fbpx

Tel – 0488 487 460
Email – info@lec-energysolutions.be

Onderhoud Airco

Full omnium garantie via ons onderhoud airco voorstel

Onderhoud airco

Basis onderhoud of full omnium?

Het nemen van een onderhoudscontract voor uw airco is de sleutel tot een soepele en efficiënte werking van uw aircosysteem. Door de verantwoordelijkheid voor een optimaal functionerende installatie in onze handen te leggen, kunt u zich volledig concentreren op uw eigen taken en elkaar naleven zonder op te worden gehinderd door het grillige gedrag van uw airco. Met ons full omnium onderhoud pakket draagt u alle zorgen rondom uw airco aan ons over. Wil u lever enkel het standaard onderhoud door ons laten uitvoeren, dat kan ook. 

Basis onderhoud

Basic - 2 jaar

Onderhoud & Reiniging
75 Jaarlijks, ex BTW
 • 2 jaar full omnium - 65 euro per binnenunit
 • 2 jaar garantie op wisselstukken
 • Mechanisch onderhoud buitenunit
 • Mechanisch onderhoud binnenunit
 • Technische check up toestel
logo lec

Full omnium onderhoudscontract

Het belangrijkste aspect van het onderhoudscontract airco full omnium is de uitgebreide zorg voor uw aircosysteem, gezien de luchtvaartkwaliteit en comfort een intrinsiek onderdeel zijn van ons dagelijks leven. Daarom stellen wij alles in het werk om uw airco in de best mogelijke staat te houden.

3 - 5 - 8 jaar full omnium garantie

Het onderhoud van uw airco vergt aandacht en expertise. Met ons onderhoudscontract airco full omnium kunt u deze taak met een gerust hart aan ons overlaten. Een goed onderhouden airconditioningsysteem vermindert niet alleen het energieverbruik, maar waarborgt ook een comfortabel binnenklimaat. Wanneer u kiest voor ons onderhoudscontract airco full omnium, legt u de volledige verantwoordelijkheid voor een optimaal functionerende installatie in onze handen. Ondervind zelf de voordelen van een zorgeloze airco-ervaring met een onderhoudscontract airco full omnium. Uw comfort is onze prioriteit en door het kiezen voor een uitgebreid onderhoudscontract, kunnen wij dit voor u realiseren.

Full Omnium - 3 jaar

83 Jaarlijks, ex BTW
 • 3 jaar full omnium - 72 euro per binnenunit
 • 3 jaar garantie op ALLE wisselstukken
 • 3 jaar garantie op werkuren
 • Geen verplaatsingskosten
 • Koeltechnisch onderhoud
 • Ontsmetting van binnenunits
 • Algemene check up werking
 • Meting van technische parameters

Full Omnium - 5 jaar

88 Jaarlijks, ex BTW
 • 5 jaar full omnium - 76 euro per binnenunit
 • 5 jaar garantie op wisselstukken
 • 5 jaar garantie op werkuren
 • Geen verplaatsingskosten
 • Koeltechnisch onderhoud
 • Ontsmetting van binnenunits
 • Algemene check up werking
 • Meting van technische parameters
 • Vervanging versleten onderdelen
 • Prioriteit op interventies
Popular

Full Omnium- 8 jaar

92 Jaarlijks, ex BTW
 • 8 jaar full omnium - 79 euro per binnenunit
 • 8 jaar garantie op wisselstukken
 • 8 jaar garantie op werkuren
 • Geen verplaatsingskosten
 • Koeltechnisch onderhoud
 • Ontsmetting van binnenunits
 • Algemene check up werking
 • Meting van technische parameters
 • Vervanging versleten onderdelen
 • Prioriteit op interventies
 • Volledig nieuw toestel bij onherstelbaar defect

Offerte onderhoud airco aanvragen?

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Hoeveel binnendelen
Hoeveel buitendelen
Bent u al klant bij ons?

Onderhoud airco

Of je nu thuis bent, op kantoor, of in de auto, een goed werkende airco is een ware zegen, vooral tijdens de warme zomermaanden. Maar net zoals elk ander toestel heeft je airconditioning regelmatig onderhoud nodig om optimaal te blijven functioneren. 

Het regelmatig onderhouden van je airco biedt tal van voordelen, waaronder een verbeterde energie-efficiëntie, betere luchtkwaliteit en een langere levensduur van het systeem. Door kleine problemen tijdig aan te pakken, kun je ook dure reparaties in de toekomst voorkomen.

Waarom moet een airco onderhouden worden?

Efficiëntie van jouw airco

Een airco is een geweldige manier om te koelen tijdens warme zomerdagen, maar net als elk ander apparaat heeft het regelmatig onderhoud nodig. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom:

Verhoog de levensduur van jouw airco

Een goed onderhouden airco werkt efficiënter en koelt uw ruimte sneller en effectiever. Dit kan uw energieverbruik met wel 30% verminderen, wat goed is voor uw portemonnee en het milieu.

Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw airco aanzienlijk. Door vuil en stof te verwijderen, worden de interne componenten beschermd tegen slijtage en corrosie. Dit kan u duizenden euro’s besparen op de lange termijn.

Een airco onderhouden is goed voor jouw gezondheid

Een verstopte airco kan een broedplaats worden voor bacteriën en schimmels. Deze kunnen in de luchtcirculatie terechtkomen en allergieën, astma en andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Regelmatig onderhoud helpt om de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren.

✓ Wij ontzorgen jouw door een onderhoudschema

✓ Diepgaande reiniging van jouw airconditioning

✓ Vroegtijdige detectie van problemen

Zaakvoerder Raphaël Lerno legt je uit waarom je een airco moet onderhouden.

Als service engineer bij Daikin kwam Raphaël vaak in aanraking met slecht onderhouden airconditioningsystemen. Het onderhoud van een airco is niet alleen cruciaal voor de mechanische reiniging, maar dient ook als een inspectie waarbij de technicus kan beoordelen of er proactieve maatregelen moeten worden genomen om toekomstige reparaties te voorkomen.

Onderhoud Airco - Koelmiddel bijvullen

Dikwijls horen wij van mensen die reeds een airco hebben: ‘Komen jullie eens onderhoud doen, hij heeft wat koelgas nodig. Een onderhoud van je airco omvat niet enkel het vullen van koelmiddel. De airco moet immers bij opstart worden afgeperst op 40 bar om zeker te zijn dat er gedurende de hele levensduur geen koelgas ontsnapt. Denk maar aan je koelkast. Daar moet je toch ook nooit koelmiddel bijvullen? Is er een lek, dan gaan wij dat lokaliseren en herstellen. Daarna wordt het systeem opnieuw afgeperst met stikstof en dan pas zullen wij het vullen met koelmiddel. 

Een ‘onderhoud airco’ houdt enerzijds in dat we deze chemisch én bacterieel reinigen met de nieuwste technologie (coiljet) en anderzijds dat we met onze elektronische lekzoektester nagaan of er in de loop van de tijd toch geen klein lek is ontstaan.

Hoe weet je of airco onderhoud nodig heeft?

Zelfs als het onderhoud van je airconditioning niet verplicht is, is het soms toch essentieel. Zelfs zonder duidelijke defecten wordt aanbevolen om dit eens per jaar te doen. Enkele belangrijke indicatoren dat je airco een onderhoudsbeurt nodig heeft zijn:

1. Verhoogd geluidsniveau: Als je merkt dat je airco meer lawaai maakt dan normaal, kunnen de filters verstopt zijn. Reinig ze eerst door het stof weg te zuigen. Als het lawaai aanhoudt, kunnen er mechanische problemen zijn en is het raadzaam een installateur te raadplegen. Hetzelfde geldt voor ratelende of borrelende geluiden.

2. Verminderde koelcapaciteit: Als je airco steeds langer duurt om een ruimte te koelen, kan het koelvloeistofniveau te laag zijn.

3. Stijgende energiekosten kunnen een teken zijn van een slecht onderhouden systeem.

4. Toenemend geluid van de ventilator: Dit kan duiden op ophoping van vuil, wat de ventilator uit balans kan brengen en overmatige slijtage aan de rollagers kan veroorzaken, uiteindelijk resulterend in een defecte aandrijving van de ventilator.

Om onnodige reparatiekosten te voorkomen, is het verstandig om een vakman in te schakelen voor onderhoud.

Is het onderhoud van een airco verplicht?

Enkel airco systemen met een koelmiddelinhoud met een hogere GWP van 5 ton CO2 zijn verplicht te onderhouden van de wetgever. Fabrikanten zoals Daikin vragen altijd een bewijs van onderhoud om recht te hebben op de garantievoorwaarden, ongeacht de koelmiddelinhoud.

Het is dus niet altijd verplicht, maar het is sterk aangeraden jouw airconditioning op jaarlijkse basis te laten onderhouden.

Wat als ik mijn airco niet laat onderhouden?

Zelfs als het onderhoud van je airconditioning niet verplicht is, is het soms toch noodzakelijk. Zelfs zonder duidelijke defecten wordt aanbevolen om het systeem minstens één keer per jaar te laten controleren. Enkele belangrijke signalen dat je airco een onderhoudsbeurt nodig heeft, zijn:

– Toenemend lawaai van de installatie, wat mogelijk duidt op verstopte filters. Probeer ze eerst schoon te maken met een stofzuiger om stof te verwijderen. Als het lawaai aanhoudt, kunnen er mechanische problemen zijn. Raadpleeg dan een professional. Ook geratel en geborrel duiden op behoefte aan onderhoud.
– Verminderd koelvermogen: als je airco er steeds langer over doet om een ruimte te koelen, is het koelvloeistofpeil waarschijnlijk te laag.
– Stijgende energiekosten kunnen ook wijzen op een slecht onderhouden installatie.
– Toenemend lawaai van de ventilator kan wijzen op opgehoopt vuil. Dit brengt de ventilator uit balans, veroorzaakt overmatige slijtage aan de rollagers en kan uiteindelijk leiden tot een defecte aandrijving van de ventilator.

Voorkom onnodige reparatiekosten door een onderhoudsbeurt uit te laten voeren door een professionele vakman.

Indien onderhoud van je airconditioning verplicht is, dien je een erkende technicus te raadplegen. Voor verdere vragen over je airco of airconditioning in het algemeen staan onze professionals klaar om je te assisteren!

Onze onderhouden in beeld

Bekijk deze prachtige foto’s van onze recent uitgevoerde airco-onderhoudsdiensten. Onze klanten waren allemaal verrast door de grondige reiniging die hun airconditioningsysteem kreeg.

Ben jij ook toe aan een onderhoudsbeurt voor jouw airco? Wacht niet langer!

Vul het onderstaande formulier in met jouw gegevens en wij zorgen ervoor dat je snel geholpen wordt.

Maak een afspraak voor airco onderhoud

Stuur ons een bericht

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam