fbpx

Warmtepomp

Alles wat u moet weten over warmtepompen!

koeltechnieken waasland lec energy solutions

Bij LEC ENERGY SOLUTIONS begrijpen we dat het vinden van de juiste verwarming een cruciale beslissing is voor jouw gemak en levensstijl. Daarom zijn wij er om jou hoogwaardige warmtepompinstallaties en deskundige begeleiding te bieden bij het kiezen van het perfecte merk voor jouw woning .

LEC - Energy Solutions
4.9
Gebaseerd op 52 beoordelingen
powered by Google
Sara C.Sara C.
11:29 14 Dec 21
Eindelijk terug lekker warme verwarming en warm water in m'n woonst.
Nicole Van PeteghemNicole Van Peteghem
17:50 16 Aug 21
Beste Raphael,Wij zijn zeer tevreden over onze Midea airco. Dikke proficiat ook aan jouw werkmannen. Zij hebben de airco perfect geplaatst en het geheel heel netjes afgewerkt. Als we reclame kunnen maken zullen we dat niet nalaten! Groeten, Nicole
promskepromske
08:32 12 Aug 21
Vlekkeloze installatie. Een klein euvel dat direct professioneel en in open en eerlijk overleg werd hersteld.Techniekers hebben goed werk geleverd en op het einde nog de tijd genomen om - bijna tot in de details - uit te leggen hoe de airco + controller werkt.Op het sporadisch boorwerk na heb ik eigenlijk amper gemerkt dat ze er waren.Goei gasten dus. Houden zou ik zeggen!Laura
philip stevensphilip stevens
15:09 28 Jul 21
Werken zijn uitgevoerd op afgesproken datum en tijdstip én binnen voorziene prijsofferte. Heel kwaliteitsvolle en nette uitvoering;mensen met kennis van hun stiel en met respect voor onze woning!
Beste,Gisteren is bij ons de Daikin installatie op onze slaapkamer geplaatst.Wij willen jullie langs deze weg bedanken voor de kwaliteit waarmee de installatie is uitgevoerd ondanks de barre weeromstandigheden .Bovendien apprecieer ik de inspanning en overleg met ons voor de start van de installatie om tot de beste oplossing te komen wat betreft esthetiek en techniek! wij zijn dan ook blij met het eindresultaat wat betreft binnen unit (geen zichtbare leidingen in onze slaapkamer) en buitenunit (goot van leidingen doorlopend op buitengevel en plaatsing op dak naar achter).Bovendien is ook de elektrische aansluiting optimaal uitgevoerd. At last but not least is de werf proper achtergelaten en heeft zelfs de uitvoerder zijn schoenen uitgedaan voor onze slaapkamer te betreden. Chapeau en bedankt.Ik werk in de nucleaire sector waar overleg voor en na een activiteit ,nauwgezetheid, veiligheid en properheid de hoogste prioriteitZijn en welke uit mijn ervaring soms weleens botst met uitvoerders in de bouwsector.Met jullie heb ik op geen enkel moment dit ervaren.Wij kijken vol verwachting uit naar een warme zomer en een frisse slaapkamer en goede nachtrust 👍👍Mvg,Naudts-Van Havere
js_loader

Een lucht-lucht warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht,  door middel van een buitenunit. Deze warmte wordt vervolgens via een koelmiddel naar een binnenunit gebracht, waar het wordt verspreid om de binnenruimte te verwarmen. Tegelijkertijd wordt de koude lucht naar buiten afgevoerd

Een lucht-water warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht met behulp van een buitenunit en gebruikt deze warmte om een vloeistof te verwarmen. Dit verwarmde mengsel geeft vervolgens warmte af aan het water in het verwarmingssysteem van de woning

In de winter onttrekt de geothermische warmtepomp warmte aan de grond en verhoogt deze de temperatuur om je huis te verwarmen. In de zomer werkt het omgekeerd, waarbij het systeem warmte uit je huis haalt en deze in de grond afvoert, waardoor je huis wordt gekoeld.

Offerte aanvraag in minder dan 2 min...

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
1
2
3

Warmtepomp offerte

Soort aanvraag
Type warmtepomp
Uitvoeringsdatum

Stel je voor dat...

LEC Energy Solutions brengt een revolutionaire oplossing op de markt die nog nooit eerder gezien is.

....jouw warmtepomp met ALLES geconnecteerd is!

Ontdek de toekomst van hernieuwbare energie met onze geavanceerde technologieën. Onze geconnecteerde warmtepomp, zonnepanelen, batterijpack en laadpaal voor elektrische auto’s werken naadloos samen in de cloud dankzij AI. Voorspellende AI optimaliseert de zonnepanelenproductie en regelt intelligent de warmtepomp, batterij en het opladen van de auto, zonder enige tussenkomst van de gebruiker. 

warmtepomp AI
AI cloud connected warmtepomp

LEC Energy Solutions is uw vertrouwde partner voor warmtepompen en zonnepanelen. Met meer dan 20 jaar ervaring en certificeringen in beide vakgebieden, bieden we deskundig advies en installatie op maat. Onze zaakvoerder is een ingenieur en gecertificeerde koeltechnieker, wat garant staat voor technische excellentie. Bij LEC begeleiden we u persoonlijk naar de ideale warmtepomp en helpen we bij de zonnepanelenkeuze, rekening houdend met uw behoeften en budget. Klanttevredenheid en duurzame oplossingen staan centraal bij ons. Vertrouw op LEC Energy Solutions voor een energiezuinige toekomst.

Waarom een Warmtepomp kopen?

‘Ik wil van het gas af!’ Dat kan met een warmtepomp! Maar welke soorten zijn er? En wat zijn de kosten? Er wordt veel over warmtepompen gesproken maar helaas ook heel verschillend. Een stukje helderheid is dus op zijn plaats. We geven u zo veel mogelijk uitleg over de werking van een warmtepomp. 

Welke warmtepomp neem je het beste? 

De lucht lucht warmtepomp (aircoheater)
De lucht water warmtepomp (voor op vloerverwarming en sanitair)
De geothermische of bodem water warmtepomp (voor op vloerverwarming en sanitair)
De warmtepompboiler als aanvulling op de aircoheaters

warmtepomp daikin
Lucht water warmtepomp van Daikin - Altherma

LEC Energy Solutions is uw vertrouwde partner voor warmtepompen en zonnepanelen. Met meer dan 20 jaar ervaring en certificeringen in beide vakgebieden, bieden we deskundig advies en installatie op maat. Onze zaakvoerder is een ingenieur en gecertificeerde koeltechnieker, wat garant staat voor technische excellentie. Bij LEC begeleiden we u persoonlijk naar de ideale warmtepomp en helpen we bij de zonnepanelenkeuze, rekening houdend met uw behoeften en budget. Klanttevredenheid en duurzame oplossingen staan centraal bij ons. Vertrouw op LEC Energy Solutions voor een energiezuinige toekomst.

Een warmtepomp is zonder twijfel de beste investering om uw woning te verwarmen en biedt talloze voordelen. Allereerst is een warmtepomp een uiterst milieuvriendelijke optie. Door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen. Zoals de warmte uit de lucht, de bodem. Een warmtepomp vermindert u uw CO2-uitstoot en draagt u bij aan een duurzame toekomst

Daarnaast leidt een warmtepomp tot aanzienlijke besparingen op uw energierekening. Ondanks dat de initiële investering hoger kan zijn dan traditionele verwarmingssystemen, zal uw energieverbruik aanzienlijk verminderen, waardoor u op de lange termijn veel geld bespaart.

Bovendien biedt een warmtepomp een hoog rendement en kan het uw woning efficiënt verwarmen, zelfs bij lagere buitentemperaturen. Het zorgt voor een aangename en constante temperatuur in uw huis, het hele jaar door.

midea warmtepomp
Midea Artic Tower lucht water warmtepomp

Een warmtepomp is ook zeer veelzijdig. Het kan niet alleen uw huis verwarmen, maar ook koelen in de zomer, waardoor het een alles-in-één oplossing is voor uw comfortbehoeften.

Ten slotte verhoogt het installeren van een warmtepomp de waarde van uw woning en verbetert het uw energieprestaties, wat een aantrekkelijk voordeel is bij een eventuele verkoop.

Kortom, met een warmtepomp investeert u niet alleen in uw eigen comfort en besparingen, maar draagt u ook bij aan een groenere wereld en een duurzamere toekomst voor de komende generaties.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte verplaatst van een kouder naar een warmer gebied, gebruikmakend van een koelvloeistof die bij lage temperaturen verdampt en bij hoge temperaturen condenseert. Het werkt als een omgekeerde koelkast: warmte wordt onttrokken aan de bron (lucht, of bodem) en afgegeven aan een verwarmingssysteem. Onttrekt de warmtepomp warmte uit lucht spreekt men van een lucht water warmtepomp. Onttrekt de warmtepomp warmte uit de bodem dan spreekt men over een bodem water warmtepomp of dikwijls noemt men dit ook een geothermische warmtepomp. Dit maakt het mogelijk om efficiënt en milieuvriendelijk ruimtes te verwarmen zonder fossiele brandstoffen te verbranden. De warmtepomp is duurzaam, omdat het slechts een kleine hoeveelheid elektriciteit nodig heeft om veel meer warmte te produceren dan het verbruikt. Deze beperkte hoeveelheid elektriciteit kan je vervolgens opwekken via zonnepanelen

Stiebel geothermische warmtepomp

Warmtepomp en vloerverwarming

Een warmtepomp presteert het beste in combinatie met vloerverwarming, omdat vloerverwarming werkt op lage temperatuur verwarming. Lage temperatuurverschillen tussen warmtebron (lucht of bodem) en afgiftesysteem verbeteren de prestaties. Vloerverwarming verspreidt de warmte gelijkmatig over een groot oppervlak, waardoor lagere watertemperaturen volstaan, wat resulteert in een hoger rendement van de warmtepomp en een energiezuiniger systeem.

Tip: Onttrek je warmte uit de bodem dan zal je warmtepomp zuiniger zijn dan een warmtepomp die zijn warmte onttrekt uit de lucht. De lucht varieert namelijk sterk in de winter. De temperatuur in de bodem blijft tijdens de koude dagen in de winter stabieler. Maar de geothermische warmtepomp is duurder dan de lucht water warmtepomp en is enkel toepasbaar in nieuwbouw woningen of héél grondige renovaties waar men de bestaande woning stript. 

Lucht Lucht Warmtepomp

Een lucht lucht warmtepomp is een betaalbare en efficiënte manier om hernieuwbare energie in een woning te introduceren. Dit is eigenlijk een aircoheater en biedt zowel verwarming als koeling. Waar wel de nodige aandacht moet aan besteed worden is dat de lucht lucht warmtepomp geen sanitair warm water kan produceren. Hij kan dus alleen instaan voor ruimte verwarming én koeling. Wil je ook een oplossing voor het sanitair warm water dan kan je de lucht lucht warmtepomp aanvullen met een warmtepompboiler.  Door de combinatie met zonnepanelen kan het systeem nog duurzamer worden. Hoewel sommige mensen het geluid van de blazer als nadelig kunnen ervaren, is de lucht lucht warmtepomp nog steeds een aantrekkelijke en budgetvriendelijke optie voor energiebewuste huishoudens.

Toshiba hoari airco
Toshiba Haori - Een moderne lucht lucht warmtepomp (airco)

De tijd van lelijke airconditioners is voorbij! Fabrikanten zoals Toshiba en Daikin hebben aantrekkelijke modellen zoals de Toshiba Haori en de Daikin Stylish geïntroduceerd. Deze aircoheaters tillen jouw interieur naar een hoger niveau. Het opvallende kenmerk van de Toshiba Haori is de verwisselbare hoes, waardoor je de uitstraling van de airco kunt aanpassen aan je interieur. Of je nu een minimalistische, moderne, of gezellige sfeer wilt creëren, de Haori past zich moeiteloos aan. De airco van Daikin Stylish is verkrijgbaar in het wit, zwart, grijs of houtlook en geniet van een minimalistisch design. Zo geniet je niet alleen van een comfortabele temperatuur, maar ook van een stijlvolle en naadloze integratie in je huis.

daikin stylish lucht lucht warmtepomp
Daikin Stylish - Een minimalistisch airco

Lucht water warmtepomp

Een lucht water warmtepomp in combinatie met zonnepanelen biedt tal van voordelen voor duurzame energieopwekking en efficiënte verwarming en/of koeling. Deze combinatie maakt gebruik van de onuitputtelijke kracht van zonlicht om elektriciteit te genereren voor zowel de warmtepomp alsook voor het huishouden, waardoor de CO2-uitstoot aanzienlijk wordt verminderd. Het systeem is milieuvriendelijk, verlaagt de energierekening en vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Bovendien is het eenvoudig te installeren en vergt het weinig onderhoud, wat de totale kosten op lange termijn verlaagt. 

Midea artic warmtepomp

Welkom bij de Arctic Tower: dé warmtepompoplossing voor ruimten met beperkte afmetingen (600 x 600 mm). Onze innovatieve warmtepomp biedt alles wat u nodig heeft voor een comfortabel en energie-efficiënt verwarmings- en sanitair watersysteem.

De Arctic Tower is uitgerust met een geïntegreerde RVS sanitaire warmwatertank van 190 of 240 liter, waardoor u altijd kunt genieten van een continue toevoer van warm water. Wilt u nog meer besparen? Geen probleem! Onze warmtepomp kan naadloos worden geïntegreerd met zonnepanelen, zodat u nog duurzamer kunt verwarmen.

Midea arctic warmtepomp

Met de mogelijkheid om watertemperaturen tot wel 55°C te bereiken, bent u verzekerd van een aangename warmte in uw ruimte. Maar dat is niet alles! De Arctic Tower zorgt ook voor warm sanitair water met een maximale temperatuur van 60°C, zodat u kunt genieten van een comfortabele douche-ervaring.

Onze warmtepomp is zeer veelzijdig en kan worden aangesloten op een externe warmtebron, zoals een Cv-ketel, voor hybride werking. Hierdoor kunt u het systeem aanpassen aan uw specifieke behoeften.

midea warmtepomp

Met de mogelijkheid om twee zones met verschillende temperaturen te verwarmen, biedt de Arctic Tower nog meer flexibiliteit en comfort. En dankzij de gebruiksvriendelijke bediening met weekklok programmering is het instellen en aanpassen van uw verwarmingsschema een fluitje van een cent.

Uw veiligheid is onze prioriteit, daarom is de Arctic Tower uitgerust met een anti-legionella programma en een elektrisch element.

Ontdek vandaag nog de voordelen van de Arctic Tower: de alles-in-één oplossing voor koelen als standaard, verwarmen en sanitair water. Bij Midea begrijpen we de behoeften van consumenten en bieden we een compacte binnenunit die ruimtebesparend is zonder in te boeten aan comfort en efficiëntie. Met de Arctic Tower warmtepomp haalt u duurzaamheid en gemak in huis.

Hisense Hi Therma warmtepomp

De Hisense Hi-Therma Split is een innovatief lucht water warmtepompsysteem dat opvalt door zijn unieke kenmerken. 

De binnenunit van de Hisense Hi-Therma Split omvat alle benodigde hydraulisch componenten, zoals een platenwarmtewisselaar, expansievat en pomp, die samen zorgen voor een effectieve werking van het systeem. Bovendien maakt het gebruik van het duurzame koelmiddel R32 dit warmtepompsysteem een milieubewuste keuze.

Een van de opvallende voordelen van dit product is het energielabel A+++. Dit geeft aan dat het systeem bijzonder energiezuinig is, wat resulteert in lagere energiekosten en een verminderde ecologische voetafdruk. Daarnaast heeft de Hisense Hi-Therma Split een compact design, waardoor het weinig ruimte inneemt en gemakkelijk kan worden geïntegreerd in verschillende ruimtes.

Wat dit warmtepompsysteem extra bijzonder maakt, is de stabiliteit van de verwarming, zelfs bij extreem lage temperaturen tot -25 graden Celsius. Hierdoor blijft het systeem efficiënt werken, zelfs op de koudste winterdagen.

Een ander kenmerk dat de Hisense Hi-Therma Split onderscheidt, is het gebruik van twee aparte temperatuurcircuits. Dit biedt meer flexibiliteit bij het regelen van de temperatuur in verschillende delen van het gebouw.

Om gebruikers bewust te maken van hun energieverbruik, is het systeem uitgerust met een zichtbare weergave van het energieverbruik. Dit helpt bij het optimaliseren van het gebruik en kan leiden tot verdere energiebesparingen.

Samengevat biedt de Hisense Hi-Therma Split een betrouwbare, efficiënte en duurzame oplossing voor verwarming en koeling, terwijl het gebruikers in staat stelt om energiebewust te zijn en bij te dragen aan een groenere toekomst.

Ontdek het hart van duurzame energie met LEC Energy Solutions!

Bij een nationale rondvraag van mensen die aan het verbouwen waren of aan bouwen bleek dat de warmtepomp de meest gezochte techniek is. Echter zien veel mensen het bos niet meer door de bomen. En daarom zijn wij er om u te begeleiden in de keuze voor je warmtepomp. Of het nu lucht/lucht warmtepomp is of lucht/water warmtepomp. LEC ENERGY SOLUTIONS is uw warmtepomp installateur. 

Een warmtepomp kan warmte op relatief lage temperatuur benutten voor toepassingen op hogere temperatuur. Ze kan warmte uit de omgeving (lucht, water of bodem) op voldoende hoge temperatuur brengen voor zowel de verwarming van woningen als sanitair warm water. Een warmtepomp gebruikt daarvoor weinig energie in vergelijking met de opbrengst. 65 tot 80% van de door de warmtepomp geleverde energie wordt gewonnen uit de omgeving, waardoor er minder energie wordt verbruikt dan bij een klassiek verwarmingssysteem. De CO2-uitstoot zal ook aanzienlijk lager liggen.

airco daikin met buitenunit

Bij LEC Energy Solutions geloven we in maatwerk. We beginnen altijd met het grondig berekenen van uw warmtebehoefte, waarbij we nauw luisteren naar uw toekomstplannen. Op basis van deze gegevens bepalen we het ideale aantal zonnepanelen om optimaal gebruik te maken van de opgewekte energie. Zo bent u verzekerd van een duurzaam energiesysteem dat perfect is afgestemd op uw behoeften.

Kortom, LEC Energy Solutions is uw one-stop-shop voor alles wat met energietechniek te maken heeft. Of het nu gaat om een woning, kantoorpand of industrieel complex, wij staan voor u klaar met onze expertise en betrokkenheid. Samen bouwen we aan een groenere toekomst voor uw gebouw en voor onze planeet. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we u kunnen helpen bij het realiseren van uw duurzame ambities.

Geothermische warmtepomp

Een bodem water warmtepomp of geothermische warmtepomp verschilt van een lucht water warmtepomp doordat het gebruikmaakt van energie uit de grond in plaats van de lucht. Dit biedt diverse voordelen, zoals een stabieler rendement en hogere efficiëntie gedurende het hele jaar. De bodem water warmtepomp vereist echter diepe boringen om de energie uit de aarde te onttrekken. Hier komt LEC Energy Solutions in beeld, die zorgvuldige bodemstudies uitvoert om de warmtevraag van de warmtepomp af te stemmen op de beschikbare energie in de grond. Hoewel dit systeem duurder is, staat het bekend als het meest zuinige en duurzame op de markt.

Ecoforest warmtepomp

Ecoforest, is een revolutionaire warmtepomp die in de cloud koppelingen legt met zonnepanelen, solax omvormers, solax batterijen en solax laadpalen. De AI (artificiële intelligentie) gaat op de juiste momenten de energie naar de warmtepomp, sanitair vat, batterij of auto sturen. U hoef aan niets te denken. De centrale thermostaat in uw woning – Th Touch regelt het allemaal voor u. De warmtepomp van Ecoforest stelt u in staat om maar liefst 80% van het energieverbruik van uw woning te verminderen, en dat alles met behulp van een duurzame energiebron die de CO2-uitstoot in het milieu minimaliseert.

ecoforest warmtepomp

Ecoforest zijn toegewijde Research & Development-afdeling heeft na jaren van intensieve ontwikkeling een ware doorbraak bereikt: een compacte, gebruiksvriendelijke warmtepomp die eenvoudig te installeren is. Deze innovatieve warmtepomp is uitgerust met alle benodigde bedieningselementen om de temperatuur van uw woning op een comfortabele en efficiënte manier te regelen.

lec energy solutions solax power

Uniek op de markt: Ecoforest is compatibel met Solax producten. Zo zullen de zonnepanelen, de batterij en de laadpaal met één centraal regeleenheid geoptimaliseerd worden. Uw eigenverbruik van de zonnepanelen schiet de lucht in! 

Enkele fact and figures over warmtepomp

De verkoop van warmtepompen is sterk gestegen dankzij toenemend milieubewustzijn en energiebesparende initiatieven. Consumenten erkennen de ecologische voordelen van warmtepompen, zoals lagere CO2-uitstoot en verminderde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Tevens stimuleren overheidsmaatregelen en subsidies de adoptie van duurzame verwarmingssystemen, waardoor warmtepompen steeds populairder worden.

Daikin hybride warmtepomp

Een warmtepomp kopen is een slimme investering vanwege de aanzienlijke besparingen op energiekosten op lange termijn. Het systeem haalt warmte uit hernieuwbare bronnen, vermindert de CO2-uitstoot en bevordert duurzaamheid. Bovendien zijn er vaak subsidies beschikbaar en stijgt de waarde van het pand door een energie-efficiënt verwarmingssysteem.

Warmtepompboiler

Midea warmtepompboiler boiler

midea-warmtepompboiler

Hisense warmtepompboiler

LEC ENERGY SOLUTIONS

Uw partner in duurzame energie

LEC ENERGY SOLUTIONS helpt u graag verder met al vragen omtrent uw energie. De zaakvoerder Raphaël Lerno is gefascineerd door energie en energie-optimalisatie. Hij is van mening dat de moderne woning zijn energie zelf kan produceren met zonnepanelen. Het zal in de toekomst de kunst worden om deze geproduceerde elektrische energie op de juiste momenten naar de juiste verbruikers te sturen. Deze verbruikers kunnen warmtepompen, aircoheaters, laadpalen zijn. Wat betreft batterijen is hij voorstander om hier slim te investeren. Dat wil zeggen dat je de energie eerst moet sturen naar de verbruiker door middel van een slim apparaat (Smappee Infinity) en pas daarna naar de batterij. 

Raphaël Lerno helpt je graag verder naar een duurzame én betaalbare toekomst. 

Koeltechnieken Waasland

Raphaël Lerno begeleidt u graag in uw al uw vragen omtrent duurzame energie

GSM – 0488 487 460
Email – raphael@lec-energysolutions.be

WARMTEPOMP INSTALLEREN?

Stuur ons een bericht

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Warmtepomp onze diensten