fbpx

Tel – 0488 487 460
Email – info@lec-energysolutions.be

Batterij en Zonnepanelen

Alles wat u moet weten over batterijen van zonnepanelen!

Zoek
koeltechnieken waasland lec energy solutions

Bij LEC ENERGY SOLUTIONS begrijpen we dat het kiezen van de juiste zonnepanelen een cruciale beslissing is voor jouw energiebehoeften en duurzame levensstijl. Daarom staan wij voor je klaar om hoogwaardige zonnepaneelinstallaties en deskundig advies te bieden bij het selecteren van het ideale zonnepaneelmerk voor jouw woning.

LEC - Energy Solutions
4.9
Gebaseerd op 63 beoordelingen
powered by Google
Kelly FlorenKelly Floren
11:28 06 May 24
TimoTimo
09:20 02 Jan 24
Ik was blij met mijn airco-installatie die ik 4 jaar geleden had gedaan, behalve het feit dat het team tijdens het installeren van de airconditioning mijn grote kast moest verplaatsen, die daarbij zwaar beschadigd raakte. Ik heb maanden gewacht tot Energy Solutions hun belofte nakwam en iemand stuurde om het probleem te repareren. Uiteindelijk reageerde het bedrijf niet meer op berichten. Erg jammer, want verder werkt de airco zelf prima en was ik zelfs van plan een tweede in mijn woonkamer te plaatsen.
Luc van BokhovenLuc van Bokhoven
07:34 08 Sep 23
Top service! Professionele installatie, klantvriendelijk, goede opvolging, enorm tevreden over. Zonnepanelen en airco laten installeren.
Rudy KeymolenRudy Keymolen
16:16 06 Jun 23
Heb Airco (Daikin) laten installeren in het volledig huis, gelijkvloers tot zolder. Dit is met de bedoeling deze in de winter ook als verwarming te gebruiken. Heb hierover deskundig advies gekregen. De plaatsing zelf is zeer vlot verlopen. Alles werd netjes afgewerkt en alles werd ook netjes opgeruimd. Afspraken werden ook correct nagekomen. Op het einde nog uitleg gekregen hoe alles werkt, alsook de koppeling met WIFI. Dit bedrijf is zeker een aanrader, kortom TOP!!!
sofie mynysofie myny
09:13 06 Apr 23
Top firma. Heb aircoheaters, warmtepomp en zonnepanelen via hun. Top service. Werken netjes. Vriendelijk aangenaam personeel.
Tim CertynTim Certyn
18:00 05 May 22
Plaatsing van airconditioning (type: Hisense)in woonkamer en slaapkamers:Voorafgaande aan de plaatsing een professionele uitleg gekregen en een op maat van de klant individueel dossier met de belangrijkste speerpunten voor een efficiënte benadering van de klant zijn vragen en eisen. Ook nog de tijd en mogelijkheid gekregen om eigen accenten aan te brengen of meer informatie te krijgen over elk specifiek item.Volledige montage en installatie van buiten- en binnenunits op een dag tijd. Nauwkeurig geplaatst en met zorg voor een propere afwerking. Door de technische ploeg nadien nog een professionele uitleg gekregen over het systeem, met een handleiding om nadien alles nog eens te raadplegen en enkele tips om het systeem efficiënt te gebruiken. Vriendelijk personeel en harde werkers. Wij zijn zeer tevreden.
Sara C.Sara C.
11:29 14 Dec 21
Eindelijk terug lekker warme verwarming en warm water in m'n woonst.
Nicole Van PeteghemNicole Van Peteghem
17:50 16 Aug 21
Beste Raphael,Wij zijn zeer tevreden over onze Midea airco. Dikke proficiat ook aan jouw werkmannen. Zij hebben de airco perfect geplaatst en het geheel heel netjes afgewerkt. Als we reclame kunnen maken zullen we dat niet nalaten! Groeten, Nicole
promskepromske
08:32 12 Aug 21
Vlekkeloze installatie. Een klein euvel dat direct professioneel en in open en eerlijk overleg werd hersteld.Techniekers hebben goed werk geleverd en op het einde nog de tijd genomen om - bijna tot in de details - uit te leggen hoe de airco + controller werkt.Op het sporadisch boorwerk na heb ik eigenlijk amper gemerkt dat ze er waren.Goei gasten dus. Houden zou ik zeggen!Laura
philip stevensphilip stevens
15:09 28 Jul 21
Werken zijn uitgevoerd op afgesproken datum en tijdstip én binnen voorziene prijsofferte. Heel kwaliteitsvolle en nette uitvoering;mensen met kennis van hun stiel en met respect voor onze woning!
Beste,Gisteren is bij ons de Daikin installatie op onze slaapkamer geplaatst.Wij willen jullie langs deze weg bedanken voor de kwaliteit waarmee de installatie is uitgevoerd ondanks de barre weeromstandigheden .Bovendien apprecieer ik de inspanning en overleg met ons voor de start van de installatie om tot de beste oplossing te komen wat betreft esthetiek en techniek! wij zijn dan ook blij met het eindresultaat wat betreft binnen unit (geen zichtbare leidingen in onze slaapkamer) en buitenunit (goot van leidingen doorlopend op buitengevel en plaatsing op dak naar achter).Bovendien is ook de elektrische aansluiting optimaal uitgevoerd. At last but not least is de werf proper achtergelaten en heeft zelfs de uitvoerder zijn schoenen uitgedaan voor onze slaapkamer te betreden. Chapeau en bedankt.Ik werk in de nucleaire sector waar overleg voor en na een activiteit ,nauwgezetheid, veiligheid en properheid de hoogste prioriteitZijn en welke uit mijn ervaring soms weleens botst met uitvoerders in de bouwsector.Met jullie heb ik op geen enkel moment dit ervaren.Wij kijken vol verwachting uit naar een warme zomer en een frisse slaapkamer en goede nachtrust 👍👍Mvg,Naudts-Van Havere
Peter Van de VyverPeter Van de Vyver
11:49 09 Mar 21
2 slaapkamers en 1 living met airco geplaatstcompressor boven de garageAllemaal geplaatst en in werking gesteld in 1dag
js_loader

Met hun elegante design en krachtige prestaties bieden Eurener zonnepanelen een uitstekende oplossing voor duurzame energieopwekking in alle weersomstandigheden. 

Sungrow omvormers zijn ontworpen met geavanceerde technologieën en bieden een hoge betrouwbaarheid en prestaties, zelfs in de schaduw. De nummer 1 keuze in omvormers over de hele wereld. 

Smappee is een slimme en gebruiksvriendelijke energiemonitor die je helpt om je energieverbruik te beheren en te verminderen. Maak een duurzame keuze voor jouw toekomst met Smappee

Batterij en zonnepanelen combineren?

Voor installaties van zonnepanelen met een digitale meter betaal je in Vlaanderen je energiefactuur net zoals een klant zonder zonnepanelen d.w.z. op basis van je werkelijke kilowatturen (kWh) afname van het net. Je krijgt wel een vergoeding (het injectietarief) voor de elektriciteit die je in het net injecteert. Dat is de elektriciteit die je panelen opwekken en die je niet zelf onmiddellijk verbruikt.  Om zoveel mogelijk te besparen, wordt het daarom belangrijker om je zelfverbruik te maximaliseren. Dat doe je door de elektriciteit te verbruiken op het moment dat deze geproduceerd wordt, zodat je geen elektriciteit moet afnemen van het net.

Wanneer je een batterij-systeem voorziet in de installatie, wordt de overtollige stroom hier opgeslagen, direct uit de zonnepanelen. Wanneer het verbruik hoger ligt dan de opbrengst, wordt deze extra stroom gebruikt uit het batterijsysteem en niet het uit het elektriciteitsnet. Dit maakt off-grid wonen een mogelijkheid. Enkel wanneer de batterij leeg is, en er geen zonnestroom wordt opgewekt, wordt energie uit het  elektriciteitsnet afgenomen. Maar met Smappee, het slimme energiesysteem, kan je alles volgen!

batterij zonnepanelen

Verschillende batterijen voor zonnepanelen?

Een zonnepanelen batterij systeem werkt net zoals de bekende kleine batterijen waarmee we allemaal vertrouwd zijn. Ze worden opgeladen door stroom te injecteren. Bij kleine batterijen gebeurt dit direct van het elektriciteitsnet en bij een zonnepanelen systeem direct vanuit de zonnepanelen.

Wanneer elektriciteit wordt gebruikt voor huishoudtoestellen wordt de elektriciteit via de omvormer omgezet in wisselstroom. Veel batterijen zoals de Powerwall van Tesla beschikken over een ingebouwde omvormer. 

  • Lithium-ion batterij: Dit type batterij is aangeraden bij zonnepanelen elektriciteit opslag. Hun opslagcapaciteit is zeer groot tegenover het gewicht en het opladen gebeurt snel. Bekende merken batterijen zoals Tesla of Enphase maken beide gebruik van lithium-ion batterijen.
  • Loodzuur batterij: Loodzuur batterijen zijn de oudste batterijen en worden al geruime tijd gebruikt voor off-grid toepassingen. Qua prijs zijn ze laag, ongeveer de helft van lithium-ion batterijen. Hun grote nadeel is wel dat ze niet meer dan voor de helft ontladen mogen worden waardoor een grote batterij vereist is voor zonnepanelen, wat het financieel minder interessant maakt. 

Solar Batterijen

Solax Power is verheugd door de compatibiliteit met de nieuwe Triple Power hoogspanningsbatterij en door de langverwachte derde generatie van onze marktleidende hybride omvormer voor zonnebatterijen, die nu een reeks zowel eenfasige als driefasige modellen omvat. Het nieuwe model Triple Power batterij   biedt een vermogen van 5,8kWh en kan in serie worden geïnstalleerd met maximaal 4 batterijen van 23kWh.

Smappee Infinity

Slim energiebeheer voor elke energiebehoefte. Stuur en bekijk elektriciteit, zonne-energie, gas en water. Realtime- en historische gegevens via App of Dashboard. Slimme controle en dynamische load balancing. Interoperabiliteit met IoT-producten en -diensten. Eenvoudige installatie en onderhoud, draadloze updates. Modulair, toekomstbestendig. Smappee Infinity biedt een totaaloplossing voor spanningsmeting en dynamisch load-balancing tussen zonne-energie, elektrische wagens en andere toestellen via een cloud-gebaseerde interface.
Airco nerd

Single Phase Hybrid-Hoogspanning

Solar Power is verheugd de lancering aan te kondigen van de langverwachte derde generatie van onze markt leidende hybride omvormer voor zonnebatterijen, die nu een reeks zowel eenfasig als driefasige modellen omvat. De X-Hybrid omvormer voor batterijopslag is compatibel met de
toonaangevende lithium-ion batterijoplossingen die momenteel op de markt zijn en is daarmee de meest populaire oplossing van energieopslag

Levensduur Batterij voor zonnepanelen

Hoe meer laadcycli, hoe korter de levensduur van de batterij. En omdat elke voltooide cyclus voorgoed verloren is, slinkt je kapitaal. Daarom is het bij een investering belangrijk om niet alleen naar de prijs van de batterij en naar het rendement te kijken, maar ook naar het aantal cycli dat ze kan doen, want dat beïnvloedt de levensduur.

Concreet betekent dit dat een goedkope batterij die slechts 1000 cycli kan doen, financieel minder interessant is dan een duurdere batterij die echter wel 5000 tot 10000 cycli kan halen. De modellen die momenteel op de markt zijn, hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 2800 tot 10000 cycli en gaan dus zo’n 10-20 jaar mee. Kijk dus zeker ook naar de hoeveelheid elektriciteit die een batterij kan opslaan over zijn hele levensduur. Hoe groter ze is, hoe kleiner de investering per gestockeerde kWh.

Wat is Smappee

Van laadpalen naar laadboxen op de muur + realtime tracking hoeveel stroom er wordt gebruikt kort samengevat slim elektriciteit. Wil je snel laden toevoegen aan je laadplein? Smappee EV Base Ultra is snel, slim en compact. Hij is uitgevoerd in het bekroonde EV Line ontwerp en biedt laden met een continu vermogen van 160 kW terwijl je elektrische infrastructuur binnen zijn grenzen blijft. In combinatie met EV Base of EV Wall biedt hij het meest energie-efficiënte laadproces op de markt.

batterij zonnepanelen smappee

Wil je je elektrische auto laden met zonne-energie en in perfect evenwicht met de andere energiestromen in je huis? Of zoek je een manier om de laadkosten door te rekenen aan je werkgever? Dan is Smappee EV Wall de oplossing voor jou.

De Smappee EV Wall is een compacte, gebruiksvriendelijke, en mooie oplossing voor residentieel laden. De EV Wall is standaard voorzien van beveiliging tegen overbelasting. Dit zorgt ervoor dat het elektrisch systeem van je woning binnen zijn vermogensgrens blijft. Je hoeft dus niet langer te vrezen voor gesprongen zekeringen tijdens je laadsessie. Smappee past de capaciteit van je laadpaal automatisch aan.

Ev wall batterij

LEC ENERGY SOLUTIONS

Uw partner in duurzame energie

LEC ENERGY SOLUTIONS helpt u graag verder met al vragen omtrent uw energie. De zaakvoerder Raphaël Lerno is gefascineerd door energie en energie-optimalisatie. Hij is van mening dat de moderne woning zijn energie zelf kan produceren met zonnepanelen. Het zal in de toekomst de kunst worden om deze geproduceerde elektrische energie op de juiste momenten naar de juiste verbruikers te sturen. Deze verbruikers kunnen warmtepompen, aircoheaters, laadpalen zijn. Wat betreft batterijen is hij voorstander om hier slim te investeren. Dat wil zeggen dat je eerst de energie moet sturen naar de verbruiker door middel van een slim apparaat (Smappee Infinity) en pas daarna naar de batterij. 

Raphaël Lerno helpt je graag verder naar een duurzame én betaalbare toekomst. 

airco plaatsen bazel

Raphaël Lerno begeleidt u graag in uw al uw vragen omtrent duurzame energie

GSM – 0488 487 460
Email – raphael@lec-energysolutions.be

AIRCO | KOELING | WARMTEPOMP | VENTILATIE | ZONNEPANELEN | BATTERIJEN | LAADPAAL

Stuur ons een bericht