fbpx

Tel – 0488 487 460
Email – info@lec-energysolutions.be

Airco kopen?

De meest voorkomende vragen die wij van onze klanten krijgen tijdens de opmetingen voor een airco offerte willen wij op deze pagina beantwoorden. 

Zoeken
koeltechnieken waasland lec energy solutions

In een land zoals België, waar de zomers steeds warmer lijken te worden, wordt een goede  airconditioner steeds meer een noodzaak dan een luxe. Of je nu thuis bent, op kantoor, of in een winkel, het hebben van een comfortabele binnentemperatuur is essentieel voor je welzijn en productiviteit.

Wist je dat airco’s steeds kunnen verwarmen? Combineer jouw airco met zonnepanelen en verwarm jouw woning op een zuinige manier. 

LEC - Energy Solutions
4.9
Gebaseerd op 63 beoordelingen
powered by Google
Kelly FlorenKelly Floren
11:28 06 May 24
TimoTimo
09:20 02 Jan 24
Ik was blij met mijn airco-installatie die ik 4 jaar geleden had gedaan, behalve het feit dat het team tijdens het installeren van de airconditioning mijn grote kast moest verplaatsen, die daarbij zwaar beschadigd raakte. Ik heb maanden gewacht tot Energy Solutions hun belofte nakwam en iemand stuurde om het probleem te repareren. Uiteindelijk reageerde het bedrijf niet meer op berichten. Erg jammer, want verder werkt de airco zelf prima en was ik zelfs van plan een tweede in mijn woonkamer te plaatsen.
Luc van BokhovenLuc van Bokhoven
07:34 08 Sep 23
Top service! Professionele installatie, klantvriendelijk, goede opvolging, enorm tevreden over. Zonnepanelen en airco laten installeren.
Rudy KeymolenRudy Keymolen
16:16 06 Jun 23
Heb Airco (Daikin) laten installeren in het volledig huis, gelijkvloers tot zolder. Dit is met de bedoeling deze in de winter ook als verwarming te gebruiken. Heb hierover deskundig advies gekregen. De plaatsing zelf is zeer vlot verlopen. Alles werd netjes afgewerkt en alles werd ook netjes opgeruimd. Afspraken werden ook correct nagekomen. Op het einde nog uitleg gekregen hoe alles werkt, alsook de koppeling met WIFI. Dit bedrijf is zeker een aanrader, kortom TOP!!!
sofie mynysofie myny
09:13 06 Apr 23
Top firma. Heb aircoheaters, warmtepomp en zonnepanelen via hun. Top service. Werken netjes. Vriendelijk aangenaam personeel.
Tim CertynTim Certyn
18:00 05 May 22
Plaatsing van airconditioning (type: Hisense)in woonkamer en slaapkamers:Voorafgaande aan de plaatsing een professionele uitleg gekregen en een op maat van de klant individueel dossier met de belangrijkste speerpunten voor een efficiënte benadering van de klant zijn vragen en eisen. Ook nog de tijd en mogelijkheid gekregen om eigen accenten aan te brengen of meer informatie te krijgen over elk specifiek item.Volledige montage en installatie van buiten- en binnenunits op een dag tijd. Nauwkeurig geplaatst en met zorg voor een propere afwerking. Door de technische ploeg nadien nog een professionele uitleg gekregen over het systeem, met een handleiding om nadien alles nog eens te raadplegen en enkele tips om het systeem efficiënt te gebruiken. Vriendelijk personeel en harde werkers. Wij zijn zeer tevreden.
Sara C.Sara C.
11:29 14 Dec 21
Eindelijk terug lekker warme verwarming en warm water in m'n woonst.
Nicole Van PeteghemNicole Van Peteghem
17:50 16 Aug 21
Beste Raphael,Wij zijn zeer tevreden over onze Midea airco. Dikke proficiat ook aan jouw werkmannen. Zij hebben de airco perfect geplaatst en het geheel heel netjes afgewerkt. Als we reclame kunnen maken zullen we dat niet nalaten! Groeten, Nicole
promskepromske
08:32 12 Aug 21
Vlekkeloze installatie. Een klein euvel dat direct professioneel en in open en eerlijk overleg werd hersteld.Techniekers hebben goed werk geleverd en op het einde nog de tijd genomen om - bijna tot in de details - uit te leggen hoe de airco + controller werkt.Op het sporadisch boorwerk na heb ik eigenlijk amper gemerkt dat ze er waren.Goei gasten dus. Houden zou ik zeggen!Laura
philip stevensphilip stevens
15:09 28 Jul 21
Werken zijn uitgevoerd op afgesproken datum en tijdstip én binnen voorziene prijsofferte. Heel kwaliteitsvolle en nette uitvoering;mensen met kennis van hun stiel en met respect voor onze woning!
Beste,Gisteren is bij ons de Daikin installatie op onze slaapkamer geplaatst.Wij willen jullie langs deze weg bedanken voor de kwaliteit waarmee de installatie is uitgevoerd ondanks de barre weeromstandigheden .Bovendien apprecieer ik de inspanning en overleg met ons voor de start van de installatie om tot de beste oplossing te komen wat betreft esthetiek en techniek! wij zijn dan ook blij met het eindresultaat wat betreft binnen unit (geen zichtbare leidingen in onze slaapkamer) en buitenunit (goot van leidingen doorlopend op buitengevel en plaatsing op dak naar achter).Bovendien is ook de elektrische aansluiting optimaal uitgevoerd. At last but not least is de werf proper achtergelaten en heeft zelfs de uitvoerder zijn schoenen uitgedaan voor onze slaapkamer te betreden. Chapeau en bedankt.Ik werk in de nucleaire sector waar overleg voor en na een activiteit ,nauwgezetheid, veiligheid en properheid de hoogste prioriteitZijn en welke uit mijn ervaring soms weleens botst met uitvoerders in de bouwsector.Met jullie heb ik op geen enkel moment dit ervaren.Wij kijken vol verwachting uit naar een warme zomer en een frisse slaapkamer en goede nachtrust 👍👍Mvg,Naudts-Van Havere
Peter Van de VyverPeter Van de Vyver
11:49 09 Mar 21
2 slaapkamers en 1 living met airco geplaatstcompressor boven de garageAllemaal geplaatst en in werking gesteld in 1dag
js_loader

Daikin biedt een breed scala aan hoogwaardige airconditioningoplossingen. Kies voor Daikin en ervaar de ultieme combinatie van comfort en prestaties voor jouw binnenomgeving

Hisense airconditioners vertegenwoordigen de perfecte combinatie van kwaliteit, prestaties en betaalbaarheid. Kies voor Hisense en geniet van het comfort dat jouw leef- en werkomgeving verdient

Met een rijke geschiedenis van innovatie en engineering biedt Toshiba een uitgebreide reeks airco’s voor zowel particuliere als zakelijke behoeften. Kies voor Toshiba en ervaar de perfecte balans tussen kwaliteit en prestaties voor jouw binnenomgeving.

Offerte airco aanvragen?

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
1
2
3

Airco offerte

Soort aanvraag
Merk aico
Uitvoeringsdatum

Waarom een airco kopen?

Omdat onze zomers steeds meer hittegolven zullen krijgen.

We merken allemaal, samen met het KMI, dat onze zomers de laatste jaren steeds warmer zijn geworden en men voorspelt dat meer hittegolven zullen voorkomen . We spreken van een hittegolf als de maxima in Ukkel gedurende minstens 5 opeenvolgende dagen 25°C of méér halen met drie dagen 30°C of méér. Het voorbije decennium was het warmste ooit. Lees meer hier. En het is niet enkel bij ons in België, ook de rest van Europa kreunt al jaren onder meer zomerse hittegolven. Het is dus niet verwonderlijk dat airco plaatsen aan populariteit wint in België. Je kan proberen jouw eigen airco te plaatsen of een mobiele airco aankopen. Maar onze ervaring is dat een split airco of multi split airco de juiste investering is.

Omdat overproductie van zonnepanelen niets opbrengt.

Zonnepanelen produceren elektriciteit. Sinds de aankondiging van de digitale teller staan de eigenaars van zonnepanelen voor een uitdaging. Immers de geproduceerde stroom injecteren op het net zal amper iets opleveren. Vele mensen zijn opzoek naar een oplossing voor hun digitale teller. Een aircoheater in combinatie met zonnepanelen is een ideale combinatie. Zonnepanelen produceren namelijk het meest op een zonnige zomerdag. Een airco zal je ook veelal gebruiken op een mooie zomerdag. Dat maakt van de airconditioning  een goede aanvulling op jouw zonnepanelen. De airco zal de opgewekte stroom verbruiken om jouw huis af te koelen. 

Soorten airco

Airco kopen, een trending zoekterm op google: Airco, split airco, mobiele airco, airco met buitenunit, airconditioning zonder buitenunit. Allemaal zoektermen op google.  Wij begeleiden jou in je zoektocht naar het  airco systeem dat het best bij je noden past. Maar wat zijn nu de verschillende types? Alle airconditioning systemen bevatten koelmiddel. Er zijn verschillende types koelmiddel. Het grootste aandachtspunt bij koelmiddel is dat het niet in de lucht mag vrijgelaten worden. Het moet in het systeem blijven. Koelmiddelen zijn enorm milieuverontreinigend als ze ontsnappen in de lucht. Echter een airco systeem is een gesloten systeem waar geen koelmiddel mag uit ontsnappen. Dit kan op twee manieren. De fabrikant bouwt een monoblok airco systeem. Deze systemen zijn dus af fabriek lekdicht

airco Hamme

Split airco kopen of monoblok?

In de praktijk merken we dat een mobiele airco dikwijls slechts één of twee seizoenen wordt gebruikt. De mensen die we bezochten gaven de feedback dat het wel de ruimte afkoelt maar veel lawaai maakt én dat het een gedoe is met de slang die je naar buiten moet leiden. Een ander nadeel is dat je meestal een raam moet laten openstaan wat niet zo handig is als je je huis wilt vrijwaren van inbraken. 

Een split airco is enorm zuinig. Maar…duurder dan een mobiele airco én je moet een geschikt plaats vinden voor de buitenunit. Wist je trouwens dat je buitenunit tegenwoordig in een mooie omkasting kan verbergen?

Airco kopen is dat een goed idee?

Ja hoor. Een airco kan tegenwoordig ook verwarmen. Bovendien is dit toestel heel energiezuinig. Zowel in koeling als in verwarming. Daarom spreken we tegenwoordig dikwijls over aircoheaters in de plaats van airco. Wist je trouwens dat airco de oplossing is voor de terugdraaiende teller? Een airco verbruikt immers wanneer de zon schijnt en je zonnepanelen de meeste opbrengst hebben. 

Wil je echter geen buitenunit, dan zijn er ook monoblok airco’s die je vast monteert op de muur. Het ziet er uit als een radiator maar blaast warme of koude lucht. De  beperking van de innova aircoheater monoblok is zijn vermogen. Dat is beperkt tot 2,35 kW en is bijgevolg enkel geschikt voor een slaapkamer. Ander aandachtspunt is dat hij met zijn 26 dBA de stilste is in de klasse monoblok airco maar hij is toch iets luider dan een split airco. 

Wil je meerdere kamers uitrusten met airco, ga voor vaste airco. Wil je enkel de slaapkamer uitrusten met mobiele airco en deze occasioneel gebruiken in de leefruimte, weet dan dat deze aardig wat gewicht heeft en niet zo eenvoudig op en af een trap te verplaatsen is. Denk ook aan het geluidsniveau. Een vaste airco is een pak stiller dan een mobiele airco.

Zonnepanelen combineren met een airco?

Steeds vaker wordt de combinatie van airconditioning en zonnepanelen gezien als een veelbelovende oplossing voor duurzame energiebehoeften thuis. Naast het bieden van verkoeling op warme zomerdagen, dragen deze twee technologieën bij aan het verminderen van de ecologische impact en het besparen op energiekosten op de lange termijn.

Zonnepanelen

Er zijn veel voordelen verbonden aan het integreren van airconditioning en zonnepanelen. Primair zorgen ze voor aanzienlijke energiebesparingen, wat resulteert in lagere langetermijnkosten voor energie. Het gebruik van zonne-energie om airconditioners van stroom te voorzien, vermindert uw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, waardoor u minder vatbaar bent voor stijgende energieprijzen.
COMBO

Stuur jouw energie

Een belangrijk voordeel van het samenvoegen van airconditioning en zonnepanelen is de capaciteit om uw airconditioner direct van zonne-energie te voorzien. Met een netgekoppeld zonnepaneelsysteem kunt u overdag overtollige energie opwekken, die vervolgens gebruikt kan worden om uw airconditioner te laten draaien tijdens piekuren, wanneer de energiekosten het hoogst zijn.

Mobiele airco Aandachtspunten

Het is een mooie zomerdag, je gaat naar de zee, naar een meer of je doet een terrasje. ‘s Avonds is het aangenaam warm maar dat blijft het ook. Onze nieuwbouw woningen worden héél goed geïsoleerd, wat goed is voor onze stookkosten, maar in de zomer lijden onze woningen dikwijls aan oververhitting. Dan komt de vraag naar airco. Kies je beter voor een mobiele airco of voor een vaste airco? Wij zoeken het voor je uit.

Hoeveel geluid maakt een mobiele airco?

Eén van de meest gehoorde nadelen van de mobiele airco is dat hij vrij luidruchtig is. Met geluidsniveau’s tussen de 55 en 65 dBA zijn ze inderdaad luidruchtige jongens. Aan de andere kant is een mobiele airco een vrij goedkope oplossing om snel een ruimte te koelen. Woon je in een gehuurde woning of appartement dan koop je meestal zelf geen vaste airco. Maar hoeveel geluid is nu véél? Wij proberen u een impressie te geven van het geluidsniveau van een mobiele airco.

Een vaste airco heeft een geluidsniveau van 19 tot 22 dBA op fluisterstille stand. Een mobiele airco haalt makkelijk 50 tot 65 dBA. Als je weet dat per 3 dBA er een verdubbeling in geluid plaats vindt dan weet je dat een mobiele airco best veel lawaai maakt. De reden hiervoor is dat bij een mobiele airco de compressor (motor) in de binnenunit zit en bij een vaste airco zit de compressor in de buitenunit. 

Conclusie: Ga je voor een budget oplossing, mobiele airco, dan ga je het geluidsniveau erbij moeten nemen of oordopjes moeten kopen wil je erbij slapen. Ga je voor een vaste airco, dan is het geluidsniveau verwaarloosbaar maar dan is die duurder dan een mobiele airco.

Ik wil een airco kopen, maar wat met de elektrische voeding?

Een van de meest gesteld vragen is: “Ga je dan overal elektriciteit trekken naar de binnenunits?”. Het antwoord is neen! Enkel de buitenunit krijgt voeding. De binnenunits worden gevoed door de communicatiekabel tussen de buitenunit en de binnenunit. 

Wist je trouwens dat alle residentiële airco’s monofasig zijn en werken op het gewone net met 230V. Bij een standaard airco montage voorzien we een werkschakelaar en takken we af van een stopcontact van bijvoorbeeld de slaapkamer. Kleine residentiële airco’s kunnen afgezekerd worden op 16A met een sectie 3G1,5. Vanaf 5 kW tot 10 kW kunnen we afzekeren op 20A en een kabel met sectie 3G2,5. Voor airco buitenunits met grotere vermogens raden we aparte een zekering van 20A aan. 

Wat is de maximale afstand tussen de buitenunit en de binnenunit?

Veel mensen denken dat de airco binnenunit vlak aan de buitenunit moet komen. Dat is ook de reden waarom mensen vrezen dat de buitenunit aan hun gevel zal gemonteerd worden. De betere airco plaatser weet dat de afstand tussen de binnen- en buitenunit 15 tot 20 meter mag bedragen. 

airco kopen

Wist je dat….wij koelmiddel zullen bijvullen als de leidinglengte een bepaalde standaard overschrijdt? Dit zorgt ervoor dat er geen rendementsverlies is en dat je ten volle kan genieten van jouw energiezuinige airco. 

Ik wil airco kopen. Maakt de buitenunit veel lawaai?

Eén vaak gestelde vraag is “Maakt een airco buitenunit veel lawaai?” Eén van onze klanten zei: ‘een zacht gezoem’, maar oordeel vooral zelf. Onderstaand filmpje is gemaakt door één van voornaamste airco en warmtepomp specialisten Graham Hendra van de Firma ‘Freedom Heat Pumps’ in Engeland. Graham was de mentor van zaakvoerder, Raphaël Lerno gedurende zijn carrière bij Daikin Europe. 

Airco specialist

De zaakvoerder van LEC ENERGY SOLUTIONS, Raphaël Lerno noemt zichzelf graag een airco nerd. 

Airco specialist

Zaakvoerder Raphaël Lerno is niet alleen industrieel ingenieur, hij is ook gecertificeerde koeltechnieker en gepassioneerde airco nerd. Graag komt hij bij jou langs om je gratis advies te geven omtrent jouw airco project.
Airco nerd

4,9 rating op google

Onze klanten geven ons een 4,9 op 5 rating op google reviews. Wij doen elke dag ons best om onze klanten zo goed mogelijk te helpen bij hun airco project. Wij zijn dan ook heel blij en vereerd door de mooie waardering van de klanten.

PROFESSIONEEL ADVIES

Airco advies nodig?

Met uitgebreide werkervaring bij toonaangevende fabrikanten zoals Daikin, Hisense, Hitachi en Georg Fischer, samen met nauwe samenwerkingen met diverse installateurs, beschikt zaakvoerder Raphaël Lerno over de nodige expertise om u te begeleiden naar de juiste oplossing voor uw airconditioning- of koelproject. Of u nu een enkele kamer in uw huis wilt voorzien van een split-airconditioning, of meerdere kamers met een multi-split systeem, bij LEC ENERGY SOLUTIONS vinden we de passende oplossing voor u. 

airco plaatsen bazel

Raphaël Lerno begeleidt u graag in uw keuze voor uw koelsysteem of airco

GSM – 0488 487 460
Email – raphael@lec-energysolutions.be

Prijsaanvraag airco

Stuur ons een bericht

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Ons Werkgebied