fbpx

Airco met buitenunit

Alles wat je moet weten over een  airco met buitenunit!

Airco met buitenunit / split airco wat is dat?

Een split airco bestaat uit één buitenunit en één binnenunit. Wanneer er meerdere binnenunits gekoppeld worden aan één buitenunit spreken we van een multi split airco. Bij een multi split systeem kunnen bij sommige merken wel tot 5 binnenunits aan 1 buitenunit gekoppeld worden.

airco daikin met buitenunit

Binnenunits kunnen aan het plafond, de vloer of een wand bevestigd worden. Bij renovatie of nieuwbouw kan je er ook voor kiezen om een toestel in te bouwen in de wand of verlaagd plafond.

Buitenunit kunnen vrijstaand geplaatst worden in de tuin of op een plat dak. Je kan ze ook aan de buitenmuur of op een schuin dak plaatsen door middel van speciale haken. Je kan ook opteren om de buitenunit in een daarvoor ontworpen omkasting te plaatsen.

De binnen- en buitenunit zijn verbonden met elkaar met 2 koelleidingen. Bij nieuwbouw of renovatie worden deze ingebouwd in de muur. Wil je airco laten plaatsen in een afgewerkte ruimte, dan kunnen de leidingen verzorgd verstopt worden in aangepaste kabelgoten.

airco buitenunit

Airco met buitenunit: split airco of multi split buitenunit?

Airco met buitenunit, split airco of multi split airco is de perfecte manier om op een budget vriendelijke manier een hernieuwbare energie in uw woning te installeren of plaatsen. Verwarmen met fossiele brandstoffen is niet meer van deze tijd, daarom zoeken mensen naar alternatieven. Men denkt vaak aan een lucht water warmtepomp, maar zelden aan een aircoheater. Een airconditioning systeem is een lucht lucht warmtepomp en dat maakt een airco systeem uitermate geschikt om uw woning met te verwarmen én koelen. Koelen en verwarmen met een airconditioning zorgt ervoor dat tot 60% minder CO2 uitstoot dan een klassieke verwarming.

Een split airco is een terminologie die aanduidt dat het systeem uit twee delen bestaat. Een buitenunit en een binnenunit. Staat je binnendeel in koeling dan zal het buitendeel warme lucht blazen. Staat het binnendeel in verwarming dan zal het buitendeel koude lucht blazen. 

airco daikin met buitenunit

Een split airco of airco met buitenunit is geschikt voor het koelen én verwarmen van één ruimte. Na de plaatsing van de aircoheater is deze niet uitbreidbaar naar een andere ruimte. Wil je dus een tweede ruimte uitrusten met airco dan zal je dus een tweede buitenunit moeten installeren met desbetreffende binnenunit. Wil je dus meerdere ruimtes uitrusten met airco dan kies je beter voor een multisplit aircoheater

De verschillende merken bieden diverse types binnenunits aan. Van standaard wandmodellen tot design units. We raden je aan om je hiervoor bij onze LEC ENERGY SOLUTIONS specialisten te laten informeren

Mag ik zelf een airco plaatsen met buitenunit?

Neen, dat mag niet. De reden hiervoor is dat een airco met buitenunit koelmiddel bevat. Dit koelmiddel is schadelijk voor het milieu als het ontsnapt uit het systeem. Daarom heeft de overheid al jaren beslist dat enkel koeltechnisch gecertificeerde bedrijven handelingen mogen uitvoeren op installatie met koelmiddelen. 

LEC ENERGY SOLUTIONS is een  koeltechnisch gecertificeerd bedrijf die voor jou graag de installatie van airconditioning uitvoert. 

Wil je graag toch een airco zelf plaatsen dan kunnen wij u een monoblok airco aanraden. 

Wil jij een airco met buitenunit laten plaatsen?

LEC ENERGY SOLUTIONS is een koeltechnische airco plaatser gevestigd in Hamme. Ook  warmtepompen, zonnepanelen, batterijen, laadpalen en energiemonitoring systemen behoren tot onze specialiteiten.  LEC ENERGY SOLUTIONS zorgt ervoor dat jij verbonden wordt met de beste airco installateur in Hamme, Dendermonde, Zele, Temse, Lokeren, Sint-Niklaas en regio Waasland. 

Vind jouw airco installateur in jouw buurt.

Wij vinden het belangrijk om jou te connecteren met de specialist airconditioning. Dat noemen wij een LEC ENERGY SOLUTIONS! Een firma met tonnen ervaring in het plaatsen van airco met buitenunit. Lid worden van onze onze groep is niet evident. Wij stellen strenge eisen aan onze partners. Zij worden op welbepaalde criteria geselecteerd zodat wij zeker zijn dat wij jou met een EXPERT verbinden in jouw regio! Dit zijn de minimum eigenschappen die een airco installateur moet hebben wilt hij in contact komen met jou, de klant.

EYE-WANT EXPERT

Een EYE-WANT EXPERT is een tikkeltje gek, kent zijn vak als geen ander. Heeft veel referenties in het plaatsen van airco met buitenunit. Beheersen koeltechniek in extreme mate, spreken met kennis van zaken en werken met correcte prijzen. Daarenboven zijn ze vakkundig in het onderhouden van airconditioning systemen en zijn herstellingen een koud kunstje. LEC ENERGY SOLUTIONS is trotse eigenaar van het label EYE-WANT EXPERT.

ZONNEPANELEN

Zonnepanelen zijn een mooie aanvulling op jouw airco installatie. Als je airco nodig hebt zullen ook jouw zonnepanelen elektriciteit aan het produceren zijn. Je kan ook in het tussenseizoen de airco in verwarming plaatsen en zo verwarm je jouw huis 100% op zonne-energie. Ons energie monitoring systeem zal je hierbij helpen. Meer weten over ons uniek concept, verwarmen op de zon? Airco, aircoheaters, warmtepompen die via de zon jouw huis verwarmen? Dat kan!

Voordelen airco met buitenunit

Bij een multi split airco kan je meerdere binnenunits op één buitenunit aansluiten. Elk van de binnenunits wordt met twee koeltechnische leidingen verbonden aan de buitenunit. De binnenunit krijgt voeding via de communicatiekabel van de buitenunit. Het is dus enkel de buitenunit die elektrische voeding moet krijgen. Meestal is de elektrische voedingskabel van een residentiële airco 230V, 16 of 20A. Tussen de binnenunit en de buitenunit circuleert koelmiddel. Net omdat koelmiddel tussen deze twee circuleert zal je de installatie moeten uitbesteden aan een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf.

 • Compactere binnenunits
  Aangezien het airco systeem opgesplitst wordt, kan de grootte van de binnenunit(s) beperkt blijven. Je verliest dus minder binnenruimte en vanuit een esthetisch standpunt is het ook beter om de binnenunits zo compact mogelijk te houden.
 • Flexibiliteit
  Je kan meerdere binnenunits op één buitenunit aansluiten en deze binnenunits kunnen van verschillende modellen zijn. Je kan dus in de ene ruimte voor een plafondmodel kiezen en in een andere ruimte voor een wandairco. Daarnaast kan je later nog binnenunits toevoegen aan een bestaand systeem.
 • Minder geluidshinder
  De lawaaierige onderdelen van het airco systeem, waaronder de compressor, worden in de buitenunit geïnstalleerd. Hierdoor zal de werking van de airco binnenin de woning of het kantoor nauwelijks voor geluidshinder zorgen.
 • Meer vrijheid qua locatie
  Een monoblock airco moet telkens rechtstreeks op een buitenmuur geplaatst worden. Bij een split systeem heb je meer vrijheid qua plaatsing aangezien de binnenunit niet in rechtstreeks contact moet staan met de buitenlucht.

LEC ENERYG SOLUTIONS - Jouw airco plaatser voor het waasland.

LEC ENERGY SOLUTIONS  is actief in het Waasland en daarbuiten. Wij werken met verschillende merken. Afhankelijk van jouw noden zullen we jou een Hisense, Hitachi, Midea, Toshiba of Daikin installatie aanbieden. Inbouw airco of opbouw airco? De buitenunit netjes in een omkasting? Stuur ons een bericht en we komen jouw airconditioning project ter plaatse bekijken.

airco daikin met buitenunit

SAMENVATTING LEC ENERGY

LEC ENERGY SOLUTIONS - UW PARTNER IN DUURZAME ENERGIE

LEC ENERGY SOLUTIONS helpt u graag verder met al vragen omtrent uw energie. De zaakvoerder Raphaël Lerno is gefascineerd door energie en energie-optimalisatie. Hij is van mening dat de moderne woning zijn energie zelf kan produceren met zonnepanelen. Het zal in de toekomst de kunst worden om deze geproduceerde elektrische energie op de juiste momenten naar de juiste verbruikers te sturen. Deze verbruikers kunnen warmtepompen, aircoheaters, laadpalen zijn. Wat betreft batterijen is hij voorstander om hier slim te investeren. Dat wil zeggen dat je eerst de energie moet sturen naar de verbruiker door middel van een slim apparaat (Smappee Infinity) en pas daarna naar de batterij. 

Raphaël Lerno helpt je graag verder naar een duurzame én betaalbare toekomst. 

Koeltechnieken Waasland

Raphaël Lerno begeleidt u graag in uw al uw vragen omtrent duurzame energie

GSM – 0488 487 460
Email – raphael@lec-energysolutions.be

AIRCO | KOELING | WARMTEPOMP | VENTILATIE | ZONNEPANELEN | BATTERIJEN | LAADPAAL

Stuur ons een bericht