fbpx

Lucht Lucht Warmtepomp Kopen

Lucht Lucht Warmtepomp Kopen?

De meest toegepaste lucht lucht warmtepomp is en ziet er uit als een airco-installatie.

Deze ‘airco’  toestellen zijn tegenwoordig bijna allen omkeerbaar: de verdamper wordt condensor en omgekeerd. In de koelmodus wordt binnen energie onttrokken en buiten afgegeven in verwarmingsmodus wordt buiten energie onttrokken en binnen afgegeven. Lucht Lucht Warmtepomp Kopen? Lees meer hier onder.

Lucht Lucht Warmtepomp Kopen - Toepassingen

Vooral in ‘warme landen’ worden de lucht lucht warmtepompen toegepast, omdat daar immers meer behoefte is aan koeling en minder aan verwarming. Maar ook in ons land komen we deze tegen als verwarming. Bijvoorbeeld in hotel of motel kamers die alleen verwarmd of gekoeld hoeven worden als er gasten zijn.

Omdat gasten meestal niet zo lang op hun kamer verblijven is ‘comfort’ dan minder van belang. Verwarming door een ‘airco achtig toestel’  zoals op bovenstaand plaatje wordt over het algemeen als minder comfortabel ervaren. De luchtstroom zorgt al snel voor ‘trek en tocht’ ervaring.

Lucht Lucht Warmtepomp Kopen - Centraal lucht lucht warmtepomp

Naast het rechtstreeks in de woning plaatsen van de condensors (voor verwarming) kan de condensor ook centraal in een woning worden opgesteld.. en van die unit uit kunnen lucht-kanalen door heel de woning worden verspreid naar de ruimtes waar warme of koude lucht kan worden ingeblazen.

Maar over het algemeen wordt ‘vloerverwarming’ in ons land gezien als beter comfort dan dit soort ‘lucht verwarming’.

Misschien is een combinatie van beide in een woning wel het meest handig? Woonkamer en keuken voorzien van vloerverwarming/koeling. Badkamer van vloerverwarming en de slaapkamers voorzien van ‘lucht/lucht systemen’.

In slaapkamers wil je de vloerverwarming niet onder je bed / en bij studerende kinderen is het handig dat er toch
een systeem is dat sneller reageert met het brengen van warmte of koude.

De werking van een lucht/lucht warmtepomp ofwel airco installatie

Het koelproces zoals in een airco plaatsvindt maakt gebruik van de toestandsveranderingen van een stof. Bij een toestandsveranderingen (bijv. van vloeistof overgaan naar damp) verandert de moleculaire structuur van de stof. Voor deze verandering is warmte nodig. Warmte wordt opgenomen wanneer vloeistof over gaat naar damp. In het andere geval in de overgang van damp naar vloeistof wordt warmte afgestaan. Wanneer we de warmte toe- en afvoer op de omgeving betrekken dan geld dat bij het verdamping proces de omgeving afkoelt. 

Tijdens condensatie komt er warmte vrij en zal de omgeving opwarmen. Op het proces van condenseren en verdampen is het principe van de airco gebaseerd. Omdat dit voortdurend wordt herhaald spreekt men van een kringloop proces. Een zeer eenvoudige principiële airco-installatie, zoals in de afbeelding hieronder wordt weergeven bestaat uit een verdamper, een condensor, een compressor en een vernauwing of expansieventiel.

WEETJE VAN DE DAG

Warmtepomp facts and figures

Bij een nationale rondvraag van mensen die aan het verbouwen waren of aan bouwen bleek dat warmtepomp de meest gezochte techniek is. Echter zien veel mensen het bos niet meer door de bomen. En daarom zijn wij er om u te begeleiden in de keuze voor jouw warmtepomp. Of het nu lucht lucht warmtepomp is of lucht water warmtepomp. LEC Energy Solutions is uw warmtepomp installateur Hamme. 

Een warmtepomp kan warmte op relatief lage temperatuur benutten voor toepassingen op hogere temperatuur. Ze kan warmte uit de omgeving (lucht, water of bodem) op voldoende hoge temperatuur brengen voor zowel de verwarming van woningen als sanitair warm water. Een warmtepomp gebruikt daarvoor weinig energie in vergelijking met de opbrengst. 65 tot 80% van de door de warmtepomp geleverde energie wordt gewonnen uit de omgeving, waardoor er minder energie wordt verbruikt dan bij een klassiek verwarmingssysteem. De CO2-uitstoot zal ook aanzienlijk lager liggen.

Een warmtepomp is anno 2021 de meest gezochte techniek!

Video afspelen

OP WAT MOET IK LETTEN BIJ DE AANKOOP VAN EEN WARMTEPOMP?

Warmtepomp - Aandachtspunten

Zoek je een warmtepomp voor een nieuwbouw systeem of een verbouwing? Moet de warmtepomp voor sanitair warm water zorgen? Zal de warmtepomp ook airco voorzien? Wil je additionele koeling voor je woning? Zijn radiatoren mogelijk bij een warmtepomp? Al deze vragen kan komen terug in de video. 

Wil je een warmtepomp kopen, denk dan goed na over volgende punten. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op het keuzeproces. We hebben een aantal aandachtspunten op een rij gezet:

Wat kost een warmtepomp?

Wil je weten wat een warmtepomp kost? Wij geven je een kort overzicht van de verschillende systemen en hun gemiddelde prijs voor een woning. Als randnota geven wij mee dat geothermie niet tot onze specialiteiten behoort. Dit komt gewoon omdat wij als ‘aircomannen’ niet uit deze branche komen. Wel willen wij het verschil tonen in kostprijs. Wil je een geothermische warmtepomp? Klik dan op de info knop en wij verwijzen u graag verder door naar een collega installateur met wél de specialiteit in geothermie. 

Lucht lucht warmtepomp in combinatie met een warmtepomp boiler

12500 €

Lucht lucht warmtepomp zijn airco systemen die gebruikt worden als verwarming. Deze indicatie is een prijs voor 3 slaapkamers en 1 leefruimte gecombineerd met een warmtepomp boiler. 

Lucht water warmtepomp met vloerverwarming over de volledige woning

17500 €

Lucht water warmtepomp voor een vloerverwarmingsysteem (of lage temp radiatoren) over de volledige woning incl sanitaire boiler. Vloerkoeling kan toegepast worden zonder enige toeslag.

Geothermische warmtepomp met vloerverwarming over de volledige woning

25000 €

Geothermische warmtepomp met verticale boringen voor een vloerverwarmingsysteem  over de volledige woning incl sanitaire boiler. Vloerkoeling kan toegepast worden mits een toeslag. 

LUCHT LUCHT WARMTEPOMP INSTALLEREN?

Stuur ons een bericht