fbpx

UV desinfectie

Door de COVID crisis is de vraag gestegen naar desinfectie systemen voor publieke ruimtes, kantoren, scholen, rusthuizen, etc. Lees hier hoe UV desinfectie u kan helpen om uw ruimte te vrijwaren van (covid) bacteriën.

UV desinfectie - Een gekende technologie

UV desinfectie is een algemene term voor het desinfecteren van lucht gebruik makend van UV straling. Meer precies UV-C straling. 

De lucht die we in deze locaties inademen, is verre van schoon, helder en zuiver. Deze lucht die jij dagelijks inademt, bevat allerhande ongezonde stoffen als daar
zijn: bacteriën, virussen, pollen, rook, soms zelfs giftige gassen. Vooral in ziekenhuizen is dit een echt gekend probleem! Ziekenhuizen passen al jaren UV desinfectie toe. Ziekenhuisinfecties treffen ongeveer 10% van de patiënten tijdens hun verblijf. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat tot 20% van alle infecties waaronder griep, luchtwegeninfecties, schimmels, longontsteking en MRSA, via de lucht worden overgedragen. Dit heeft zware consequenties, zowel op vlak van menselijk leed als qua financiële kost

UV desinfectie ziekenhuis

Waar kan je UV desinfectie gebruiken.

Een UV desinfectie zuiveringssystemen biedt niet alleen een veilige en betrouwbare oplossing maar ook een duurzame. De meeste UV-C desinfectie systemen zijn stand alone systemen. Deze UV desinfectie systmeen zijn daarom aangewezen voor oppervlaktedesinfectie in de volgende sectoren:

  • Horeca: restaurant, café, koffieshop, etc
  • Openbare ruimtes en publieke ruimtes zoals gemeentehuizen, bibliotheken, etc
  • Sportcentra
  • Kindercrèches
  • Scholen, universiteiten

Een UV desinfectie zuiveringssysteem biedt bescherming tegen ziektekiemen en ziekteverwekkers in de lucht en creëren een veiliger en gezonder binnenklimaat net
dankzij de zuiverende kracht van UV-C licht

UV desinfectie en airco

Een NIET ONDERHOUDEN airco is een broeihaard van bacteriën en schimmels. Daarom zullen alle gekwalificeerde airconditioning installateurs u een onderhoudscontract aanraden. Niet alleen controleren wij de werking van het toestel, bezorgen wij u het wettelijk lekzoektestcertificaat, wij zullen ook het toestel bacterieel desinfecteren met chemische middelen. 

Maar…hoe goed wij ook deze units ontsmetten, desinfecteren, er zal altijd nog een deel van de bacteriën achter blijven. Wil je 100% zeker zijn dat de airco virusvrij is, installeer dan een UV-C ledstrip van BlueScience in binnenzijde van de airco unit. 

Heb jij een vraag over UV desinfectie, laat het ons weten.

UV desinfectie of desinfectie door vloeistof?

We kennen allemaal de beelden van het nieuws, de desinfectie gebruik maken van desinfectie vloeistoffen. Met als groot nadeel dat hier veel handenarbeid komt bij kijken en bijgevolg ook de nodige arbeidskosten. Daarenboven lopen de kosten van desinfecterende vloeistoffen ook snel op. UV desinfectie vergt een eenmalige hogere investeringskost die zich snel terug verdient door het uitsparen van desinfectie vloeistof. 

Hoe werkt UV desinfectie?

Om u uit te leggen hoe UV desinfectie werkt moeten we eerst eens terug kijken naar het spectrum licht. Licht bestaat uit X-stralen, UV licht, zichtbaar licht en infrarood licht. Het UV spectrum bestaat op zijn beurt uit vacuum UV licht, UV-C licht, UV-B licht en UV-A licht. Voor het desinfecteren van objecten en lucht maken we gebruik van UV-C licht. Daarom spreekt men vaak van UV-C desinfectie in de professionele wereld. In de volksmond spreekt men echter vlug over UV desinfectie. 

Het spectrum van UV-C licht dat we nodig hebben om virussen en bacteriën te doden ligt tussen 200 en 280 nanometer. Dat licht maakt schade aan het DNA van het virus of bacterie. Uiteindelijk is de schade zo groot aan het DNA dat het virus of bacterie onschadelijk wordt. 

UV desinfectie stopt COVID

Een plublicatie van GMS -German Medical Science – bevestigt dat UV-C desinfectie het corona of COVID virus afbreekt. Daarom kan worden geconcludeerd dat bestaande UVC-desinfectiesystemen en -procedures voldoende zullen zijn om alle coronavirussen aan te pakken, inclusief SARS-CoV-2, dat soms ook wel aangeduid wordt als het COVID-19-virus

UV desinfectie lamp

UV desinfectie kopen

Heb je interesse om een UV desinfectie lamp te kopen? Gelieve ons te contacteren via onderstaande knop. Wij nemen met u contact op en geven u professioneel advies omtrent UV desinfectie