fbpx

Tel – 0488 487 460
Email – info@lec-energysolutions.be

Lec Energy Solutions - Een woordje uitleg over ons team

Eén aanspreekpunt voor al uw duurzame technieken

AIRCOHEATERS | WARMTEPOMP | VENTILATIE | ZONNEPANELEN | BATTERIJEN | LAADPALEN

Zoek

Al uw duurzame technieken onder één dak

De missie van LEC ENERGY SOLUTIONS is de eigenaars van woningen, de ondernemers met KMO gebouwen het bos door de bomen te laten zien op vlak van duurzame technieken. Doorheen de jaren is ervaring opgebouwd in zonnepanelen, aircoheaters, warmtepompen en sinds 2020 ook laadpalen en batterijen. De energietransitie gaat heel snel. Vele mensen willen van het gas af, maar weten niet goed hoe. Wel, wij zijn van mening dat je perfect zelf jouw energie kan opwekken, aansturen op de juiste momenten naar de juiste verbruikers en eventuele overschot kan opslaan in batterijen. Heb je sinds kort een elektrisch voertuig gekocht en wil je jouw zonnepanelen maximaal benutten om deze op te laden. Wel dat kan ook. 

Hoe komen we aan deze ervaring?

2002-2009

Daikin Airconditioning

Afgestudeerd als ingenieur begon het avontuur bij Daikin Europe in Oostende. Als Europees service technieker verantwoordelijk voor VRV, Conveni-Pack en Altherma lucht water warmtepomp. Zo zag Raphaël Lerno als technieker de evolutie van airco naar warmtepomp en de nood naar energiezuinige systemen. Wat volgde was een carrière in het commercieel adviseren van verschillende airconditioning en warmtepomp installateurs in Oost Vlaanderen en West Vlaanderen. 

Koeltechnieken Waasland
manifolds hot cold

2009 - 2014

Zonnepanelen - (hybride) warmtepompen - ventilatie

Werkzaam als sales manager bij de invoerder van Rotex en Sanisolar werd de nodige ervaring opgedaan met betrekking tot (hybride) lucht water warmtepompen,  zonnepanelen en thermische zonnepanelen. Rotex werd overgekocht door Daikin en het was het tijd om zelf aan de slag te gaan bij 2 verschillende installatiefirma’s. Dank zij de hulp van mijn collega’s techniekers en monteurs werden de knepen van het installatievak aangeleerd. Andere technieken zoals ventilatie, vloerverwarming, zonnepanelen werden verkocht en geplaatst.

2014 - 2016

Hitachi - Hisense

Verantwoordelijk gedurende twee jaar voor de vertegenwoordiging van airco en warmtepomp merken Hisense en Hitachi. Hier groeide de liefde voor deze merken en tot op heden volgen wij ook hun gamma.

Hisense Airco installateur
industriele kanalen

2016 - 2018

Industriële projecten

Na een leerrijk traject van verschillende airco fabrikanten Daikin, Hitachi & Hisense alsook verschillende installatiefirma’s komt het traject van de industriële piping en een uitbreiding van sanitair kennis met de BBT – Best Beschikbare Technieken omtrent legionella. Een mooie aanvullende kennis. 

2018 - heden

Airco en warmtepomp

Omdat de vraag naar airco in Hamme en warmtepomp niet alleen beperkt bleef bij vrienden en kennissen werd de klantengroep uitgebreid en LEC ENERGY SOLUTIONS werd geboren. Met een focus op airco en warmtepompen startten we onze activiteiten, altijd met het oog op duurzame technieken en eventuele uitbreidingen naar andere technieken zoals zonnepanelen

airco
Zonnepanelen hamme

2020 - heden

Airco - warmtepomp - ventilatie - zonnepanelen - batterijen - laadpalen

Meer en meer zien we de noodzaak om een energiezuinig huis te bouwen of verbouwen. Ook de mobiliteit ligt onder druk. Meer en meer mensen schaffen zich een elektrische auto aan. Het gamma werd uitgebreid met zonnepanelen, batterijen en laadpalen. Zo kunnen we niet alleen de elektrische verbruikers aanbieden (airco, warmtepomp) maar ook elektrische zonnepanelen en batterijen. 

LEC ENERGY SOLUTIONS – Dé oplossing voor duurzame en betaalbare energietechnieken.

airco installateur Beveren

De huidige technieken in een woning, KMO unit of burelen veranderen constant. Onze specialisatie vertrekt vanuit de techniek airco en warmtepomp. Door een gevarieerde carrière is deze kennis aangevuld met ventilatie, zonnepanelen, batterijen en laadpalen. Dat stelt ons in staat om alle technieken met de bouwheer te bespreken. Dit heeft als groot voordeel dat de bouwheer slechts één aanspreekpunt heeft voor al zijn duurzame technieken HVAC

– Raphaël Lerno, zaakvoerder

Met wat kunnen wij u helpen?

Een aircoheater zorgt voor koeling in de zomer maar het is ook een warmtepomp.  Aircoheaters zijn een mooie aanvulling op jouw installatie zonnepanelen. 

AIRCO | KOELING

Een warmtepomp is een elektrische verwarming die ervoor zorgt dat zijn verbruik laag genoeg blijft zodat je deze energie kan opwekken door zonnepanelen. 

WARMTEPOMP

lec energy solutions ventilatie

Onze huizen worden steeds beter geïsoleerd. Ventilatie is noodzakelijk om een gezond klimaat te creëren in jouw woning of KMO unit. 

VENTILATIE

lec energy solutions laadpalen

De elektrische auto is in opmars. Een elektrische laadpaal zorgt ervoor dat u goedkoop laadt én dat u via zonnepanelen uw auto kan opladen.

LAADPAAL

lec energy solutions zonnepanelen

Zonnepanelen en een digitale teller.  In de toekomst zal het de kunst zijn om de energie te verbruiken op het moment dat die wordt opgewekt. Wij weten hoe dit moet …

ZONNEPANELEN

Batterijen hoeven niet al hun opgewekte elektriciteit op te slaan. Zij moeten ervoor zorgen dat uw installatie zonnepanelen rustiger draait. 

BATTERIJEN

AIRCO | WARMTEPOMP | ZONNEPANELEN | BATTERIJEN | LAADPALEN

Stuur ons een bericht

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam