fbpx

Daikin altherma

Alles wat u moet weten over een Daikin altherma!

Search
koeltechnieken waasland lec energy solutions

Bij LEC ENERGY SOLUTIONS begrijpen we dat het vinden van de juiste verwarming een cruciale beslissing is voor jouw gemak en levensstijl. Daarom zijn wij er om jou hoogwaardige warmtepompinstallaties en deskundige begeleiding te bieden bij het kiezen van het perfecte merk voor jouw woning .

LEC - Energy Solutions
4.9
Gebaseerd op 52 beoordelingen
powered by Google
Sara C.Sara C.
11:29 14 Dec 21
Eindelijk terug lekker warme verwarming en warm water in m'n woonst.
Nicole Van PeteghemNicole Van Peteghem
17:50 16 Aug 21
Beste Raphael,Wij zijn zeer tevreden over onze Midea airco. Dikke proficiat ook aan jouw werkmannen. Zij hebben de airco perfect geplaatst en het geheel heel netjes afgewerkt. Als we reclame kunnen maken zullen we dat niet nalaten! Groeten, Nicole
promskepromske
08:32 12 Aug 21
Vlekkeloze installatie. Een klein euvel dat direct professioneel en in open en eerlijk overleg werd hersteld.Techniekers hebben goed werk geleverd en op het einde nog de tijd genomen om - bijna tot in de details - uit te leggen hoe de airco + controller werkt.Op het sporadisch boorwerk na heb ik eigenlijk amper gemerkt dat ze er waren.Goei gasten dus. Houden zou ik zeggen!Laura
philip stevensphilip stevens
15:09 28 Jul 21
Werken zijn uitgevoerd op afgesproken datum en tijdstip én binnen voorziene prijsofferte. Heel kwaliteitsvolle en nette uitvoering;mensen met kennis van hun stiel en met respect voor onze woning!
Beste,Gisteren is bij ons de Daikin installatie op onze slaapkamer geplaatst.Wij willen jullie langs deze weg bedanken voor de kwaliteit waarmee de installatie is uitgevoerd ondanks de barre weeromstandigheden .Bovendien apprecieer ik de inspanning en overleg met ons voor de start van de installatie om tot de beste oplossing te komen wat betreft esthetiek en techniek! wij zijn dan ook blij met het eindresultaat wat betreft binnen unit (geen zichtbare leidingen in onze slaapkamer) en buitenunit (goot van leidingen doorlopend op buitengevel en plaatsing op dak naar achter).Bovendien is ook de elektrische aansluiting optimaal uitgevoerd. At last but not least is de werf proper achtergelaten en heeft zelfs de uitvoerder zijn schoenen uitgedaan voor onze slaapkamer te betreden. Chapeau en bedankt.Ik werk in de nucleaire sector waar overleg voor en na een activiteit ,nauwgezetheid, veiligheid en properheid de hoogste prioriteitZijn en welke uit mijn ervaring soms weleens botst met uitvoerders in de bouwsector.Met jullie heb ik op geen enkel moment dit ervaren.Wij kijken vol verwachting uit naar een warme zomer en een frisse slaapkamer en goede nachtrust 👍👍Mvg,Naudts-Van Havere
js_loader

Een lucht-lucht warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht,  door middel van een buitenunit. Deze warmte wordt vervolgens via een koelmiddel naar een binnenunit gebracht, waar het wordt verspreid om de binnenruimte te verwarmen. Tegelijkertijd wordt de koude lucht naar buiten afgevoerd

Een lucht-water warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht met behulp van een buitenunit en gebruikt deze warmte om een vloeistof te verwarmen. Dit verwarmde mengsel geeft vervolgens warmte af aan het water in het verwarmingssysteem van de woning

In de winter onttrekt de geothermische warmtepomp warmte aan de grond en verhoogt deze de temperatuur om je huis te verwarmen. In de zomer werkt het omgekeerd, waarbij het systeem warmte uit je huis haalt en deze in de grond afvoert, waardoor je huis wordt gekoeld.

Offerte aanvraag in minder dan 2 min...

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
1
2
3

Warmtepomp offerte

Soort aanvraag
Type warmtepomp
Uitvoeringsdatum

Daikin altherma

Of u nu uw woning of gebouw renoveert of iets nieuws bouwt, een lucht/lucht-warmtepomp voldoet aan al uw verwarmings- en koelbehoeftes. Onze flexibele units zijn eenvoudig te plaatsen, wat hen ideaal maakt om oude elektrische systemen te vervangen. En, hun A+++ klasse voor energierendement en lage impact op het milieu, voldoen aan alle vereisten voor milieuvriendelijke gebouwen.

warmtepomp

Lucht/lucht-warmtepompen van Daikin bieden een reeks opties: sluit ofwel een enkele binnenunit aan op een buitenunit of gebruik ons multisplitsysteem om tot vijf binnenunits aan te sluiten op een buitenunit. Met het multisplitsysteem kunt u tot vijf verschillende kamers efficiënt koelen of verwarmen op verschillende temperaturen.

Daikin lucht/lucht-warmtepompen bieden tot A+++ energierendement dankzij een aantal geavanceerde oplossingen. Onze eigen invertertechnologie, bijvoorbeeld, verlaagt het energieverbruik tot 30% in vergelijking met een niet-invertersysteem, eenvoudigweg door het aanpassen van het toerental van de motor zoals vereist, in plaats van deze uit te schakelen en volledig opnieuw op te starten.

h De Daikin Altherma 3 R is de nieuwste toevoeging aan het beroemde Altherma-assortiment. Het volledig nieuwe gamma bestaat uit verschillende units die door middel van warmtepompen energiezuinige verwarming voor nieuwbouwwoningen leveren. Dit assortiment met onze kenmerkende Bluevolution-technologie en compressoren in combinatie met koelmiddel R-32 haalt een seizoensrendement van A+++.

Voordelen van de Daikin altherma 3

Hoog rendement

 • De R32 Daikin Altherma 3 levert temperaturen tot 65°C aan
  een hoog rendement, wat hem geschikt maakt voor zowel
  vloerverwarming als radiatoren. Daarnaast behoudt hij zijn
  basiskenmerk inzake vorstbescherming tot -25°C, wat zelfs
  tijdens de koudste dagen een betrouwbare werking garandeert.
 • De optimale combinatie van Bluevolution-technologie biedt de beste prestaties: seizoen rendement tot A+++verwarmingsrendement tot een COP prestatiecoëfficiënt van 5,1 (bij 7°C/35°C)
 • sanitair warm waterrendement tot een COPprestatiecoëfficiënt van 3,3 (EN16147)
 • Beschikbaar in een versie van 4, 6 en 8 kW

Eenvoudige inbedrijfstelling:

 • Geïntegreerde kleureninterface met hoge resolutie
 • Snelle wizard waarmee de inbedrijfstelling in maximaal
  9 eenvoudige stappen kan worden uitgevoerd om het volledige
  systeem gebruiksklaar te maken
 • Daarnaast kan de configuratie op afstand worden uitgevoerd en op
  de dag van de installatie op de unit worden geüpload (via SD kaart
  of USB stick

Daikin altherma - Sterke prestaties

 • Haalt een seizoensrendement van A++ met Bluevolutiontechnologie (energielabel 2019)
  De buitenunit werkt bij temperaturen tot wel -25°C

Daikin altherma - Eenvoudig te installeren

Daikin altherma - Gebruiksvriendelijk

Wandmodel
 • Flexibele en compacte unit zonder vereiste vrije ruimte aan de zijkant.
 • Kan worden gecombineerd met een afzonderlijke boiler voor sanitair warm water (tot 500 liter, met of zonder ondersteuning door zonne-energie).
 • Modern en stijlvol design.
Vloermodel
 • Compacte unit met een klein oppervlak
 • Alle onderdelen en aansluitingen zijn in de fabriek gemonteerd
 • Minimale elektrische input voor een continue warmwatertoevoer
 • Kan met een Bizonemodel twee temperatuurzones tegelijkertijd regelen
 • Modern en stijlvol design, beschikbaar in wit of zilver
warmtepomp
ECH₂O-vloerunit
 • Ingebouwde tank van 300 of 500 liter
 • Vers en veilig warm water dankzij scheiding van watertank en sanitair warm water
 • Optimaal energiegebruik dankzij aansluiting voor zonnepanelen
 • Bivalente optie, voor combinatie met andere warmtebronnen

De Daikin Altherma 3 R heeft een IF design award en Reddot Product Design Award gewonnen voor zijn innovatieve ontwerp. Deze awards zijn twee van de meest prestigieuze en grootste designwedstrijden ter wereld.

5 tips bij het kopen van een warmtepomp!

a

1. Bespaar met een warmtepomp

Een gemiddeld 4 persoons huishouden dat ongeveer 1.600 m3 aan aardgas gebruikt zal met de huidige energieprijzen ongeveer € 650,- per jaar besparen op de stookkosten, mits men zich volledig af laat sluiten van het gas. Hierin is meegewogen de meerkosten voor elektrisch koken en de additionele elektrische energie die de warmtpomp gebruikt om de boiler legionella vrij te houden.  UIteraard is het zo dat hoe meer of minder iemand gebruikt hoe groter of kleiner de besparing zal zijn. Dit is niet linear te vergelijken, omdat het wegvallen van de vastrechtkosten op gas een wezenlijk deel van besparing is.

2. Warmtepomp is duurzaam Minder belastend voor het milieu

Een lucht/water warmtepomp stoot geen CO₂ uit en verbrand geen fossiele brandstoffen in tegenstelling tot een conventionele op gas gestookte Cv-ketel. Als de elektriciteit waarop de warmtepomp draait volledig duurzaam wordt opgewekt middels zon of wind energie is de warmtepomp 100% CO₂ neutraal. Echter is dit vaak niet het geval en maken we nog vaak gebruik van grijze stroom waarbij er wel CO₂ uitstoot is geweest om deze te produceren, helaas nog maar al te vaak door kolen centrales, maar het goede nieuws is dat onze stroom steeds groener wordt.  We mogen volgens het RVO tegenwoordig rekenen met een centraal opwekkingsrendement van 43% en in 2020 zelfs met 60%. Dit is echter nog steeds fors lager als het gemiddelde ketel rendement van 90%. De grote winst zit hem in het seizoensrendement (SCOP) van de warmtepomp, dit ligt rond de 500%.

3. Warmtepomp is waardeverhogend

We zijn op weg naar een gasloze toekomst. Een huis dat over enkele jaren nog gas verbruikt zal dan gedateerd zijn en dat zal een direct gevolg hebben op de waarde.

Bij toepassing van een warmtepomp zal het energielabel van uw huis (of bedrijfspand) 1 tot 2 stappen verbeteren. Ook dit  heeft een gunstige uitwerking op de waarde van uw huis. Een lucht/water warmtepomp verdient zich daardoor dubbel terug. U geniet namelijk ook van lagere maandlasten dankzij lagere energiekosten.

Bij huizen met een goed energielabel is de verkooptijd doorgaans korter.

Voor kantoorpanden geldt dat het energielabel minimaal C moet zijn vanaf 2023. Met een warmtepomp is dit eenvoudig te realiseren. Meer hierover vindt u hier. 

4. Zonnepanelen

In combinatie met zonne-energie is het mogelijk om uw huis en sanitair warmtapwater geheel CO₂ en energie neutraal te verwarmen.

Een slimme manier om naast een warmtepomp extra te besparen is het gebruik van zonne-energie. Afhankelijk van uw situatie, kunt u tot volledig energieneutraal uw huis verwarmen en over warm tapwater beschikken. Op het gebied van zonne-energie zijn er twee opties, zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder leggen we de verschillen voor u uit.

Op dit moment is de gemiddelde opbrengst van een 300 Wp zonnepaneel ongeveer € 53,- per jaar. Wordt de elekticiteit echter gebruikt om de warmtepomp te voeden en de gasrekening drastisch te verlagen, dan is de opbrengst van het zonnepaneel in één keer € 84,- per jaar. Men moet dan wel investeren in de warmtepomp en zonnepanelen, en de salderingsregeling moet van kracht zijn

5. Warmtepomp is verwarmen zonder gas

Een goede ketel heeft een gemiddeld rendement van ongeveer 90%. Een warmtepomp heeft een SCOP (seizoensrendement) van wel 500 %, dit is 5x zoveel dan een ketel waardoor de CO₂ uitstoot ook bij gebruik van grijze stroom tot wel 50% wordt gereduceerd. Wanneer de warmtepomp wordt gevoed door groene energie, dan kan de uitstoot tot nul worden gereduceerd.

All electric. Een term die u steeds vaker hoort. De overheid stimuleert het gebruik van duurzaam opgewekte elektriciteit, met als doel om in 2050 in heel België vrij van aardgas te zijn.

De aansluitplicht voor gas is inmiddels komen te vervallen. Voor nieuwe wijken wordt dus gebruik gemaakt van alternatieven om het huis te verwarmen. Een collectieve verwarming of een warmtenet is een van de mogelijkheden, de aansluitkosten zijn echter hoog. Op een bestaand netwerk zijn hier vaste tarieven voor en op een nieuw netwerk is er geen limiet. U betaalt voor het aansluiten, het huren van een aansluit set, bemeteringskosten en vastrecht.

2 verschillende binnenunits:

Vloermodel met geïntegreerde sanitair warm watertank

 

 • Alle onderdelen en aansluitingen zijn in de fabriek gemonteerd
 • Compact en toch 100 % comfort gegarandeerd
 • Heel beperkt montageoppervlak vereist: 600 x 600 mm
 • Minimaal elektriciteitsverbruik met permanente beschikbaarheid
  van warm water
 • Specifieke bi-zonemodellen beschikbaar: twee temperatuurzones
  worden automatisch door dezelfde binnenunit geregeld
 • Modern, stijlvol ontwerp beschikbaar in wit of zilvergrijs

Wandmodel

 • Zeer flexibele installatie met aansluiting voor sanitair warm
  water
 • Compacte unit met weinig vereiste installatieruimte
 • Kan worden gecombineerd met een afzonderlijke sanitair warm
  watertank tot 500 liter, met of zonder ondersteuning door zonneenergie
 • Stijlvol, modern ontwerp

Warmtepomp facts and figures

Een warmtepomp kan warmte op relatief lage temperatuur benutten voor toepassingen op hogere temperatuur. Ze kan warmte uit de omgeving (lucht, water of bodem) op voldoende hoge temperatuur brengen voor zowel de verwarming van woningen als sanitair warm water. Een warmtepomp gebruikt daarvoor weinig energie in vergelijking met de opbrengst. 65 tot 80% van de door de warmtepomp geleverde energie wordt gewonnen uit de omgeving, waardoor er minder energie wordt verbruikt dan bij een klassiek verwarmingssysteem. De CO2-uitstoot zal ook aanzienlijk lager liggen.

Bij een nationale rondvraag van mensen die aan het verbouwen waren of aan bouwen bleek dat de warmtepomp de meest gezochte techniek is. Echter zien veel mensen het bos niet meer door de bomen. En daarom zijn wij er om u te begeleiden in de keuze voor je warmtepomp. Of het nu lucht/lucht warmtepomp is of lucht/water warmtepomp. LEC ENERGY SOLUTIONS is uw warmtepomp installateur. 

Waterpomp met zonnepanelen en Smappee?

Smappee

Wij weten dat elke klant verschillend is. Daarom hebben we Smappee Infinity zo flexibel mogelijk gemaakt. Met ons uitgebreide aanbod voor energiebeheer kun je de functies en diensten kiezen die jij nodig hebt, om een oplossing te leveren op maat van de behoeften van jouw klanten. Van slim autoladen en geoptimaliseerde zelfverbruik tot aanzienlijke energie- en kostenbesparingen. Wil je na een tijd meer controle, gegevens of diensten? Geen probleem! De modulariteit van Smappee Infinity zorgt ervoor dat je de bestaande oplossing altijd aan je nieuwe behoeften kunt aanpassen. Ontdek de diverse Smappee-modules voor uiteenlopende toepassingen.

Zonnepanelen

Eigenaars van zonnepanelen hebben een teller die terugdraait als hun stroomoverschot in het net wordt ­geïnjecteerd. In het ultieme scenario draait de teller in een jaar evenveel vooruit als achteruit en wordt een ­factuur opgemaakt voor 0 kWh. Heb je op het einde van het jaar meer ­geproduceerd dan verbruikt, dan zal de meterstand lager zijn dan het jaar ervoor. Die meterstand dient als nieuw ­‘nulpunt’ voor het komende jaar. De stroom die je extra geproduceerd hebt, ben je kwijt.

Airco nerd

Waarom elektrische verwarming?

Het antwoord is simpel. Omdat niet alle ruimtes véél verwarming vragen. Omdat niet alle ruimtes veel verwarmd worden. 

Stel uzelf de volgende vraag: ‘Wanneer was de laatste keer dat je jouw slaapkamer hebt verwarmd?’. 

Veel gezinnen met zonnepanelen hebben een digitale teller of zullen er eentje krijgen. We moeten met z’n allen de elektriciteit die we opwekken op dat moment ook gaan verbruiken. Een elektrische accumulatie verwarming kan hier in bepaalde omstandigheden een oplossing bieden. Ook een elektrische boiler kan een oplossing zijn om een deel van jouw elektriciteit om te zetten in warm water.

 
Daikin hybride warmtepomp

Daikin een Belgisch bedrijf?

Daikin airco staat steevast voor innovatie en ontwikkeling. Hun maatschappelijk engagement laat Daikin duidelijk zien door hun milieuvriendelijke producten zoals warmtepompen en het gebruik van nieuwe koelmiddelen zoals R32. 

Design producten zijn kenmerkend voor Daikin. Zo is er sinds 2010 het prachtige airco wandmodel Daikin Emura dat nu sinds kort wordt opgevolgd door het Daikin Stylish wandmodel. 

Daikin airco is tegenwoordig op verschillende markten actief. Zo is Daikin het meeste gekend voor zijn innovatieve en energiezuinige airco systemen maar sinds 2006 is het ook een voor trekker van de lucht water warmtepomp, Altherma. Al sinds het ontstaan in 1973 is Daikin Europe bezig met industriële koeling onder de noemer ijswater of chillers. Ook commerciële koeling met hun VRV producten behoren sinds 1982 tot hun kernactiviteiten. 

LEC ENERGY SOLUTIONS

Uw partner in duurzame energie

LEC ENERGY SOLUTIONS helpt u graag verder met al vragen omtrent uw energie. De zaakvoerder Raphaël Lerno is gefascineerd door energie en energie-optimalisatie. Hij is van mening dat de moderne woning zijn energie zelf kan produceren met zonnepanelen. Het zal in de toekomst de kunst worden om deze geproduceerde elektrische energie op de juiste momenten naar de juiste verbruikers te sturen. Deze verbruikers kunnen warmtepompen, aircoheaters, laadpalen zijn. Wat betreft batterijen is hij voorstander om hier slim te investeren. Dat wil zeggen dat je de energie eerst moet sturen naar de verbruiker door middel van een slim apparaat (Smappee Infinity) en pas daarna naar de batterij. 

Raphaël Lerno helpt je graag verder naar een duurzame én betaalbare toekomst. 

Koeltechnieken Waasland

Raphaël Lerno begeleidt u graag in uw al uw vragen omtrent duurzame energie

GSM – 0488 487 460
Email – raphael@lec-energysolutions.be

WARMTEPOMP INSTALLEREN?

Stuur ons een bericht