet. De reden hiervoor is dat een airco met buitenunit koelmiddel bevat. Dit koelmiddel is schadelijk voor het milieu als het ontsnapt uit het systeem. Daarom heeft de overheid al jaren beslist dat enkel koeltechnisch gecertificeerde bedrijven handelingen mogen uitvoeren op installatie met koelmiddelen. 

EYE-WANT is een verzameling van koeltechnisch gecertificeerde bedrijven die zich gegroepeerd hebben in deze website om het grote publiek te informeren over airconditioning vanuit hun praktijk ervaring. 

airco mobiel

Airco met buitenunit: split airco of multi split buitenunit. Wat is dat nu precies?

Airco met buitenunit, split airco of multi split airco is de perfecte manier om op een budget vriendelijke manier een hernieuwbare energie in uw woning te installeren of plaatsen. In tegenstelling met een airco mobiel vraagt een airco met buitenunit een EXPERT om deze te plaaten. Verwarmen met fossiele brandstoffen is niet meer van deze tijd, daarom zoeken mensen naar alternatieven. Men denkt vaak aan een lucht water warmtepomp, maar zelden aan een aircoheater. Een airconditioning systeem is een lucht lucht warmtepomp en dat maakt een airco systeem uitermate geschikt om uw woning met te verwarmen én koelen. Koelen en verwarmen met een airconditioning zorgt ervoor dat tot 60% minder CO2 uitstoot dan een klassieke verwarming.

airco mobiel

Een split airco is een terminologie die aanduidt dat het systeem uit twee delen bestaat. Een buitenunit en een binnenunit. Staat je binnendeel in koeling dan zal het buitendeel warme lucht blazen. Staat het binnendeel in verwarming dan zal het buitendeel koude lucht blazen. 

Een multi split airco is een terminologie die aanduidt dat het systeem uit één buitendeel bestaat en meerdere binnendelen of aircoheaters. Afhankelijk van het merk zal het buitendeel tot en met 6 binnendelen kunnen verbonden worden. 

Een split airco of airco met buitenunit is geschikt voor het koelen én verwarmen van één ruimte. Na de plaatsing van de aircoheater is deze niet uitbreidbaar naar een andere ruimte. Wil je dus een tweede ruimte uitrusten met airco dan zal je dus een tweede buitenunit moeten installeren met desbetreffende binnenunit. Wil je dus meerdere ruimtes uitrusten met airco dan kies je beter voor een multisplit aircoheater. 

De verschillende merken bieden diverse types binnenunits aan. Van standaard wandmodellen tot design units. We raden je aan om je hiervoor bij onze EYE-WANT-EXPERTS te laten informeren

Zonnepanelen combineren met een warmtepomp?

Lucht/Lucht warmtepompen zullen de meeste warmte uit de lucht moeten onttrekken in de winter wanneer de lucht net het koudst is. Op dat moment kan het nuttig zijn om een zonnecollector in te schakelen, zodat die warmte uit het zonlicht kan halen en het verbruik van de warmtepomp drastisch kan doen dalen. Bovendien zal de CO2-uitstoot afnemen.

Voor de opwarming van warm water zijn lucht warmtepompen in de zomer net zeer interessant, omdat de lucht in de zomer warmer is dan de aarde of het grondwater. Dan kan je best zonnecollectoren inschakelen tijdens de warmste maanden van het jaar om voor sanitair warm water te zorgen.

Zonnepanelen

Eigenaars van zonnepanelen hebben een teller die terugdraait als hun stroomoverschot in het net wordt ­geïnjecteerd. In het ultieme scenario draait de teller in een jaar evenveel vooruit als achteruit en wordt een ­factuur opgemaakt voor 0 kWh.


Heb je op het einde van het jaar meer ­geproduceerd dan verbruikt, dan zal de meterstand lager zijn dan het jaar ervoor. Die meterstand dient als nieuw ­‘nulpunt’ voor het komende jaar. De stroom die je extra geproduceerd hebt, ben je kwijt.


Airco nerd

Smappee

De Smappee CT Hub verzamelt energiegegevens door verschillende stromen te meten met maximaal 4 CT’s of Rogowski-spoelen. Gebruik de Smappee Solid Core 3-phase CT als een eenvoudig en kostenefficiënt alternatief. Het systeem voor energiebeheer is toekomstbestendig en kan zich aanpassen aan elk scenario, met draadloze updates en de mogelijkheid om op elk moment extra modules toe te voegen. Smappee Infinity is een wereldwijde oplossing die compatibel is met alle omvormers en nagenoeg elke elektrische installatie ter wereld. Dankzij de compacte hardware past het systeem eenvoudig in bijna elk distributiepaneel.

Airco Mobiel - Aandachtspunten

Bij een multi split airco kan je meerdere binnenunits op één buitenunit aansluiten. Elk van de binnenunits wordt met twee koeltechnische leidingen verbonden aan de buitenunit. De binnenunit krijgt voeding via de communicatiekabel van de buitenunit. Het is dus enkel de buitenunit die elektrische voeding moet krijgen. Meestal is de elektrische voedingskabel van een residentiële airco 230V, 16 of 20A. Tussen de binnenunit en de buitenunit circuleert koelmiddel. Net omdat koelmiddel tussen deze twee circuleert zal je de installatie moeten uitbesteden aan een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf.

airco

Het is een mooie zomerdag, je gaat naar de zee, naar een meer of je doet een terrasje. ‘s avonds is het aangenaam warm maar dat blijft het ook. Onze nieuwbouw woningen worden héél goed geïsoleerd, wat goed is voor onze stookkosten. Maar in de zomer lijden onze woningen dikwijls aan oververhitting. Dan komt de vraag naar airco. Kies je beter voor een airco mobiel of voor een vaste airco. Wij zochten het voor je uit.

Hoeveel geluid maakt een mobiele airco?

Eén van de meest gehoorde nadelen van de airco mobiel is dat hij vrij luidruchtig is. Met geluidsniveau’s tussen de 55 en 65 dBA zijn ze inderdaad luidruchtige jongens. Aan de andere kant is een airco mobiel een vrij goedkope oplossing om snel een ruimte te koelen. Woon je in een gehuurde woning of appartement kan je soms ook gewoon geen vaste airco zelf kopen. Maar hoeveel is nu véél? Wij proberen u een impressie te geven van het geluidsniveau van een mobiele airco.

airco mobiel

Een vaste airco heeft een geluidsniveau van 19 tot 22 dBA op fluisterstille stand. Een airco mobiel haalt makkelijk 50 tot 65 dBA. Als je weet dat per 3 dBA er een verdubbeling in geluid plaats vindt dan weet je dat airco mobiel best veel lawaai maakt. De reden hiervoor is dat bij een airco mobiel de compressor (motor) in de buitenunit zit en bij een vaste airco zit de compressor in de buitenunit. 
Conclusie: Ga je voor een budget oplossing, mobiele airco, dan ga je het geluidsniveau erbij moeten nemen of oordopjes moeten kopen wil je erbij slapen. Ga je voor een vaste airco is het geluidsniveau verwaarloosbaar maar is een pak duurder dan mobiele airco.

Is een airco mobiel ook werkelijk mobiel

Een mobiele airco weegt tussen de 30 a 40 kg. Wil je hem op de trap heffen om bijvoorbeeld van de slaapkamer naar de leefruimte te verplaatsen zal je een sterk persoon nodig hebben. Wat we hiermee willen zeggen is dat bv oudere personen dit niet aankunnen. Daarenboven zal de slang waarmee de warmte wordt afgevoerd ook opnieuw moeten aangekoppeld worden op een ander raam. De bijbehorende afdichting zal ook aangepast moeten worden. Al snel een klus van een klein half uurtje. Ervaring leert ons dat airco mobiel 99% van de gevallen tijdens de zomer in de ruimte blijft staan en tijdens de winter verdwijnt in de bergruimte. 

Combineer airco mobiel met Smappe Infinity om te koelen met zonne-energie

Smappee Infinity kun je snel en makkelijk installeren en vereist weinig onderhoudskosten. Zo liggen de levensduurkosten lager dan bij concurrerende oplossingen. Het compacte plug-and-play-systeem, waarbij hubs stroomklemmen (CT’s) of Rogowski-spoelen verbinden, is robuust en betrouwbaar. Je besteedt dus minder tijd aan de configuratie van het systeem en meer tijd aan het besparen van energie voor jou en je klant.

smappee

Smappee breidt zijn ecosysteem voortdurend uit met compatibele IoT-producten en -diensten van derden. Smappee gebruikt Ethernet, Wi-Fi, 2G/4G, IP-gebaseerde verbindingen en standaarden zoals Modbus RTU en IoT-communicatieprotocollen om een snelle ontwikkeling van nieuwe toepassingen mogelijk te maken en integraties te versnellen. Aan de andere kant werkt Smappee samen met derde partijen om zijn technologie te integreren in hun producten of diensten zoals autolaadstations, slimme thermostaten, home assistenten of thuisbatterijen.

Je energiediensten ontwikkelen met Smappee Infinity.

De energiemarkt is in beroering, waardoor de waarde verschuift van de verkoop van kilowatturen naar energiediensten op aanvraag. Smappee biedt het platform om op deze evoluties in te spelen zodra ze zich voordoen. Van submeting met kwaliteit op nutsniveau tot real-time energiehandel en energy-as-a-service. Met onze toekomstbestendige en modulaire technologie ben je klaar om de energiediensten van de toekomst te leveren, vandaag nog.

smappee infinity

Bied Energy-as-a-service (EaaS) aan.

Versnel je bedrijf als aggregator of energiedienstverlener (ESP) met Smappee’s kant-en-klare oplossing. In plaats van alleen kilowatturen te leveren, bied je energiediensten op abonnementsbasis aan door middel van opvolging, geautomatiseerd beheer op afstand en optimalisatie van elektrische ladingen en energieverbruik. Dit alles zonder de klant ongemak te bezorgen. Voer dynamische prijsmechanismen in, zoals tarieven op basis van gebruikstijd, prijzen op de spotmarkt, real-time energiebeursprijzen en bied je klanten het Smappee tarief aan. Zo profiteren ze altijd van het voordeligste tarief.

LEC ENERGY SOLUTIONS

Uw partner in duurzame energie

LEC ENERGY SOLUTIONS helpt u graag verder met al vragen omtrent uw energie. De zaakvoerder Raphaël Lerno is gefascineerd door energie en energie-optimalisatie. Hij is van mening dat de moderne woning zijn energie zelf kan produceren met zonnepanelen. Het zal in de toekomst de kunst worden om deze geproduceerde elektrische energie op de juiste momenten naar de juiste verbruikers te sturen. Deze verbruikers kunnen warmtepompen, aircoheaters, laadpalen zijn. Wat betreft batterijen is hij voorstander om hier slim te investeren. Dat wil zeggen dat je eerst de energie moet sturen naar de verbruiker door middel van een slim apparaat (Smappee Infinity) en pas daarna naar de batterij. 

Raphaël Lerno helpt je graag verder naar een duurzame én betaalbare toekomst. 

airco plaatsen bazel

Raphaël Lerno begeleidt u graag in uw al uw vragen omtrent duurzame energie

GSM – 0488 487 460
Email – raphael@lec-energysolutions.be

AIRCO | KOELING | WARMTEPOMP | VENTILATIE | ZONNEPANELEN | BATTERIJEN | LAADPAAL

Stuur ons een bericht

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam