fbpx

Welk airco merk kiezen?

Welk airco merk kiezen?

“Welk airco merk kiezen?” is een veel gestelde vraag. Men vraagt zich af welk airco merk geeft de beste garantie, welk airco merk geeft de beste service, welk airco merk geeft de beste rendementen, welk airco merk is het mooist, etc. …

Alvorens te beginnen willen wij je duidelijk maken dat de klanten van de merken, de installateurs zelf zijn. Het zijn de installateurs die de airco systemen aankopen bij hen en vervolgens bij de particulier thuis plaatsen. Je kan je hoofd dus breken over welk airco merk te kiezen, maar wij zijn van mening dat je beter kan stilstaan bij welke airco installateur je kiest. In onze ogen bestaan er geen slechte aircomerken (meer).  

Op wat moet je letten als je een airco merk kiest?

Als je nadenkt over welk airco merk kiezen, dan is het belangrijk een aantal vragen te stellen. Wij zijn dé specialisten airco, wij zijn erbij wanneer het goed gaat met een merk, maar wij zijn er ook bij als het verkeerd gaat. Hier enkele cruciale punten waarop je moet letten als je nadenkt over welk airco merk te kiezen. 

  1. Heeft het airco merk een verdelers / plaatsers netwerk in België?
  2. Hoeveel jaar garantie geeft het merk en hoeveel jaar garantie geeft de airco plaatser?
  3. Hoeveel jaar na installatie kan ik nog rekenen op wisselstukken?
  4. Wat is de ervaring van de airco plaatser met dit airco merk?

Onze airco merken

Daikin airco

Daikin is van origine Japans. Echter met zijn productie eenheid in Oostende is Daikin een belangrijke Belgische werkgever. De verdeling van dit merk gebeurt door Daikin België, onderdeel van Daikin Europe NV.
Daikin België is hét meest gekende airco merk bij de particulier omwille van zijn grote reclame campagnes. Het is het merk dat garant staat voor innovatie en kwaliteitsvolle producten. Meer weten over Daikin kan hier: Wie is Daikin?

lec energy solutions daikin

Hitachi airco

Hitachi is bij het grote publiek voornamelijk gekend door zijn power tools en heavy duty kranen en gravers. Wat veel mensen niet weten is dat deze Japanse fabrikant ook kwaliteitsvolle airco en warmtepomp toestellen verdeelt. Met een BENELUX aanpak wordt het airco merk Hitachi verdeeld door HD klimaatsystemen in Nederland, Dordrecht. Meer weten over Hitachi kan hier: Hitachi airco

Hisense airco

Hisense is een relatief nieuwe speler op de markt maar in de rest van Europa al flink gekend omwille van zijn elektronica (GSM, koelkasten, TV’s). Hisense is een Chinees airco merk en heeft sinds 2003 een samenwerking met Hitachi en produceert sindsdien een deel van de airco toestellen voor Hitachi. Sinds 2015 is Hisense met zijn eigen airco merk op de BENELUX markt. De verdeling van het airco merk Hisense gebeurt door HS Climate Solutions in Nederland, Dordrecht. 

Toshiba airco

Met een productie van vele miljoenen stuks per jaar is TOSHIBA wereldwijd één van de meest toonaangevende producenten van airconditioners. Met een zeer uitgebreid en compleet portfolio biedt TOSHIBA voor elke denkbare situatie een passende oplossing voor klimaatbeheersing. TOSHIBA airconditioners zijn door toepassing van vooruitstrevende elektronische technologieën en het gebruik van hoogwaardige duurzame materialen zeer energiezuinig. En mede dankzij de geluidsarme werking en de elegante vormgeving passen TOSHIBA airconditioners onopvallend in elk interieur, van woonkamer tot museumzaal.

Mobiele airco`s

Mobiele airco’s zijn een hulpmiddel om je kamer te koelen. Een mobiele airco voert de warme lucht af naar buiten via een afvoerslang. Deze afvoerslang moet verbonden worden met een deur of een raam via een speciaal verbindingsstuk. Wil je de mobiele airco plaatsen in een ruimte waar je de afvoerslang door een Velux dakraam wilt plaatsen? Let dan op dat je zelf een speciaal koppelstuk zal moeten maken zodat de warme lucht niet terug wordt aangezogen in de te koelen ruimte. Anders is het water naar de zee dragen en zal je de ruimte niet gekoeld krijgen. Het beste effect bij een mobiele airco kan verkrijgen bij schuiframen. Hiervoor is immers gemakkelijk een plank gemaakt die je ertussen plaatst met een gat in. Ander aandachtspunt is het geluid dat een mobiele airco maakt. Een mobiele airco maakt 62 dBA, terwijl een split airco maar 19 dBA geluid produceert.

Airco specialist

De zaakvoerder van LEC ENERGY SOLUTIONS, Raphaël Lerno noemt zichzelf graag een airco nerd. 

Airco specialist

Zaakvoerder Raphaël Lerno is niet alleen industrieel ingenieur van opleiding, hij is ook gecertificeerde koeltechnieker en gepassioneerde airco nerd. Graag komt hij bij jou langs om jou gratis advies te geven omtrent jouw airco project.
Airco nerd

4,9 rating op google

Onze klanten gaven ons een 4,9 rating op google reviews. Wij doen elke dag ons best om onze klanten zo goed mogelijk te helpen bij hun airco project. Wij zijn dan ook heel blij met de eer een mooie rating te krijgen op google.

Bij een split airco zit de compressor in de buitenunit. De compressor is het onderdeel dat het lawaai produceert. Met andere woorden, in het binnendeel zit enkel een ventilator, een expantieventiel en een warmtewisselaar. Dit zorgt ervoor dat deze binnendelen héél stil zijn. Zelfs tot 19dBA. Een split airco is steeds een combinatie waarbij er één binnendeel op één buitendeel koeltechnisch wordt gekoppeld. Het is achteraf niet meer mogelijk hier nog extra binnendelen op te connecteren. 

Split unit airco’s hebben veel voordelen. Zo zijn ze niet mobiel. Nadat de airco is geïnstalleerd heb je er zelf nog weinig werk aan. Laat daarom jouw split airco altijd installeren door een erkend koeltechnische bedrijf. 

Hisense airconditioning Beveren

Multi split airco kopen

Bij een multi split airco kan je meerdere binnenunits op één buitenunit aansluiten. Elk van de binnenunits wordt met twee koeltechnische leidingen verbonden aan de buitenunit. De binnenunit krijgt voeding via de communicatiekabel van de buitenunit. Het is dus enkel de buitenunit die elektrische voeding moet krijgen. Meestal is de elektrische voedingskabel van een residentiële airco 230V, 16 of 20A. Tussen de binnenunit en de buitenunit circuleert koelmiddel. Net omdat koelmiddel tussen deze twee circuleert zal je de installatie moeten uitbesteden aan een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf.

Chiller koeling of ijswater airco

Chiller koeling of airco via een ijswater systeem is van toepassiang voor grotere installaties zoals een kantoor of een industrieel koelproces. Een chiller zal via een traditioneel koelcircuit en een platenwisselaar  koud water aanmaken. De temperatuur van dit water kan je instellen. Omdat het koelmiddel geconcentreerd zit op één plaats, namelijk de buitenunit, is het als exploitant gemakkelijker te voldoen aan de F-gas wetgeving. Als afgifte lichamen kan je kiezen tussen ventilo convectoren, koelplafonds of vloerkoeling. De ijswater of chiller koeling kan ook aangesloten worden op de luchtgroepen om zo de verse lucht af te koelen en geen warme lucht in het gebouw te brengen via de ventilatie. 

Chiller koeling hitachi samurai

Cool Fit - Georg Fischer - Geïsoleerde PE leidingen

Eén van de uitdagingen bij chiller koeling of ijswater airco is het isoleren van leidingen. De leiding die koud water transporteert zal immers condenseren als deze onvoldoende is geïsoleerd. Dit noemen we dampdicht isoleren in vaktermen. Raphaël Lerno heeft de nodige ervaring als product specialist voorgeïsoleerde PE leidingen COOL FIT

PROFESSIONEEL ADVIES

Airco advies nodig?

Door een ruime werkervaring bij fabrikanten zoals Daikin, Hisense, Hitachi, Georg Fischer en de contacten met verschillende installateurs heeft zaakvoerder Raphaël Lerno de nodige ervaring om u te begeleiden in een juiste oplossing voor jouw airco of koelingproject. Gaat het om een airco installatie bij u thuis voor één kamer met een split airco of gaat het om een airco installatie voor meerdere kamers met een multi split airco, LEC ENERGY SOLUTIONS zoekt voor u de schikte oplossing. Ook kantoren met VRF of VRV airco behoren tot onze competenties. Heeft u een groot industrieel koelproces of wenst u geen koelmiddel binnen uw gebouw te gebruiken? Dan raden wij u chiller koeling of ijswater airco aan.  

Koeltechnieken Waasland

Raphaël Lerno begeleidt u graag in uw keuze voor uw koelsysteem of airco

GSM – 0488 487 460
Email – raphael@lec-energysolutions.be

AIRCO | WARMTEPOMP | VENTILATIE | SANITAIR | ZONNEBOILER | ZONNEPANELEN

Stuur ons een bericht