Koeltechnieken Waasland

Koeltechnieken Waasland – LEC Energy Solutions
KOELCELLEN | DIEPVRIESCELLEN 

Wat is koeling?

Koeltechniek Waasland is een verzameling van technische oplossingen om koelruimtes, voorwerpen en stoffen af te koelen en koel te houden, door er warmte aan te onttrekken en deze op een andere plaats weer af te geven. Koeling is niets meer dan warmte verplaatsen. De compressor duwt het gasvormig koudemiddel naar een hogere druk en gaat naar de condensor, daar wordt het koudemiddel terug vloeibaar. Vervolgens gaat het ‘expanderen’ naar gasvormige toestand.

Koeltechnieken Waasland

Dat expanderen zorgt voor warmteabsorptie ofwel koeling. Na deze verdamping (uitkoken) van het koudemiddel zal de compressor dit gasvormige koudemiddel terug aanzuigen en comprimeren om zo terug naar de condensor te gaan. Het koudemiddel circuit is dus een gesloten circuit. Koudemiddelen bevatten HFK’s en worden streng gereguleerd door nationale en internationale wetgeving. Omwille van deze wetgeving moeten koeltechnische installatie geïnstalleerd worden door koeltechnische gecertificeerde bedrijven. LEC ENERGY SOLUTIONS is een KOELTECHNISCH GECERTIFICEERD BEDRIJF met maar liefst VIER KOELTECHNICI in zijn team en een VIJFDE KOELTECHNIEKER in opleiding. 

Koeling- koudemidellen

Koeling via koelmiddel kan gebeuren via het koelmiddel R134a of R404a. Dit noemt men F-gassen. F-gassen is een verzamelnaam voor volgende soorten gassen: HFK’s (fluorkoolwaterstoffen), PFK’s (perfluorkoolwaterstoffen) en SF6 (zwafelhexafluoride). HFK’s zijn verantwoordelijk voor het grootste aandeel in de uitstoot van F-gassen. Ze worden onder meer gebruikt als koelmiddel in koeltoepassingen en airconditioning. F-gassen hebben een zeer hoge GWP-waarde (Global Warming Potential). Belangrijkste F-gassen: R410A GWP:2.088, R404A GWP:3.922 HFK-134a GWP:1.430.

aircoo

Omwille van hun zeer hoge GWP-waarde worden er op mondiaal, Europees en Vlaams niveau maatregelen en initiatieven uitgewerkt die de uitstoot van deze broeikasgassen naar de atmosfeer moeten beperken en vermijden. Het beleid is gericht op: het verhogen van de lekdichtheid en het gebruik van dergelijke gassen te verbieden of te ontmoedigen, en het gebruik van milieuvriendelijke alternatieven te stimuleren.

koeltechnieken waasland climapulse

Koeltechnieken Waasland LEC zorgt ervoor dat men zorgvuldig omspringt met deze koudemiddelen. We verzorgen het lekdichtheidscertificaat  alsook het periodiek (verplicht) onderhoud.  Digitale tijden vragen voor digitale oplossingen. Daarom werken wij met Climapulse samen. Door dit platform krijgt u een internet pagina waar u al uw lekzoektesten, lekdichtheidscertificaat en onderhouden kan terugvinden. 

Koeling - verdamper

Het koelelement in de koelcel of diepvriescel noemt men de verdamper omdat men daar het koudemiddel gaat uitkoken, verdampen. Deze komen in verschillende uitvoeringen: blokverdampers, plafondverdampers, wandverdampers, tussenstijlverdampers, statische verdampers, etc. Wij kiezen om de moderne technieken te volgen. Daarom kozen wij Daikin als leveranciers voor monoblok koelsystemen en bi-blok koelsystemen. 

verdamper

Koeltechnieken Waasland LEC maakt op basis van jouw koelvraag en noden de juiste selectie van jouw koelsysteem.

Daikin - Uw totaal leverancier voor uw koeling

De verdamper zal uw ruimte afkoelen maar zal ook een laagje ijs krijgen op zijn lamellen. Dit ijs moet op regelmatige tijdstippen weg gesmolten worden. Dit weg smelten van ijs noemt men de ontdooicyclus. Deze kan met persgassen gebeuren maar kan ook elektrisch.

Koeltechnieken Waasland LEC, zaakvoerder Raphaël Lerno stond mee in de ontwikkeling van Daikin Conveni-Pack. 

Innovatie in koelcellen en diepvriescellen

Stekkerklare koelcellen en diepvriescellen van Daikin

Omwille van een tekort aan koeltechnische bedrijven kiezen meer en meer eindklanten voor een monoblok koeling of stekkerklare koelcellen en diepvriescellen

Wat is een stekkerklare koelcel eigenlijk? Het is niet zoiets als een koelkast die wij in zijn geheel even bij U binnen plaatsen, de stekker in het stopcontact steken en klaar. Nee, wij bouwen een stekkerklare koelcel op met geïsoleerde panelen die perfect in elkaar passen, waarin haken zitten die we om een nok in het volgende paneel draaien, zodat de koelcel goed dicht is en er geen onnodig energie verlies optreedt.  De panelen passen door iedere gewone deur, dus een stekkerklare koelcel bouwen we keurig in uw binnenruimte op. De energiezuinige koelmotor plaatsen we op of naast de koelcel, maar als dat vanwege warmte of geluid niet op of naast de koelcel kan, kunnen we die ook in een andere ruimte of zelfs buiten plaatsen. Dan spreekt men van een split of bi blok koelsysteem. 

aircooo

Door de overname van Zanotti heeft Daikin een ruim gamma van monoblok koelsystemen in zijn gamma. 

Split (bi blok) koelcel of diepvriescel van Daikin

Een split-koelsysteem bestaat uit twee losse componenten, namelijk de KOELMACHINE en de VERDAMPER.  We monteren de verdamper IN de koelcel en de koelmachine op of naast de koelcel, maar deze kan natuurlijk ook heel goed in een andere ruimte of wat nog beter is, zelfs buiten geplaatst worden. Split koelsystemen worden meestal geplaatst daar waar een snelle koeling moet gebeuren van verse (warme gerechten) of waar een monoblok koelsysteem de ruimte waar de koelcel of diepvriescel de ruimte te veel zou opwarmen. 

Werken met monoblok systemen van één fabrikant, Daikin, zorgt ervoor dat alle componenten (verdamper, condensor, compressor, expantieventiel en regelaar) perfect op elkaar zijn afgestemd

koeltechnieken waasland

Koelcellen winnen aan populariteit in onze woningen. Supermarkten bieden meer en meer verse goederen aan. Afhaalmaaltijden en traiteurs zien hun verkoop alsmaar stijgen. De gemiddelde frigo wordt voor sommige mensen te klein. 

Bakker? Beenhouwer? Traiteur? Zoek je een service partner voor jouw koelinstallatie, aarzel niet en contacteer LEC Energy Solutions. info@lec-energysolution.be of bel ons op onze GSM voor depannages, herstellingen en onderhoud  – 0488487460

Koeltechnieken Waasland LEC is een gevestigde koeltechnische installateur in Hamme. Gevestigd in Kaaldries 91B te Hamme en een team van 6 monteurs, en twee servicetechniekers. 

Koeltechnieken Waasland

Daikin condensor buitenunit J&E Hall

Door de overname van J&E Hall heeft Daikin een gamma aan split buitendelen condensors. Hierdoor kunnen we de nieuwste technologiën vanuit de airconditioning techniek integreren in de koeling. 

Koeltechnieken waasland
Koeltechnieken Waasland

Nood aan koelcel of diepvriescel?

Stuur ons een bericht