Airco kopen?

Airco kopen brengt dikwijls een aantal vragen met zich mee. Met deze pagina willen wij u de meest voorkomende vragen beantwoorden die wij krijgen van onze klanten tijdens onze opmetingen voor een airco offerte.

Airco kopen is dat een goed idee?

Ja hoor. Een airco kant tegenwoordig ook verwarmen. Bovendien is dit toestel heel energiezuinig. Zowel in koeling als in verwarming. Daarom spreken we tegenwoordig dikwijls over aircoheaters in de plaats van airco. Wist je trouwens dat airco de oplossing is voor de terugdraaiende teller? Een airco verbruikt immers wanneer de zon schijnt en je zonnepanelen het meeste opbrengst hebben. 

Split airco kopen of monoblok?

Hieronder een mooie filmpje die de verschillen toont tussen mobiele airco en split airco. In de praktijk merken we dat een mobiele airco dikwijls slechts één of twee seizoenen wordt gebruikt. De mensen die bezochten gaven de feedback dat het wel de ruimte afkoelt maar veel lawaai maakt én dat het gedoe is met de slang die je naar buiten moet brengen. Een ander nadeel is dat je meestal een raam moet laten openstaan wat niet zo handig is als je je huis wilt vrijwaren van inbraken

Een split airco is enorm zuinig. Maar…duurder dan een mobiele airco én je moet een geschikt plaats vinden voor buitenunit. Wist je trouwens dat je buitenunit tegenwoordig in een mooie omkasting kan verbergen?

Wil je echter geen lelijke buitenunit, dan zijn er ook monoblok airco’s die je vast monteert op de muur. Het ziet er als een radiator maar blaast warme of koude lucht. Beperking van de innova aircoheater monoblok is zijn vermogen. Dit is beperkt tot 2,35 kW en is bijgevolg enkel geschikt voor een slaapkamer. Ander aandachtspunt is dat hij met zijn 26 dBA de stilste is in zijn klasse monoblok airco maar nog altijd luider dan een split airco. 

airco kopen zonder buitenunit
airco Hamme

Als ik een split airco wil kopen, ga je die lelijke buitenunit tegen mijn buitengevel monteren?

Neen, tenzij we écht niet anders kunnen. En dan nog…dan kan je opteren voor een mooie omkasting voor de buitenunit. Wat ook mogelijk is dat je de airco in de tuin wegwerkt. Zie er tegenop om het gangpad open te doen en een greppel te graven? Ook dat kunnen wij voor jou doen! 

Ik wil een airco kopen, maar wat met de elektrische voeding?

Een van de meest gesteld vragen is: “Ga je dan overal elektriciteit trekken naar de binnenunits?”. Het antwoord is neen! Enkel de buitenunit krijgt voeding. De binnenunits worden gevoed door de communicatiekabel tussen de buitenunit en de binnenunit. 

Wist je trouwens dat alle residentiële airco’s monofasig zijn en werken op het gewone net 230V. Bij een standaard airco montage voorzien we een werkschakelaar en takken we af van een stopcontact van bijvoorbeeld de slaapkamer. Kleine residentiële airco’s kunnen afgezekerd worden op 16A met een sectie 3G1,5. Vanaf 5 kW tot 10 kW kunnen we afzekeren op 20A en een kabel met sectie 3G2,5. Voor airco buitenunits met grotere vermogen raden we aparte zekering van 20A aan. 

airco werkschakelaar

Airco specialist

De zaakvoerder van LEC ENERGY SOLUTIONS, Raphaël Lerno noemt zichzelf graag een airco nerd. 

Airco specialist

Zaakvoerder Raphaël Lerno is niet alleen industrieel ingenieur van opleiding, hij is ook gecertificeerde koeltechnieker en gepassioneerde airco nerd. Graag komt hij bij jou langs om jou gratis advies te geven omtrent jouw airco project.
Airco nerd

4,9 rating op google

Onze klanten gaven ons een 4,9 rating op google reviews. Wij doen elke dag ons best om onze klanten zo goed mogelijk te helpen bij hun airco project. Wij zijn dan ook heel blij met de eer een mooie rating te krijgen op google.

Wat is de maximale afstand tussen de buitenunit en de binnenunit?

Veel mensen denken dat de airco binnenunit vlak aan de buitenunit moet komen. Dat is ook de reden waarom mensen vrezen dat de buitenunit aan hun gevel zal gemonteerd worden. De betere airco plaatser (wij dus :)) weet dat de afstand tussen binnenunit en buitenunit van 15 tot 20 meter mag bedragen. 

airco kopen

Wist je dat….wij koelmiddel zullen bijvullen als de leidinglengte een bepaalde standaard overschrijdt? Dit zorgt ervoor dat er geen rendementsverlies is en dat je ten volle kan genieten van jouw energiezuinige airco. 

Ik wil airco kopen. Maakt de buitenunit veel lawaai?

Eén vaak gestelde vraag is: Maakt een airco buitenunit veel lawaai? Zoals één van onze klanten zelf zei: ‘Een zacht gezoem.’. Maar oordeel vooral zelf. Onderstaand filmpje is gemaakt door één van voornaamste airco en warmtepomp specialisten Graham Hendra van de Firma Freedom Heat Pumps in Engeland. Graham was de mentor van zaakvoerder, Raphaël Lerno gedurende zijn carrière bij Daikin Europe. 

PROFESSIONEEL ADVIES

Airco advies nodig?

Door een ruime ervaring bij fabrikanten zoals Daikin, Hisense, Hitachi, Georg Fischer en verschillende installateurs heeft de zaakvoerder Raphaël Lerno de nodige ervaring opgebouwd op u te begeleiden in een juiste oplossing voor jouw airco of koelingproject. Gaat het om een airco installatie bij u thuis voor één kamer met een split airco of gaat het om een airco installatie voor meerdere kamers met een multi split airco, LEC Energy Solutions zoekt voor u de schikte oplossing. Ook kantoren met VRF of VRV airco behoren tot onze competenties. Heeft u een groot industrieel koelproces dat u wenst te koelen of wenst u geen koelmiddel binnen het gebouw te gebruiken? Dan raden wij u chiller koeling of airco aan.  

Koeltechnieken Waasland

Raphaël Lerno begeleidt u graag in uw keuze voor uw koelsysteem of airco

GSM – 0488 487 460
Email – raphael@lec-energysolutions.be

AIRCO | WARMTEPOMP | VENTILATIE | SANITAIR

Stuur ons een bericht