Airco offerte aanvragen?

Opzoek naar een airco offerte? Wij leggen je graag uit op wat je moet letten als je airconditioning aankoopt. 

Gecertificeerde airco installateur of doe-het-zelf airco?

Airco kopen, een trending zoekterm op google: Airco, split airco, mobiele aircoairco met buitenunit, airconditioning zonder buitenunit. Allemaal zoektermen op google.  Wij begeleiden jou in jouw zoektocht naar het  airco systeem dat het beste bij jouw noden pas. Maar wat zijn nu de verschillende types. Alle airconditioning systemen bevatten koelmiddel. Er zijn verschillende types koelmiddel. Het grootste aandachtspunt bij koelmiddel is het niet in de lucht mag vrijgelaten worden. Het moet in het systeem blijven. Koelmiddelen zijn enorm milieuverontreinigend als ze ontsnappen in de lucht. Echter een airco systeem is een gesloten systeem waar geen koelmiddel mag uit ontsnappen. Dit kan op twee manieren. De fabrikant bouwt een monoblok airco systeem. Deze systemen zijn dus af fabriek lekdicht. Tweede optie: de eindklant, laat zijn airconditioning systeem plaatsen door een gecertificeerde koeltechnische airco installateur. Deze installateur heeft de nodige kwaliteiten en kennis om met deze koelmiddelen om te gaan, airconditioning systemen te vullen, airco systemen leeg te laten en op het einde van de levensloop deze koelmiddelen te recupereren en te laten verwerken tot nieuw, geregenereerd koelmiddel

Beslis je om een airconditioning te kopen waarbij je met koelmiddel moet omgaan, doe dan altijd beroep op een koeltechnische airco installateur

airco Hamme

Airco zonder koeltechnische installateur

Er bestaan twee soorten airconditioning systemen die zonder koeltechnisch gecertificeerde airco installateur kunnen gebruikt worden. 

  1. Mobiele airconditioning 
  2. Monoblok airco zonder buitenunit

Mobiele airconditioning

Mobiele airco’s zijn een hulpmiddel om de jouw kamer te verkoelen. Een mobiele airco voert de warme lucht af naar buiten via een afvoerslang. Deze afvoerslang moet verbonden worden met deur of een raam via een speciaal verbindingstuk. Wil je de mobiele airco plaatsen in een ruimte waar je de afvoerslang door een Velux dakraam wilt plaatsen? Let dan op dat je zelf een speciaal koppelstuk zal moeten maken zodat de warme lucht niet terug wordt aangezogen in de te koelen ruimte. Anders is het water naar de zee dragen en zal je de ruimte niet gekoeld krijgen. Het beste effect bij een mobiele airco kan verkrijgen bij schuiframen. Hiervoor is immers gemakkelijk een plank gemaakt die je ertussen plaatst met een gat in. Ander aandachtspunt is het geluid dat een mobiele airco maakt. Een mobiele airco maakt 62 dBA, terwijl een split airco maar 19 dBA geluid produceert. 

 

Airco specialist

De zaakvoerder van LEC ENERGY SOLUTIONS, Raphaël Lerno noemt zichzelf graag een airco nerd. 

Airco specialist

Zaakvoerder Raphaël Lerno is niet alleen industrieel ingenieur van opleiding, hij is ook gecertificeerde koeltechnieker en gepassioneerde airco nerd. Graag komt hij bij jou langs om jou gratis advies te geven omtrent jouw airco project.
Airco nerd

4,9 rating op google

Onze klanten gaven ons een 4,9 rating op google reviews. Wij doen elke dag ons best om onze klanten zo goed mogelijk te helpen bij hun airco project. Wij zijn dan ook heel blij met de eer een mooie rating te krijgen op google.
Hisense airconditioning Beveren

Multi split airco kopen

Bij een multi split airco kan je meerdere binnenunits op één buitenunit aansluiten. Elk van de binnenunits wordt met twee koeltechnische leidingen verbonden aan de buitenunit. De binnenunit krijgt voeding via de communicatiekabel van de buitenunit. Het is dus enkel de buitenunit die elektrische voeding moet krijgen. Meestal is de elektrische voedingskabel van een residentiële airco 230V, 16 of 20A. Tussen de binnenunit en de buitenunit circuleert koelmiddel. Net omdat koelmiddel tussen deze twee circuleert zal je de installatie moeten uitbesteden aan een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf.

Chiller koeling of ijswater airco

Chiller koeling of airco via een ijswater systeem is van toepassiang voor grotere installaties zoals een kantoor of een industrieel koelproces. Een chiller zal via een traditioneel koelcircuit en een platenwisselaar  koud water aanmaken. De temperatuur van dit water kan je instellen. Omdat het koelmiddel geconcentreerd zit op één plaats, namelijk de buitenunit, is het als exploitant gemakkelijker te voldoen aan de F-gas wetgeving. Als afgifte lichamen kan je kiezen tussen ventilo convectoren, koelplafonds of vloerkoeling. De ijswater of chiller koeling kan ook aangesloten worden op de luchtgroepen voor zo de verse lucht af te koelen en geen warme lucht in het gebouw te brengen via de ventilatie. 

Chiller koeling hitachi samurai

Cool Fit - Georg Fischer - Geïsoleerde PE leidingen

Eén van de uitdagingen bij chiller koeling of ijswater airco is het isoleren van leidingen. De leiding die koud water transporteert zal immers condenseren als deze onvoldoende is geïsoleerd. Dit noemen we dampdicht isoleren in vaktermen. Raphaël Lerno heeft de nodige ervaring als product specialist voorgeïsoleerde PE leidingen, COOL FIT

PROFESSIONEEL ADVIES

Airco advies nodig?

Door een ruime ervaring bij fabrikanten zoals Daikin, Hisense, Hitachi, Georg Fischer en verschillende installateurs heeft de zaakvoerder Raphaël Lerno de nodige ervaring opgebouwd op u te begeleiden in een juiste oplossing voor jouw airco of koelingproject. Gaat het om een airco installatie bij u thuis voor één kamer met een split airco of gaat het om een airco installatie voor meerdere kamers met een multi split airco, LEC Energy Solutions zoekt voor u de schikte oplossing. Ook kantoren met VRF of VRV airco behoren tot onze competenties. Heeft u een groot industrieel koelproces dat u wenst te koelen of wenst u geen koelmiddel binnen het gebouw te gebruiken? Dan raden wij u chiller koeling of airco aan.  

Koeltechnieken Waasland

Raphaël Lerno begeleidt u graag in uw keuze voor uw koelsysteem of airco

GSM – 0488 487 460
Email – raphael@lec-energysolutions.be

AIRCO | WARMTEPOMP | VENTILATIE | SANITAIR | ZONNEBOILER | ZONNEPANELEN

Stuur ons een bericht