fbpx

Stiebel Eltron

Alles wat u moet weten over Stiebel Eltron!

Stiebel Eltron

Stiebel Eltron
  • Brine-water-warmtepomp voor verwarmen en warmwaterbereiding
  • Ruimtevoordeel door compacte, uiterst geïntegreerde oplossing
  • Gedurende het hele jaar een optimale werking en maximale efficiëntie dankzij de invertertechnologie
  • De hoge aanvoertemperatuur tot en met 75 °C maakt een groot mengwatervolume en comfort mogelijk
  • Toekomstbestendig en milieuvriendelijk koudemiddel

Details van het de Stiebel Eltron

Stiebel Eltron

TOEPASSING: compacte, vermogensgeregelde inverter brine-water-warmtepomp voor binnenopstelling met geïntegreerde warmwaterboiler en een hoge mate van integratie. Monovalent gebruik voor verwarmings- en warmwaterwerking mogelijk. Bij uitstek geschikt voor nieuwbouw en renovatie door de zeer hoge aanvoertemperaturen. Afhankelijk van de verwarmingslast van het gebouw ook inzetbaar voor meergezinswoningen. De Stiebel Eltron compacte uitvoering heeft slechts een zeer kleine opstelruimte nodig.

UITRUSTING/COMFORT: geoptimaliseerde geluidsvermindering door ingekapseld koelcircuit en ontkoppelde compressor. Door de constante temperatuur van de bron is een stabiel warmtevermogen met hoge aanvoertemperaturen tot en met 75 °C het hele jaar door gewaarborgd. De geïntegreerde warmtepompregelaar maakt een volautomatische regeling van de verwarmingsinstallatie mogelijk, afhankelijk van de buitentemperatuur, en besturing van de installatie in het thuisnetwerk of met een mobiel toestel, in combinatie met de optionele ISG. Met geïntegreerde warmtehoeveelheids- en stroommeting via koelcircuitgegevens. Voor de brine- en verwarmingszijde wordt telkens een uiterst efficiënte circulatiepomp meegeleverd.

Een elektrische nood-/bijverwarming voor mono-energetische werking en antilegionella-verwarming, de omschakelklep voor de warmwaterbereiding alsmede een veiligheidsventiel met afvoerslang zijn standaard ingebouwd. Het koelcircuit werkt met het milieuvriendelijke en toekomstbestendige koudemiddel R454C. Stiebel Eltron beschikt over de optimale eigenschappen voor de toepassing in warmtepompen.

EFFICIËNTIE: de geïntegreerde inverter zorgt voor een optimale werking van de warmtepomp het hele jaar door en dus voor een maximale efficiëntie. Dankzij de ingebouwde recuperator kan de efficiënte gedurende het gehele jaar op een hoog niveau gehouden worden.

Stiebel Eltron

INSTALLATIE: door het geïntegreerde veiligheidsconcept zijn bij het plaatsen van het toestel geen bijzondere voorzorgsmaatregelen nodig. Er moet alleen rekening gehouden worden met een minimale grootte van de ruimte. Meegeleverde drukslangen maken een directe, hydraulische verbinding mogelijk aan de verwarmings- en bronzijde. De metalen behuizing is beschermd tegen corrosie, gemaakt van gegalvaniseerd en geëpoxeerd staalplaat in de kleur alpinewit. Om de warmtepomp gemakkelijker naar binnen te brengen, kunt u het koelcircuit met weinig inspanningen van de boilermodule scheiden. Draaggrepen in het onderste en bovenste deel maken het transport mogelijk.

 

‘Ik wil van het gas af!’ Dat kan met een warmtepomp! Maar welke soorten zijn er? En wat zijn de kosten? Er wordt veel over warmtepompen gesproken maar helaas ook heel verschillend. Een stukje helderheid is dus op zijn plaats. We geven u zo veel mogelijk uitleg over de werking van een warmtepomp.

Een warmtepomp is vandaag de dag een prima investering en de verkopen van de laatste tijd liegen er niet om (2019 stijging van 40% t.o.v. 2018). Wees er snel bij want er is nog een subsidie beschikbaar (niet meer voor nieuwbouwwoningen). Op deze website leest u alle nodige informatie over de warmtepomp. Lees meer over de kosten, de soorten en of uw woning wel of niet geschikt is. Lees snel verder!

Wat is een Stiebel Eltron warmtepomp?

Warmtepompen zijn toestellen die op een milieuvriendelijke manier voor verwarming en warm water zorgen, soms ook voor koeling. Een warmtepomp maakt voor het grootste deel gebruik van ‘gratis’ hernieuwbare energie uit de omgeving en zijn zo een duurzaam energiebesparend alternatief voor de gasgestookte cv-ketel. Een warmtepomp is in België, t.o.v. aardgas, rendabel bij lage temperatuursystemen zoals vloerverwarming ltv (Laag Temperatuur verwarming) convectoren en LT-radiatoren.

Werking Warmtepomp
Bronvermelding: Warmtepomp Weetjes NL

De hoeveelheid energie die de warmtepomp gebruikt is laag in vergelijking met de opbrengst. 65 % tot 80 % van de door de warmtepomp geleverde energie wordt ‘gratis’ gewonnen uit de omgeving. Hierdoor verbruikt een warmtepompinstallatie minder energie dan een klassiek verwarmingssysteem. Ook de CO2-uitstoot bij verwarming door middel van een warmtepomp is beduidend lager dan bijvoorbeeld bij de cv-ketel.

5 tips bij het kopen van een Stiebel Eltron warmtepomp!

a

1. Bespaar met een warmtepomp

Een gemiddeld 4 persoons huishouden dat ongeveer 1.600 m3 aan aardgas gebruikt zal met de huidige energieprijzen ongeveer € 650,- per jaar besparen op de stookkosten, mits men zich volledig af laat sluiten van het gas. Hierin is meegewogen de meerkosten voor elektrisch koken en de additionele elektrische energie die de warmtpomp gebruikt om de boiler legionella vrij te houden.  UIteraard is het zo dat hoe meer of minder iemand gebruikt hoe groter of kleiner de besparing zal zijn. Dit is niet linear te vergelijken, omdat het wegvallen van de vastrechtkosten op gas een wezenlijk deel van besparing is.

2. Warmtepomp is duurzaam Minder belastend voor het milieu

Een lucht/water warmtepomp stoot geen CO₂ uit en verbrand geen fossiele brandstoffen in tegenstelling tot een conventionele op gas gestookte Cv-ketel. Als de elektriciteit waarop de warmtepomp draait volledig duurzaam wordt opgewekt middels zon of wind energie is de warmtepomp 100% CO₂ neutraal. Echter is dit vaak niet het geval en maken we nog vaak gebruik van grijze stroom waarbij er wel CO₂ uitstoot is geweest om deze te produceren, helaas nog maar al te vaak door kolen centrales, maar het goede nieuws is dat onze stroom steeds groener wordt.  We mogen volgens het RVO tegenwoordig rekenen met een centraal opwekkingsrendement van 43% en in 2020 zelfs met 60%. Dit is echter nog steeds fors lager als het gemiddelde ketel rendement van 90%. De grote winst zit hem in het seizoensrendement (SCOP) van de warmtepomp, dit ligt rond de 500%.

3. Warmtepomp is waardeverhogend

We zijn op weg naar een gasloze toekomst. Een huis dat over enkele jaren nog gas verbruikt zal dan gedateerd zijn en dat zal een direct gevolg hebben op de waarde.

Bij toepassing van een warmtepomp zal het energielabel van uw huis (of bedrijfspand) 1 tot 2 stappen verbeteren. Ook dit  heeft een gunstige uitwerking op de waarde van uw huis. Een lucht/water warmtepomp verdient zich daardoor dubbel terug. U geniet namelijk ook van lagere maandlasten dankzij lagere energiekosten.

Bij huizen met een goed energielabel is de verkooptijd doorgaans korter.

Voor kantoorpanden geldt dat het energielabel minimaal C moet zijn vanaf 2023. Met een warmtepomp is dit eenvoudig te realiseren. Meer hierover vindt u hier. 

4. Zonnepanelen

In combinatie met zonne-energie is het mogelijk om uw huis en sanitair warmtapwater geheel CO₂ en energie neutraal te verwarmen.

Een slimme manier om naast een warmtepomp extra te besparen is het gebruik van zonne-energie. Afhankelijk van uw situatie, kunt u tot volledig energieneutraal uw huis verwarmen en over warm tapwater beschikken. Op het gebied van zonne-energie zijn er twee opties, zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder leggen we de verschillen voor u uit.

Op dit moment is de gemiddelde opbrengst van een 300 Wp zonnepaneel ongeveer € 53,- per jaar. Wordt de elekticiteit echter gebruikt om de warmtepomp te voeden en de gasrekening drastisch te verlagen, dan is de opbrengst van het zonnepaneel in één keer € 84,- per jaar. Men moet dan wel investeren in de warmtepomp en zonnepanelen, en de salderingsregeling moet van kracht zijn

5. Warmtepomp is verwarmen zonder gas

Een goede ketel heeft een gemiddeld rendement van ongeveer 90%. Een warmtepomp heeft een SCOP (seizoensrendement) van wel 500 %, dit is 5x zoveel dan een ketel waardoor de CO₂ uitstoot ook bij gebruik van grijze stroom tot wel 50% wordt gereduceerd. Wanneer de warmtepomp wordt gevoed door groene energie, dan kan de uitstoot tot nul worden gereduceerd.

All electric. Een term die u steeds vaker hoort. De overheid stimuleert het gebruik van duurzaam opgewekte elektriciteit, met als doel om in 2050 in heel België vrij van aardgas te zijn.

De aansluitplicht voor gas is inmiddels komen te vervallen. Voor nieuwe wijken wordt dus gebruik gemaakt van alternatieven om het huis te verwarmen. Een collectieve verwarming of een warmtenet is een van de mogelijkheden, de aansluitkosten zijn echter hoog. Op een bestaand netwerk zijn hier vaste tarieven voor en op een nieuw netwerk is er geen limiet. U betaalt voor het aansluiten, het huren van een aansluit set, bemeteringskosten en vastrecht.

Warmtepomp facts and figures

Bij een nationale rondvraag van mensen die aan het verbouwen waren of aan bouwen bleek dat de warmtepomp de meest gezochte techniek is. Echter zien veel mensen het bos niet meer door de bomen. En daarom zijn wij er om u te begeleiden in de keuze voor je warmtepomp. Of het nu lucht/lucht warmtepomp is of lucht/water warmtepomp. LEC ENERGY SOLUTIONS is uw warmtepomp installateur. 

Een warmtepomp kan warmte op relatief lage temperatuur benutten voor toepassingen op hogere temperatuur. Ze kan warmte uit de omgeving (lucht, water of bodem) op voldoende hoge temperatuur brengen voor zowel de verwarming van woningen als sanitair warm water. Een warmtepomp gebruikt daarvoor weinig energie in vergelijking met de opbrengst. 65 tot 80% van de door de warmtepomp geleverde energie wordt gewonnen uit de omgeving, waardoor er minder energie wordt verbruikt dan bij een klassiek verwarmingssysteem. De CO2-uitstoot zal ook aanzienlijk lager liggen.

Waterpomp met zonnepanelen en Smappee?

Zonnepanelen

Eigenaars van zonnepanelen hebben een teller die terugdraait als hun stroomoverschot in het net wordt ­geïnjecteerd. In het ultieme scenario draait de teller in een jaar evenveel vooruit als achteruit en wordt een ­factuur opgemaakt voor 0 kWh. Heb je op het einde van het jaar meer ­geproduceerd dan verbruikt, dan zal de meterstand lager zijn dan het jaar ervoor. Die meterstand dient als nieuw ­‘nulpunt’ voor het komende jaar. De stroom die je extra geproduceerd hebt, ben je kwijt.


Airco nerd

Smappee

Wij weten dat elke klant verschillend is. Daarom hebben we Smappee Infinity zo flexibel mogelijk gemaakt. Met ons uitgebreide aanbod voor energiebeheer kun je de functies en diensten kiezen die jij nodig hebt, om een oplossing te leveren op maat van de behoeften van jouw klanten. Van slim autoladen en geoptimaliseerde zelfverbruik tot aanzienlijke energie- en kostenbesparingen. Wil je na een tijd meer controle, gegevens of diensten? Geen probleem! De modulariteit van Smappee Infinity zorgt ervoor dat je de bestaande oplossing altijd aan je nieuwe behoeften kunt aanpassen. Ontdek de diverse Smappee-modules voor uiteenlopende toepassingen.

Stiebel Eltron - waarom elektrische verwarming?

Het antwoord is simpel. Omdat niet alle ruimtes véél verwarming vragen. Omdat niet alle ruimtes veel verwarmd worden. 

Stel uzelf de volgende vraag: ‘Wanneer was de laatste keer dat je jouw slaapkamer hebt verwarmd?’. 

Veel gezinnen met zonnepanelen hebben een digitale teller of zullen er eentje krijgen. We moeten met z’n allen de elektriciteit die we opwekken op dat moment ook gaan verbruiken. Een elektrische accumulatie verwarming kan hier in bepaalde omstandigheden een oplossing bieden. Ook een elektrische boiler kan een oplossing zijn om een deel van jouw elektriciteit om te zetten in warm water.

 
Daikin hybride warmtepomp

Daikin een Belgisch bedrijf?

Daikin airco staat steevast voor innovatie en ontwikkeling. Hun maatschappelijk engagement laat Daikin duidelijk zien door hun milieuvriendelijke producten zoals warmtepompen en het gebruik van nieuwe koelmiddelen zoals R32. 

Design producten zijn kenmerkend voor Daikin. Zo is er sinds 2010 het prachtige airco wandmodel Daikin Emura dat nu sinds kort wordt opgevolgd door het Daikin Stylish wandmodel. 

Daikin airco is tegenwoordig op verschillende markten actief. Zo is Daikin het meeste gekend voor zijn innovatieve en energiezuinige airco systemen maar sinds 2006 is het ook een voor trekker van de lucht water warmtepomp, Altherma. Al sinds het ontstaan in 1973 is Daikin Europe bezig met industriële koeling onder de noemer ijswater of chillers. Ook commerciële koeling met hun VRV producten behoren sinds 1982 tot hun kernactiviteiten. 

LEC ENERGY SOLUTIONS

Uw partner in duurzame energie

LEC ENERGY SOLUTIONS helpt u graag verder met al vragen omtrent uw energie. De zaakvoerder Raphaël Lerno is gefascineerd door energie en energie-optimalisatie. Hij is van mening dat de moderne woning zijn energie zelf kan produceren met zonnepanelen. Het zal in de toekomst de kunst worden om deze geproduceerde elektrische energie op de juiste momenten naar de juiste verbruikers te sturen. Deze verbruikers kunnen warmtepompen, aircoheaters, laadpalen zijn. Wat betreft batterijen is hij voorstander om hier slim te investeren. Dat wil zeggen dat je de energie eerst moet sturen naar de verbruiker door middel van een slim apparaat (Smappee Infinity) en pas daarna naar de batterij. 

Raphaël Lerno helpt je graag verder naar een duurzame én betaalbare toekomst. 

Koeltechnieken Waasland

Raphaël Lerno begeleidt u graag in uw al uw vragen omtrent duurzame energie

GSM – 0488 487 460
Email – raphael@lec-energysolutions.be

WARMTEPOMP INSTALLEREN?

Stuur ons een bericht