Zonnepanelen
Alles wat je moet weten over Zonnepanelen!
Werking Zonnepanelen
Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen op hun dak. Een logische trend, zonnepanelen zijn namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar zorgen ook nog eens voor een flinke besparing op uw maandelijkse energierekening. Maar hoe werken zonnepanelen eigenlijk? Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen, die het daglicht opvangen en dit omzetten naar gelijkstroom. Omdat gelijkstroom niet gebruikt kan worden in een woning, worden zonnepanelen altijd voorzien van een omvormer. Deze omvormer zet de gelijkstroom om naar wisselstroom, waardoor de elektriciteit klaar is voor gebruik.
LEC ENERGY SOLUTIONS gaat net één stap verder dan andere zonnepanelen installateurs. Wij gaan namelijk de zonneproductie aansturen. We gaan deze zoveel mogelijk in hernieuwbare energie steken. Via smart grid ready contacten steken we de elektriciteit op het moment van productie in lucht water warmtepompen, geothermische warmtepompen, airocheaters of warmtepompboilers.

Home » Zonnepanelen
Soorten Zonnepanelen
Voordat je besluit om een zonnestroom installatie op het dak te laten plaatsen, is het raadzaam om je te verdiepen in de verschillende soorten panelen. Welke zonnepaneel je kiest, is vanzelfsprekend afhankelijk van jouw wensen, je budget en het oppervlak van jouw dak (en daktype). Hierbij kun je denken aan de prijs, de kwaliteit van de panelen en het rendement dat je op jaarbasis kunt behalen.
Het soort paneel wordt voornamelijk bepaald door het materiaal waar de zonnecellen van vervaardigd zijn. Er zijn op dit moment 4 soorten zonnepanelen op de Vlaamse markt te koop. Deze zijn monokristallijn, polykristallijn, amorf en glas-glas panelen. De materialen zijn gebaseerd op het halfgeleidermateriaal silicium


Kleuren Zonnepanelen
95 procent van de zonnepanelen op de Belgische markt zijn van monokristallijn silicium (zwarte panelen) of polykristallijn silicium (blauwe panelen). Er zijn iets meer zwarte panelen dan blauwe panelen. Op woningen worden tegenwoordig bijna altijd zwarte panelen geplaatst. De opbrengst van blauwe en zwarte panelen is in de praktijk ongeveer gelijk. Veel mensen kiezen voor zwarte panelen omdat ze die mooier vinden. Blauwe panelen zijn meestal iets goedkoper.
Home » Zonnepanelen
Stuur uw stroom
Niets zo vervelend als geproduceerde elektriciteit te moeten injecteren aan het net. Vooral met een digitale teller. Hier zorgen wij voor een slimme energiesturing. De warmtepompen uitgerust met een Smart Grid ready contact kunnen aangestuurd worden via een Smappee energiesysteem. Zo injecteert u zo weinig mogelijk elektriciteit in het net. Beter voor het net én beter voor jouw portefeuille.
Warmtepomp
Smart Grid Ready

Zonnepanelen en een digital teller
Eigenaars van zonnepanelen hebben een teller die terugdraait als hun stroomoverschot in het net wordt geïnjecteerd. In het ultieme scenario draait de teller in een jaar evenveel vooruit als achteruit en wordt een factuur opgemaakt voor 0 kWh. Heb je op het einde van het jaar meer geproduceerd dan verbruikt, dan zal de meterstand lager zijn dan het jaar ervoor. Die meterstand dient als nieuw ‘nulpunt’ voor het komende jaar. De stroom die je extra geproduceerd hebt, ben je kwijt.
Een vergoeding krijg je niet voor die extra stroom. Je betaalt er zelfs voor: als eigenaar van zonnepanelen ben je ‘prosument’ en betaal je om het net te mogen gebruiken. Hoe meer zonnepanelen je hebt, hoe hoger het tarief.

Via een Smappee energiestuur systeem zullen we de zonnestroom op de juiste momenten gaan begeleiden naar toestellen die smart grid ready zijn. Zo injecteert u zo min mogelijk elektriciteit in het net.
Home » Zonnepanelen
Slimme Zonnepanelen?
Smappee biedt je real-time en historisch inzicht in energieconsumptie en -productie alsook in je gas-en waterverbruik per dag, maand en jaar. Deze gegevens kan je raadplegen via de gebruiksvriendelijke Smappee App en het gedetailleerde Smappee Dashboard voor desktop en tablet. Smappee geeft energieverbruik weer tot op toestelniveau voor tot de 5 belangrijkste huishoudelijke toestellen.

Zo krijg je inzicht in energieverbruik dat je toelaat om energievreters op te sporen en grip te krijgen op sluimerverbruik. Daarnaast zie je ook wanneer je energie terugstuurt naar het net. Dankzij toevoegen van andere modules uit het Smappee Infinity concept kan je je energie ook slim en automatisch aansturen om consumptie en productie op elkaar af te stemmen. Dat maakt slim autoladen en automatiseringen mogelijk en resulteert in geoptimaliseerde zelf-consumptie en zelfvoorziening.
Home » Zonnepanelen
LEC ENERGY SOLUTIONS
Uw partner in duurzame energie
LEC ENERGY SOLUTIONS helpt u graag verder met al vragen omtrent uw energie. De zaakvoerder Raphaël Lerno is gefascineerd door energie en energie-optimalisatie. Hij is van mening dat de moderne woning zijn energie zelf kan produceren met zonnepanelen. Het zal in de toekomst de kunst worden om deze geproduceerde elektrische energie op de juiste momenten naar de juiste verbruikers te sturen. Deze verbruikers kunnen warmtepompen, aircoheaters, laadpalen zijn. Wat betreft batterijen is hij voorstander om hier slim te investeren. Dat wil zeggen dat je eerst de energie moet sturen naar de verbruiker door middel van een slim apparaat (Smappee Infinity) en pas daarna naar de batterij.
Raphaël Lerno helpt je graag verder naar een duurzame én betaalbare toekomst.

Raphaël Lerno begeleidt u graag in uw al uw vragen omtrent duurzame energie
GSM – 0488 487 460
Email – raphael@lec-energysolutions.be
AIRCO | KOELING | WARMTEPOMP | VENTILATIE | ZONNEPANELEN | BATTERIJEN | LAADPAAL