fbpx

Chiller koeling

Chiller koeling vraagt de nodige aandacht. Onder ander het dampdicht isoleren van leidingen. Gebruik van kunststof leidingen, hydraulisch correct inregelen van de afgifte lichamen, de juiste temperatuur regime, etc. 

Vraag hier uw GRATIS ADVIES.

Chiller koeling - Waarom kiezen voor ijswater?

Chiller koeling of ijswater zijn dikwijls projecten die gebruikt worden bij grote gebouwen. Omwille van de F-gas wetgeving is er nu een algemene trend dat middelgrote gebouwen ook met ijswater worden uitgerust.  Alle airconditioning systemen bevatten koelmiddel. Er zijn verschillende types koelmiddel. Het grootste aandachtspunt bij koelmiddel is het niet in de lucht mag vrijgelaten worden. Het moet in het systeem blijven. Koelmiddelen zijn enorm milieuverontreinigend als ze ontsnappen in de lucht. Echter een chiller koeling is een gesloten systeem waar geen koelmiddel kan uit ontsnappen. De fabrikant bouwt een namelijk een monoblok airco systeem. Deze systemen zijn dus af fabriek lekdicht. Let op, deze systemen vragen ook periodieke lektesten, afhankelijk van hun koelmiddel inhoud. Dus ook koeling met een chiller of ijswater koeling. Echter zit het koelmiddel geconcentreerd in de buitenunit. Er komt met andere woorden geen koelmiddel binnen in het gebouw maar hydraulische leiding die koud of warm water bevatten. Met dit koud of warm water (warmtepomp) kan je jouw ruimtes koelen én verwarmen.  Heb je een ventilatiesysteem, dan kan je met een chiller perfect de lucht naverwarmen of koelen

Deze pagina is nog in opbouw, wij werken eraan om hier relevantie informatie, tips & tricks, do’s en dont’s hier te posten. Dus hou deze pagina over  chiller koeling in de gaten! 

airco Hamme
LEC ENERGY SOLUTIONS - CHILLER KOELING

Chiller koeling - Welk leidingsysteem is het meeste geschikt?

We werken eraan om hier een uitgebreide rubriek aangaande leidingen voor chiller koeling te maken. Hieronder alvast een tip van de sluier…Koude leidingen, mits niet dampdicht geïsoleerd, zullen condenseren. Zijn deze leidingen van staal gemaakt, dan zullen ze op termijn doorroesten en dus lekken veroorzaken. Daarom werken wij met kunststof leidingen, deze roesten namelijk NOOIT

We staan in constant contact met onze leverancier om de nieuwste technologieën te kennen. Zo is er COOL-FIT van Georg Fischer, voorgeïsoleerde leidingen.

Wil je nog meer weten over kunststof piping? Kom dan zeker terug, want hier komt nog uitleg over PPR kunststof leidingen, ABS kunststofleidingen en hun verschillende verbindingstechnologieën. 

COOL FIT 4.0 Taking the lead with superior technology

Meer weten over COOL-FIT, kom later terug, we werken eraan om hier mooie en goede content neer te schrijven

Airco specialist

De zaakvoerder van LEC ENERGY SOLUTIONS, Raphaël Lerno noemt zichzelf graag een airco nerd. 

Airco specialist

Zaakvoerder Raphaël Lerno is niet alleen industrieel ingenieur van opleiding, hij is ook gecertificeerde koeltechnieker en gepassioneerde airco nerd en expert kunststof piping. Graag komt hij bij jou langs om jou gratis advies te geven omtrent jouw chiller koeling project.
Airco nerd

4,9 rating op google

Onze klanten gaven ons een 4,9 rating op google reviews. Wij doen elke dag ons best om onze klanten zo goed mogelijk te helpen bij hun airco project. Wij zijn dan ook heel blij met de eer een mooie rating te krijgen op google.

Chiller koeling of ijswater airco

Chiller koeling of airco via een ijswater systeem is van toepassiang voor grotere installaties zoals een kantoor of een industrieel koelproces. Een chiller zal via een traditioneel koelcircuit en een platenwisselaar  koud water aanmaken. De temperatuur van dit water kan je instellen. Omdat het koelmiddel geconcentreerd zit op één plaats, namelijk de buitenunit, is het als exploitant gemakkelijker te voldoen aan de F-gas wetgeving. Als afgifte lichamen kan je kiezen tussen ventilo convectoren, koelplafonds of vloerkoeling. De ijswater of chiller koeling kan ook aangesloten worden op de luchtgroepen voor zo de verse lucht af te koelen en geen warme lucht in het gebouw te brengen via de ventilatie. 

Chiller koeling hitachi samurai

Cool Fit - Georg Fischer - Geïsoleerde PE leidingen

Eén van de uitdagingen bij chiller koeling of ijswater airco is het isoleren van leidingen. De leiding die koud water transporteert zal immers condenseren als deze onvoldoende is geïsoleerd. Dit noemen we dampdicht isoleren in vaktermen. Raphaël Lerno heeft de nodige ervaring als product specialist voorgeïsoleerde PE leidingen, COOL FIT

PROFESSIONEEL ADVIES

Chiller koeling advies nodig?

Door een ruime ervaring bij fabrikanten zoals Daikin, Hisense, Hitachi, Georg Fischer en verschillende installateurs heeft de zaakvoerder Raphaël Lerno de nodige ervaring opgebouwd op u te begeleiden in een juiste oplossing voor jouw chiller project. Heeft u een groot industrieel koelproces dat u wenst te koelen of wenst u geen koelmiddel binnen het gebouw te gebruiken? Dan raden wij u chiller koeling of airco aan.  

Koeltechnieken Waasland

Raphaël Lerno begeleidt u graag in uw keuze voor uw chiller koelsysteem of ijswater

GSM – 0488 487 460
Email – raphael@lec-energysolutions.be

AIRCO | WARMTEPOMP | VENTILATIE | SANITAIR | ZONNEBOILER | ZONNEPANELEN

Stuur ons een bericht