Airco kopen?
De meest voorkomende vragen die wij van onze klanten krijgen tijdens de opmetingen voor een airco offerte willen wij op deze pagina beantwoorden.
In een land zoals België, waar de zomers steeds warmer lijken te worden, wordt een goede airconditioner steeds meer een noodzaak dan een luxe. Of je nu thuis bent, op kantoor, of in een winkel, het hebben van een comfortabele binnentemperatuur is essentieel voor je welzijn en productiviteit.
Wist je dat airco’s steeds kunnen verwarmen? Combineer jouw airco met zonnepanelen en verwarm jouw woning op een zuinige manier.
- Merkonafhankelijk advies
- Voor elk budget een oplossing
- Totaal concept in combinatie met zonnepanelen en/of batterijen
Daikin biedt een breed scala aan hoogwaardige airconditioningoplossingen. Kies voor Daikin en ervaar de ultieme combinatie van comfort en prestaties voor jouw binnenomgeving
Hisense airconditioners vertegenwoordigen de perfecte combinatie van kwaliteit, prestaties en betaalbaarheid. Kies voor Hisense en geniet van het comfort dat jouw leef- en werkomgeving verdient
Met een rijke geschiedenis van innovatie en engineering biedt Toshiba een uitgebreide reeks airco’s voor zowel particuliere als zakelijke behoeften. Kies voor Toshiba en ervaar de perfecte balans tussen kwaliteit en prestaties voor jouw binnenomgeving.
Offerte airco aanvragen?
Waarom een airco kopen?
Omdat onze zomers steeds meer hittegolven zullen krijgen.
We merken allemaal, samen met het KMI, dat onze zomers de laatste jaren steeds warmer zijn geworden en men voorspelt dat meer hittegolven zullen voorkomen . We spreken van een hittegolf als de maxima in Ukkel gedurende minstens 5 opeenvolgende dagen 25°C of méér halen met drie dagen 30°C of méér. Het voorbije decennium was het warmste ooit. Lees meer hier. En het is niet enkel bij ons in België, ook de rest van Europa kreunt al jaren onder meer zomerse hittegolven. Het is dus niet verwonderlijk dat airco plaatsen aan populariteit wint in België. Je kan proberen jouw eigen airco te plaatsen of een mobiele airco aankopen. Maar onze ervaring is dat een split airco of multi split airco de juiste investering is.
Omdat overproductie van zonnepanelen niets opbrengt.
Zonnepanelen produceren elektriciteit. Sinds de aankondiging van de digitale teller staan de eigenaars van zonnepanelen voor een uitdaging. Immers de geproduceerde stroom injecteren op het net zal amper iets opleveren. Vele mensen zijn opzoek naar een oplossing voor hun digitale teller. Een aircoheater in combinatie met zonnepanelen is een ideale combinatie. Zonnepanelen produceren namelijk het meest op een zonnige zomerdag. Een airco zal je ook veelal gebruiken op een mooie zomerdag. Dat maakt van de airconditioning een goede aanvulling op jouw zonnepanelen. De airco zal de opgewekte stroom verbruiken om jouw huis af te koelen.
Soorten airco
Airco kopen, een trending zoekterm op google: Airco, split airco, mobiele airco, airco met buitenunit, airconditioning zonder buitenunit. Allemaal zoektermen op google. Wij begeleiden jou in je zoektocht naar het airco systeem dat het best bij je noden past. Maar wat zijn nu de verschillende types? Alle airconditioning systemen bevatten koelmiddel. Er zijn verschillende types koelmiddel. Het grootste aandachtspunt bij koelmiddel is dat het niet in de lucht mag vrijgelaten worden. Het moet in het systeem blijven. Koelmiddelen zijn enorm milieuverontreinigend als ze ontsnappen in de lucht. Echter een airco systeem is een gesloten systeem waar geen koelmiddel mag uit ontsnappen. Dit kan op twee manieren. De fabrikant bouwt een monoblok airco systeem. Deze systemen zijn dus af fabriek lekdicht
Split airco kopen of monoblok?
In de praktijk merken we dat een mobiele airco dikwijls slechts één of twee seizoenen wordt gebruikt. De mensen die we bezochten gaven de feedback dat het wel de ruimte afkoelt maar veel lawaai maakt én dat het een gedoe is met de slang die je naar buiten moet leiden. Een ander nadeel is dat je meestal een raam moet laten openstaan wat niet zo handig is als je je huis wilt vrijwaren van inbraken.
Een split airco is enorm zuinig. Maar…duurder dan een mobiele airco én je moet een geschikt plaats vinden voor de buitenunit. Wist je trouwens dat je buitenunit tegenwoordig in een mooie omkasting kan verbergen?
Airco kopen is dat een goed idee?
Ja hoor. Een airco kan tegenwoordig ook verwarmen. Bovendien is dit toestel heel energiezuinig. Zowel in koeling als in verwarming. Daarom spreken we tegenwoordig dikwijls over aircoheaters in de plaats van airco. Wist je trouwens dat airco de oplossing is voor de terugdraaiende teller? Een airco verbruikt immers wanneer de zon schijnt en je zonnepanelen de meeste opbrengst hebben.
Wil je echter geen buitenunit, dan zijn er ook monoblok airco’s die je vast monteert op de muur. Het ziet er uit als een radiator maar blaast warme of koude lucht. De beperking van de innova aircoheater monoblok is zijn vermogen. Dat is beperkt tot 2,35 kW en is bijgevolg enkel geschikt voor een slaapkamer. Ander aandachtspunt is dat hij met zijn 26 dBA de stilste is in de klasse monoblok airco maar hij is toch iets luider dan een split airco.
Wil je meerdere kamers uitrusten met airco, ga voor vaste airco. Wil je enkel de slaapkamer uitrusten met mobiele airco en deze occasioneel gebruiken in de leefruimte, weet dan dat deze aardig wat gewicht heeft en niet zo eenvoudig op en af een trap te verplaatsen is. Denk ook aan het geluidsniveau. Een vaste airco is een pak stiller dan een mobiele airco.
Zonnepanelen combineren met een airco?
Steeds vaker wordt de combinatie van airconditioning en zonnepanelen gezien als een veelbelovende oplossing voor duurzame energiebehoeften thuis. Naast het bieden van verkoeling op warme zomerdagen, dragen deze twee technologieën bij aan het verminderen van de ecologische impact en het besparen op energiekosten op de lange termijn.
Zonnepanelen
Stuur jouw energie
Mobiele airco Aandachtspunten
Het is een mooie zomerdag, je gaat naar de zee, naar een meer of je doet een terrasje. ‘s Avonds is het aangenaam warm maar dat blijft het ook. Onze nieuwbouw woningen worden héél goed geïsoleerd, wat goed is voor onze stookkosten, maar in de zomer lijden onze woningen dikwijls aan oververhitting. Dan komt de vraag naar airco. Kies je beter voor een mobiele airco of voor een vaste airco? Wij zoeken het voor je uit.
Hoeveel geluid maakt een mobiele airco?
Eén van de meest gehoorde nadelen van de mobiele airco is dat hij vrij luidruchtig is. Met geluidsniveau’s tussen de 55 en 65 dBA zijn ze inderdaad luidruchtige jongens. Aan de andere kant is een mobiele airco een vrij goedkope oplossing om snel een ruimte te koelen. Woon je in een gehuurde woning of appartement dan koop je meestal zelf geen vaste airco. Maar hoeveel geluid is nu véél? Wij proberen u een impressie te geven van het geluidsniveau van een mobiele airco.
Een vaste airco heeft een geluidsniveau van 19 tot 22 dBA op fluisterstille stand. Een mobiele airco haalt makkelijk 50 tot 65 dBA. Als je weet dat per 3 dBA er een verdubbeling in geluid plaats vindt dan weet je dat een mobiele airco best veel lawaai maakt. De reden hiervoor is dat bij een mobiele airco de compressor (motor) in de binnenunit zit en bij een vaste airco zit de compressor in de buitenunit.
Conclusie: Ga je voor een budget oplossing, mobiele airco, dan ga je het geluidsniveau erbij moeten nemen of oordopjes moeten kopen wil je erbij slapen. Ga je voor een vaste airco, dan is het geluidsniveau verwaarloosbaar maar dan is die duurder dan een mobiele airco.
Ik wil een airco kopen, maar wat met de elektrische voeding?
Een van de meest gesteld vragen is: “Ga je dan overal elektriciteit trekken naar de binnenunits?”. Het antwoord is neen! Enkel de buitenunit krijgt voeding. De binnenunits worden gevoed door de communicatiekabel tussen de buitenunit en de binnenunit.
Wist je trouwens dat alle residentiële airco’s monofasig zijn en werken op het gewone net met 230V. Bij een standaard airco montage voorzien we een werkschakelaar en takken we af van een stopcontact van bijvoorbeeld de slaapkamer. Kleine residentiële airco’s kunnen afgezekerd worden op 16A met een sectie 3G1,5. Vanaf 5 kW tot 10 kW kunnen we afzekeren op 20A en een kabel met sectie 3G2,5. Voor airco buitenunits met grotere vermogens raden we aparte een zekering van 20A aan.
Wat is de maximale afstand tussen de buitenunit en de binnenunit?
Veel mensen denken dat de airco binnenunit vlak aan de buitenunit moet komen. Dat is ook de reden waarom mensen vrezen dat de buitenunit aan hun gevel zal gemonteerd worden. De betere airco plaatser weet dat de afstand tussen de binnen- en buitenunit 15 tot 20 meter mag bedragen.
Wist je dat….wij koelmiddel zullen bijvullen als de leidinglengte een bepaalde standaard overschrijdt? Dit zorgt ervoor dat er geen rendementsverlies is en dat je ten volle kan genieten van jouw energiezuinige airco.
Ik wil airco kopen. Maakt de buitenunit veel lawaai?
Eén vaak gestelde vraag is “Maakt een airco buitenunit veel lawaai?” Eén van onze klanten zei: ‘een zacht gezoem’, maar oordeel vooral zelf. Onderstaand filmpje is gemaakt door één van voornaamste airco en warmtepomp specialisten Graham Hendra van de Firma ‘Freedom Heat Pumps’ in Engeland. Graham was de mentor van zaakvoerder, Raphaël Lerno gedurende zijn carrière bij Daikin Europe.
Airco specialist
De zaakvoerder van LEC ENERGY SOLUTIONS, Raphaël Lerno noemt zichzelf graag een airco nerd.
Airco specialist
4,9 rating op google
PROFESSIONEEL ADVIES
Airco advies nodig?
Met uitgebreide werkervaring bij toonaangevende fabrikanten zoals Daikin, Hisense, Hitachi en Georg Fischer, samen met nauwe samenwerkingen met diverse installateurs, beschikt zaakvoerder Raphaël Lerno over de nodige expertise om u te begeleiden naar de juiste oplossing voor uw airconditioning- of koelproject. Of u nu een enkele kamer in uw huis wilt voorzien van een split-airconditioning, of meerdere kamers met een multi-split systeem, bij LEC ENERGY SOLUTIONS vinden we de passende oplossing voor u.
Raphaël Lerno begeleidt u graag in uw keuze voor uw koelsysteem of airco.
GSM – 0488 487 460
Email – raphael@lec-energysolutions.be
Prijsaanvraag airco