fbpx

Onderhoud Airco

Het onderhouden van uw airco is zeer belangrijk. Leer hier waarom

Onderhoud Airco - Koelmiddel bijvullen

Dikwijls horen wij van mensen die reeds een airco hebben: ‘Komen jullie eens onderhoud doen, hij heeft wat koelgas nodig. Een onderhoud van je airco omvat niet enkel het vullen van koelmiddel. De airco moet immers bij opstart worden afgeperst op 40 bar om zeker te zijn dat er gedurende de hele levensduur geen koelgas ontsnapt. Denk maar aan je koelkast. Daar moet je toch ook nooit koelmiddel bijvullen? Is er een lek, dan gaan wij dat lokaliseren en herstellen. Daarna wordt het systeem opnieuw afgeperst met stikstof en dan pas zullen wij het vullen met koelmiddel. 

Een ‘onderhoud airco’ houdt enerzijds in dat we deze chemisch én bacterieel reinigen met de nieuwste technologie (coiljet) en anderzijds dat we met onze elektronische lekzoektester nagaan of er in de loop van de tijd toch geen klein lek is ontstaan.

LEC ENERGY SOLUTIONS

Hoe weet je of airco onderhoud nodig heeft?

Zelfs al moet je je airconditioning niet verplicht onderhouden, is het soms toch noodzakelijk. Zelfs zonder concrete defecten is één keer per jaar aangewezen. Enkele belangrijke symptomen van een airco die een onderhoudsbeurt nodig heeft, zijn :

  • je installatie maakt meer lawaai dan gewoonlijk. Mogelijks zijn de filters verstopt. Reinig deze dan eerst door het stof met een stofzuiger weg te halen. Blijft het lawaai aanhouden dan kunnen er mechanische problemen zijn. Contacteer dan een installateur. Ook bij geratel en geborrel is onderhoud aangewezen.
  • Verminderd koelvermogen: als je airco er almaar langer over doet om een ruimte gekoeld te krijgen, is het koelvloeistofpeil allicht te laag.
  • Ook stijgende energiekosten kunnen wijzen op een slecht onderhouden installatie. 
  • De ventilator maakt meer lawaai. Dat kan wijzen op aangekoekt vuil. Dat brengt de ventilator in onbalans, veroorzaakt overmatige slijtage op de rollagers wat uiteindelijk kan zorgen voor een defecte aandrijving van de ventilator. 

Voorkom onnodige kosten van herstelling door een onderhoud uit te laten uitvoeren door een vakman. 

Als je je airconditioning verplicht moet laten onderhouden, dan moet je daar een erkend technicus voor contacteren. 

Heb je verder nog vragen over je Daikin-airco of airconditioning in het algemeen dan helpen onze professionals je graag verder!

Airco Reiniging Systeem?

De CoilJet CJ-125 is een innovatief systeem, waarmee u kwalitatief en effectief airco systemen en warmtepompen kunt reinigen. Door een lagedruk waterspray te combineren met reinigingsmiddel, is het mogelijk om zowel de airco binnen- als buitensystemen te reinigen. Het systeem heeft 9 BAR werkdruk en levert circa 2,3 liter/minuut aan flow, ideaal voor het gebruik voor zowel binnen als buiten.

Onze onderhouden in beeld

Hier enkele sfeerbeelden van onze uitgevoerde airco onderhouden. Onze klanten waren stuk voor stuk verwonderd over de diepgaande reiniging die hun airco toestel kreeg. 

Wil jij ook een afspraak maken voor het onderhoud van jouw airco systeem? 

Laat uw gegevens na in onderstaand invulformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Maak een afspraak voor airco onderhoud

Stuur ons een bericht

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Hoeveel binnendelen
Hoeveel buitendelen
Bent u al klant bij ons?