fbpx

GSM - 0488 487 460

E - info@lec-energysolutions.be

Welk airco merk kiezen?

Zoek
koeltechnieken waasland lec energy solutions

Bij LEC ENERGY SOLOUTIONS  begrijpen we dat het vinden van de juiste klimaatoplossing een cruciale beslissing is voor jouw comfort en levensstijl. Daarom zijn wij er  om jou hoogwaardige installaties en deskundige begeleiding te bieden bij het kiezen van het perfecte merk voor jouw airco behoeften.

✓ Merkonafhankelijk Advies

✓ Voor elk budget een oplossing

✓ Visueel aantrekkelijke oplossing voor binnen- én Buitenunit

LEC - Energy Solutions
4.9
Gebaseerd op 52 beoordelingen
powered by Google
Sara C.Sara C.
11:29 14 Dec 21
Eindelijk terug lekker warme verwarming en warm water in m'n woonst.
Nicole Van PeteghemNicole Van Peteghem
17:50 16 Aug 21
Beste Raphael,Wij zijn zeer tevreden over onze Midea airco. Dikke proficiat ook aan jouw werkmannen. Zij hebben de airco perfect geplaatst en het geheel heel netjes afgewerkt. Als we reclame kunnen maken zullen we dat niet nalaten! Groeten, Nicole
promskepromske
08:32 12 Aug 21
Vlekkeloze installatie. Een klein euvel dat direct professioneel en in open en eerlijk overleg werd hersteld.Techniekers hebben goed werk geleverd en op het einde nog de tijd genomen om - bijna tot in de details - uit te leggen hoe de airco + controller werkt.Op het sporadisch boorwerk na heb ik eigenlijk amper gemerkt dat ze er waren.Goei gasten dus. Houden zou ik zeggen!Laura
philip stevensphilip stevens
15:09 28 Jul 21
Werken zijn uitgevoerd op afgesproken datum en tijdstip én binnen voorziene prijsofferte. Heel kwaliteitsvolle en nette uitvoering;mensen met kennis van hun stiel en met respect voor onze woning!
Beste,Gisteren is bij ons de Daikin installatie op onze slaapkamer geplaatst.Wij willen jullie langs deze weg bedanken voor de kwaliteit waarmee de installatie is uitgevoerd ondanks de barre weeromstandigheden .Bovendien apprecieer ik de inspanning en overleg met ons voor de start van de installatie om tot de beste oplossing te komen wat betreft esthetiek en techniek! wij zijn dan ook blij met het eindresultaat wat betreft binnen unit (geen zichtbare leidingen in onze slaapkamer) en buitenunit (goot van leidingen doorlopend op buitengevel en plaatsing op dak naar achter).Bovendien is ook de elektrische aansluiting optimaal uitgevoerd. At last but not least is de werf proper achtergelaten en heeft zelfs de uitvoerder zijn schoenen uitgedaan voor onze slaapkamer te betreden. Chapeau en bedankt.Ik werk in de nucleaire sector waar overleg voor en na een activiteit ,nauwgezetheid, veiligheid en properheid de hoogste prioriteitZijn en welke uit mijn ervaring soms weleens botst met uitvoerders in de bouwsector.Met jullie heb ik op geen enkel moment dit ervaren.Wij kijken vol verwachting uit naar een warme zomer en een frisse slaapkamer en goede nachtrust 👍👍Mvg,Naudts-Van Havere
js_loader

Daikin biedt een breed scala aan hoogwaardige airconditioningoplossingen. Kies voor Daikin en ervaar de ultieme combinatie van comfort en prestaties voor jouw binnenomgeving

Hisense airconditioners vertegenwoordigen de perfecte combinatie van kwaliteit, prestaties en betaalbaarheid. Kies voor Hisense en geniet van het comfort dat jouw leef- en werkomgeving verdient

Met een rijke geschiedenis van innovatie en engineering biedt Toshiba een uitgebreide reeks airco’s voor zowel particuliere als zakelijke behoeften. Kies voor Toshiba en ervaar de perfecte balans tussen kwaliteit en prestaties voor jouw binnenomgeving.

Offerte airco aanvragen?

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
1
2
3

Airco offerte

Soort aanvraag
Merk aico
Uitvoeringsdatum
airco Hamme

Welk airco merk kiezen?

“Welk airco merk kiezen?” is een veel gestelde vraag. Men vraagt zich af welk airco merk geeft de beste garantie, welk airco merk geeft de beste service, welk airco merk geeft de beste rendementen, welk airco merk is het mooist, etc. …

Alvorens te beginnen willen wij je duidelijk maken dat de klanten van de merken, de installateurs zelf zijn. Het zijn de installateurs die de airco systemen aankopen bij hen en vervolgens bij de particulier thuis plaatsen. Je kan je hoofd dus breken over welk airco merk te kiezen, maar wij zijn van mening dat je beter kan stilstaan bij welke airco installateur je kiest. In onze ogen bestaan er geen slechte aircomerken (meer).  

Op wat moet je letten als je een airco merk kiest?

Als je nadenkt over welk airco merk kiezen, dan is het belangrijk een aantal vragen te stellen. Wij zijn dé specialisten airco, wij zijn erbij wanneer het goed gaat met een merk, maar wij zijn er ook bij als het verkeerd gaat. Hier enkele cruciale punten waarop je moet letten als je nadenkt over welk airco merk te kiezen. 

  1. Heeft het airco merk een verdelers / plaatsers netwerk in België?
  2. Hoeveel jaar garantie geeft het merk en hoeveel jaar garantie geeft de airco plaatser?
  3. Hoeveel jaar na installatie kan ik nog rekenen op wisselstukken?
  4. Wat is de ervaring van de airco plaatser met dit airco merk?

Onze airco merken

Daikin airco

Daikin is van origine Japans. Echter met zijn productie eenheid in Oostende is Daikin een belangrijke Belgische werkgever. De verdeling van dit merk gebeurt door Daikin België, onderdeel van Daikin Europe NV.
Daikin België is hét meest gekende airco merk bij de particulier omwille van zijn grote reclame campagnes. Het is het merk dat garant staat voor innovatie en kwaliteitsvolle producten. Meer weten over Daikin kan hier: Wie is Daikin?

lec energy solutions daikin

Aanbod Daikin:

Ontdek de Daikin Stylish airco met zijn moderne design en slanke vormgeving past de Stylish naadloos in elk interieur. Met fluisterstille werking  biedt de Daikin Stylish het perfecte comfort voor thuis of op kantoor. 

Ervaar ongeëvenaard comfort met het Daikin Perfera vloermodel. Deze veelzijdige airco combineert uitstekende prestaties met een eigentijds ontwerp dat naadloos opgaat in elke ruimte.  Geniet van innovatieve functies, allemaal verpakt in een slank en stijlvol design

geniet van ultiem comfort met het Daikin Perfera muurmodel. Geniet van snelle en gerichte verwarming en koeling    terwijl de ingebouwde luchtfilters zorgen voor een schone en gezonde lucht in uw leefomgeving. Perfera muurmodel is de ideale keuze voor een comfortabel en stijlvol binnenklimaat.”

Hitachi airco

Hitachi is bij het grote publiek voornamelijk gekend door zijn power tools en heavy duty kranen en gravers. Wat veel mensen niet weten is dat deze Japanse fabrikant ook kwaliteitsvolle airco en warmtepomp toestellen verdeelt. Met een BENELUX aanpak wordt het airco merk Hitachi verdeeld dooHD klimaatsystemen in Nederland, Dordrecht. Meer weten over Hitachi kan hier: Hitachi airco

Hisense airco

Hisense is een relatief nieuwe speler op de markt maar in de rest van Europa al flink gekend omwille van zijn elektronica (GSM, koelkasten, TV’s). Hisense is een Chinees airco merk en heeft sinds 2003 een samenwerking met Hitachi en produceert sindsdien een deel van de airco toestellen voor Hitachi. Sinds 2015 is Hisense met zijn eigen airco merk op de BENELUX markt. De verdeling van het airco merk Hisense gebeurt door HS Climate Solutions in Nederland, Dordrecht. 

Aanbod Hisense

Ontdek de Hisense New Comfort airconditioner.  Met geavanceerde koeltechnologieën en energiezuinige functies kunt u genieten van een aangename temperatuur in elke ruimte. Ervaar de verfrissende en rustgevende sfeer die dit systeem in uw huis of kantoor creëert, terwijl u volledige controle heeft over uw binnenklimaat

Betreed een wereld van zuivere lucht en comfort met de Hisense Fresh Master luchtreiniger. Dit geavanceerde apparaat biedt een uitstekende luchtkwaliteit en zorgt voor een frisse en gezonde omgeving in uw huis. Met krachtige luchtreinigingstechnologieën en geavanceerde filters worden allergenen, stofdeeltjes en onaangename geuren effectief verwijderd. 

Toshiba airco

Met een productie van vele miljoenen stuks per jaar is TOSHIBA wereldwijd één van de meest toonaangevende producenten van airconditioners. Met een zeer uitgebreid en compleet portfolio biedt TOSHIBA voor elke denkbare situatie een passende oplossing voor klimaatbeheersing. TOSHIBA airconditioners zijn door toepassing van vooruitstrevende elektronische technologieën en het gebruik van hoogwaardige duurzame materialen zeer energiezuinig. En mede dankzij de geluidsarme werking en de elegante vormgeving passen TOSHIBA airconditioners onopvallend in elk interieur, van woonkamer tot museumzaal.

Midea

Midea staat bekend om zijn hoogwaardige airconditioners en innovatieve koeloplossingen. Met een sterke focus op kwaliteit en technologische vooruitgang biedt Midea een uitgebreid assortiment aan airconditioners die voldoen aan de behoeften van elk huishouden.

Of je nu op zoek bent naar een krachtige split-airconditioner voor een enkele kamer of een geavanceerd multi-split-systeem voor meerdere ruimtes, Midea heeft de juiste oplossing voor jou. Hun airconditioners zijn ontworpen met oog voor detail en zijn voorzien van energiebesparende functies, zodat je niet alleen kunt genieten van een aangenaam binnenklimaat, maar ook kunt besparen op energiekosten.

Dankzij hun geavanceerde Inverter-technologie leveren Midea airconditioners efficiënte koeling en verwarming, terwijl ze tegelijkertijd fluisterstil werken. Met een breed scala aan modellen en designs, zorgt Midea ervoor dat hun airconditioners naadloos aansluiten bij elk interieur.

Met Midea’s airconditioners haal je niet alleen comfort in huis, maar ook betrouwbare en duurzame producten die bijdragen aan een gezonde en comfortabele leefomgeving. Ontdek de innovatie en kwaliteit van Midea’s airconditioners en geniet het hele jaar door van een optimaal binnenklimaat.

Midea aanbod:

Ontdek de Midea Breezeless, de innovatieve airconditioner die jouw comfort naar een hoger niveau tilt zonder dat je de luchtstromen voelt. Met slimme ventilatieopeningen aan de voor- en zijkant geniet je van een 360° “surround” koeling, zoals nooit tevoren.

Ontdek de Midea warmtepompboiler, de perfecte oplossing voor het verwarmen van tapwater in jouw huishouden. Met deze geavanceerde warmtepompboiler geniet je van hetzelfde comfort als bij een elektrische boiler, maar met een aanzienlijk lager energieverbruik!

Ontdek de Midea Arctic Warmtepomp! Dit innovatieve systeem biedt niet alleen airconditioning en verwarming, maar levert ook warm water dankzij de geavanceerde warmtepomptechnologie. Met deze energiezuinige oplossing kun je je huishoudelijk energieverbruik aanzienlijk verminderen, wat goed is voor zowel je portemonnee als het milieu.

Airco specialist

De zaakvoerder van LEC ENERGY SOLUTIONS, Raphaël Lerno noemt zichzelf graag een airco nerd. 

Airco specialist

Zaakvoerder Raphaël Lerno is niet alleen industrieel ingenieur van opleiding, hij is ook gecertificeerde koeltechnieker en gepassioneerde airco nerd. Graag komt hij bij jou langs om jou gratis advies te geven omtrent jouw airco project.
Airco nerd

4,9 rating op google

Onze klanten gaven ons een 4,9 rating op google reviews. Wij doen elke dag ons best om onze klanten zo goed mogelijk te helpen bij hun airco project. Wij zijn dan ook heel blij met de eer een mooie rating te krijgen op google.

Bij een split airco zit de compressor in de buitenunit. De compressor is het onderdeel dat het lawaai produceert. Met andere woorden, in het binnendeel zit enkel een ventilator, een expantieventiel en een warmtewisselaar. Dit zorgt ervoor dat deze binnendelen héél stil zijn. Zelfs tot 19dBA. Een split airco is steeds een combinatie waarbij er één binnendeel op één buitendeel koeltechnisch wordt gekoppeld. Het is achteraf niet meer mogelijk hier nog extra binnendelen op te connecteren. 

Split unit airco’s hebben veel voordelen. Zo zijn ze niet mobiel. Nadat de airco is geïnstalleerd heb je er zelf nog weinig werk aan. Laat daarom jouw split airco altijd installeren door een erkend koeltechnische bedrijf. 

Hisense airconditioning Beveren

Multi split airco kopen

Bij een multi split airco kan je meerdere binnenunits op één buitenunit aansluiten. Elk van de binnenunits wordt met twee koeltechnische leidingen verbonden aan de buitenunit. De binnenunit krijgt voeding via de communicatiekabel van de buitenunit. Het is dus enkel de buitenunit die elektrische voeding moet krijgen. Meestal is de elektrische voedingskabel van een residentiële airco 230V, 16 of 20A. Tussen de binnenunit en de buitenunit circuleert koelmiddel. Net omdat koelmiddel tussen deze twee circuleert zal je de installatie moeten uitbesteden aan een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf.

Chiller koeling of ijswater airco

Chiller koeling of airco via een ijswater systeem is van toepassiang voor grotere installaties zoals een kantoor of een industrieel koelproces. Een chiller zal via een traditioneel koelcircuit en een platenwisselaar  koud water aanmaken. De temperatuur van dit water kan je instellen. Omdat het koelmiddel geconcentreerd zit op één plaats, namelijk de buitenunit, is het als exploitant gemakkelijker te voldoen aan de F-gas wetgeving. Als afgifte lichamen kan je kiezen tussen ventilo convectoren, koelplafonds of vloerkoeling. De ijswater of chiller koeling kan ook aangesloten worden op de luchtgroepen om zo de verse lucht af te koelen en geen warme lucht in het gebouw te brengen via de ventilatie. 

Chiller koeling hitachi samurai

Cool Fit - Georg Fischer - Geïsoleerde PE leidingen

Eén van de uitdagingen bij chiller koeling of ijswater airco is het isoleren van leidingen. De leiding die koud water transporteert zal immers condenseren als deze onvoldoende is geïsoleerd. Dit noemen we dampdicht isoleren in vaktermen. Raphaël Lerno heeft de nodige ervaring als product specialist voorgeïsoleerde PE leidingen COOL FIT

PROFESSIONEEL ADVIES

Airco advies nodig?

Door een ruime werkervaring bij fabrikanten zoals Daikin, Hisense, Hitachi, Georg Fischer en de contacten met verschillende installateurs heeft zaakvoerder Raphaël Lerno de nodige ervaring om u te begeleiden in een juiste oplossing voor jouw airco of koelingproject. Gaat het om een airco installatie bij u thuis voor één kamer met een split airco of gaat het om een airco installatie voor meerdere kamers met een multi split airco, LEC ENERGY SOLUTIONS zoekt voor u de schikte oplossing. Ook kantoren met VRF of VRV airco behoren tot onze competenties. Heeft u een groot industrieel koelproces of wenst u geen koelmiddel binnen uw gebouw te gebruiken? Dan raden wij u chiller koeling of ijswater airco aan.  

airco plaatsen bazel

Raphaël Lerno begeleidt u graag in uw keuze voor uw koelsysteem of airco

GSM – 0488 487 460
Email – raphael@lec-energysolutions.be

AIRCO | WARMTEPOMP | VENTILATIE | SANITAIR | ZONNEBOILER | ZONNEPANELEN

Stuur ons een bericht