fbpx

Tel – 0488 487 460
Email – info@lec-energysolutions.be

Warmtepomp nieuwbouw

Ben jij een huis aan het bouwen en op zoek naar een warmtepomp? 

Welke warmtepomp kies ik best?

We merken het meer en meer. De ‘elektrificatie’ zet zicht ook door op de verwarmingsmarkt. Mensen die een nieuwbouw woning plaatsen kiezen meer en meer voor een warmtepomp. Maar welke warmtepompen zijn er nu beschikbaar? 

Geothermische warmtepomp

Deze warmtepomp ontrekt warmte aan de grond. Dit kan via boringen in je tuin gebeuren, via open bronputten of via een verticaal captatienet in je tuin. Geothermische warmtepompen zijn de primeurs als het op verbruik aankomt. Deze zijn de zuinigste op de markt. Maar ook de duurste.

Lucht lucht warmtepomp

Een lucht lucht warmtepomp is in feite een airco die ook warme lucht blaast. Een prima budgettaire oplossing voor de mensen die een warmtepomp willen én koeling. Aandachtspunt is dat je altijd met 'blazers' werkt en dus een zacht gezoem moet kunnen verdragen. De moderne airco of lucht lucht warmtepomp zijn slechts 19 dBA en dat is nauwelijks hoorbaar.

Lucht water warmtepomp

Een lucht water warmtepomp ontrekt warmte aan de buitenlucht. Een goede selectie van de warmtepomp is hier noodzakelijk. Immers als het vriest daalt de capaciteit van de warmtepomp. Het verbruik van een lucht water warmtepomp is niet zuiniger dan een gasketel, maar wel vergelijkbaar. Het grote voordeel van een lucht water warmtepomp is dat je met PV panelen de elektriciteit die je warmtepomp verbruikt zelf kan opwekken.

Warmtepomp boiler

Een heel mooie aanvulling op een lucht lucht warmtepomp; Deze zal immers via een warmtepomp principe het sanitair warm water aanmaken. Koppel je deze ook nog op je ventilatie dan kan je nog de warmte recupereren die je normaal verliest bij je ventilatie systeem.

Een warmtepomp in elke woning

Daikin is gekend als innovatieve leider op de airco & warmtepomp markt. Daikin heeft ambitieuze doelen voorop gesteld: “Een warmtepomp in elke Europese woning!”. Volgens hen zijn warmtepompen klaar om de uitdaging aan te gaan met de klassieke fossiele verbrandingstoestellen. Hun systemen zijn gemakkelijk te gebruiken, gemakkelijk te installeren en zijn daarenboven ook nog eens leuk om naar te kijken.

VANUIT ONZE ERVARING

Welke warmtepomp kunnen WIJ u aanbieden?

Omdat LEC Energy Solutions zijn ontstaat kent uit de airco systemen zijn wij specialist in warmte onttrekken aan lucht. Al sinds de geboorte van de lucht lucht warmtpomp van Daikin, Altherma kent de zaakvoerder van LEC Energy Solutions de aandachtspunten van warmte ontrekken aan buitenlucht. 

LEC Energy Solutions kan u een lucht lucht warmtepomp, een lucht water warmtepomp en een warmtepomp boiler aanbieden.

Hieronder omschrijven wij hoe wij het liefste een woning uitrusten met een warmtepomp.

Warmtepomp op vloerverwarming en airco's in de kamers.

Ons favoriet systeem is een lucht water warmtepomp die instaat voor de verwarming via een vloerverwarming. Deze lucht water warmtepomp staat dan ook in voor de productie van het sanitair warm water. Voor een lucht water warmtepomp volgen wij twee merken. Daikin, Altherma en Hitachi Yutaki. 

Een lucht lucht warmtepomp (airconditioning) wordt geïnstalleerd voor de kamers. Deze is een héél snelle verwarming en koeling van de kamers. Een kamer is immers soms een babykamer, soms een tienerkamer om dan misschien een gastenkamer te worden. Bekijk zeker onze referenties op vlak van lucht lucht warmtepompen (airco)

Hisense airconditioning Beveren

wij doen ook...ventilatie en sanitair

Niet alleen warmtepomp nieuwbouw…

Voor nieuwbouw projecten verzorgen wij ook graag uw ventilatie en sanitair.

warmtepomp
Ventilatie type D

Wil je een ventilatie met warmterecuperatie. Wil je deze eventueel mooi integreren met de lucht lucht warmtepomp zodat je enkel een paar ingebouwde roosters ziet? Dan kan bij ons!

Sanitaire pre-installatie

Wij verzorgen je sanitaire installatie. Een regenwater pomp in de put zodat je niets van geluid hebt of eentje in opbouw? Wij gebruiken altijd een driedelige filtering met actieve kool. Een waterverzachter? Dat kan. Wij verzorgen de sanitaire pré installatie voor al je warm water en koud water punten.

Sanitaire toestellen.

Jij kiest je sanitaire toestellen bij de gekende groothandel (Facq, Van Marcke, etc) en wij plaatsen ze voor je.

Eén aannemer voor alle technieken!

Verwarming | Ventilatie | Sanitair

Wij doen al uw technieken met uitzondering van elektriciteit in uw nieuwbouw. Voor het lot elektriciteit hebben wij verschillende collega’s installateurs die we u gerust willen aanbevelen. Het grote voordeel van te werken met één aannemer technieken is dat je ook maar 1 aanspreekpunt hebt. De planning loopt vlotter, wij behouden het volledige overzicht van alle technieken die in de chappe moeten.