fbpx

Tel – 0488 487 460
Email – info@lec-energysolutions.be

Airco kopen?

De meest voorkomende vragen die wij van onze klanten krijgen tijdens de opmetingen voor een airco offerte willen wij op deze pagina beantwoorden. 

Zoeken

Waarom een airco kopen?

Omdat onze zomers steeds meer hittegolven zullen krijgen.

We merken allemaal, samen met het KMI, dat onze zomers de laatste jaren steeds warmer zijn geworden en men voorspelt dat meer hittegolven zullen voorkomen . We spreken van een hittegolf als de maxima in Ukkel gedurende minstens 5 opeenvolgende dagen 25°C of méér halen met drie dagen 30°C of méér. Het voorbije decennium was het warmste ooit. Lees meer hier. En het is niet enkel bij ons in België, ook de rest van Europa kreunt al jaren onder meer zomerse hittegolven. Het is dus niet verwonderlijk dat airco plaatsen aan populariteit wint in België. Je kan proberen jouw eigen airco te plaatsen of een mobiele airco aankopen. Maar onze ervaring is dat een split airco of multi split airco de juiste investering is.
Onze EYE-WANT-EXPERTS helpen je graag verder in deze keuze.

Omdat overproductie van zonnepanelen niets opbrengt.

Zonnepanelen produceren elektriciteit. Sinds de aankondiging van de digitale teller staan de eigenaars van zonnepanelen voor een uitdaging. Immers de geproduceerde stroom injecteren op het net zal amper iets opleveren. Vele mensen zijn opzoek naar een oplossing voor hun digitale teller. Een aircoheater in combinatie met zonnepanelen is een ideale combinatie. Zonnepanelen produceren namelijk het meest op een zonnige zomerdag. Een airco zal je ook veelal gebruiken op een mooie zomerdag. Dat maakt van de airconditioning  een goede aanvulling op jouw zonnepanelen. De airco zal de opgewekte stroom verbruiken om jouw huis af te koelen

Soorten airco

Airco kopen, een trending zoekterm op google: Aircosplit airco, mobiele aircoairco met buitenunit, airconditioning zonder buitenunit. Allemaal zoektermen op google.  Wij begeleiden jou in je zoektocht naar het  airco systeem dat het best bij je noden past. Maar wat zijn nu de verschillende types? Alle airconditioning systemen bevatten koelmiddel. Er zijn verschillende types koelmiddel. Het grootste aandachtspunt bij koelmiddel is dat het niet in de lucht mag vrijgelaten worden. Het moet in het systeem blijven. Koelmiddelen zijn enorm milieuverontreinigend als ze ontsnappen in de lucht. Echter een airco systeem is een gesloten systeem waar geen koelmiddel mag uit ontsnappen. Dit kan op twee manieren. De fabrikant bouwt een monoblok airco systeemDeze systemen zijn dus af fabriek lekdicht

Tweede optie: de eindklant, laat zijn airconditioning systeem plaatsen door een gecertificeerde koeltechnische airco installateur. Deze installateur heeft de nodige kwaliteiten en kennis om met deze koelmiddelen om te gaan, airconditioning systemen te vullen, airco systemen leeg te laten en deze koelmiddelen te recupereren om ze te laten verwerken tot nieuw, geregenereerd koelmiddel
Beslis je om een airconditioning te kopen waarbij je met koelmiddel moet omgaan, doe dan altijd een beroep op een koeltechnische airco installateur

airco Hamme

Daikin Airco Kopen

Daikin kent zijn oorsprong in 1924 in Japan. Mr. Akira Yamada maakte luchtverplaatsingsapparatuur. Door de snel groeiende markt ging Daikin naar de comfortkoeling en de koude productie en ontwikkelt het de eerste chemische koelmiddelen. 

In de jaren vijftig ginghet bedrijf over naar massaproductie van airco systemen. Later in deze decennia (1958) ontwikkelde Daikin de eerste warmtepomp. In 1967 zette Daikin voor het eerst voet aan wal op het Europese Malta om 5 jaar later, in 1973 een productie van 8000 m² op te starten in het Belgische Oostende. Daikin Europe was geboren. De volgende decennia zou Daikin zijn Europese invloed nog versterken door verschillende overnames met in 1982 Daikin Belgium als eerste.
Anno 2020 is 
Daikin in OostendeDaikin Europe, het EMEA hoofdkantoor geworden en sinds 2011 is het ook het EMEA ontwikkelingscentrum. 

Daikin Wandmodel Stylish Airco

Daikin Stylish airco is geïnspireerd door zijn voorgangers, Daikin Emura en Ururu Sarara. Dit model won de Good Design Award voor zijn innovatieve vormgeving en functionele mogelijkheden. Met deze prijs kreeg Stylish ook erkenning als de nieuwe norm inzake comfort en energie-efficiëntie in de HVAC-R industrie.

Hisense Airco Kopen

In 2003 is Qingdao China is Hisense Airco  Hitachi Air-conditioning Systems opgericht als resultaat van een joint-venture tussen Hisense en Hitachi. Hierbij is de focus komen te liggen op technologische ontwikkeling, productie, marketing en service.

De Hisense Hitachi fabriek is de grootste overzeese productiefaciliteit voor het merk Hisense Hitachi met meer dan 2000 werknemers. Het team research-en-development bestaat uit ingenieurs van beide bedrijven. De fabriek heeft 8 productielijnen voor de buitendelen en 9 productielijnen voor de binnendelen. Alles in de fabriek, van management, lay-out, procedures en de gehele technische ondersteuning worden gefaciliteerd door de Hitachi fabriek in Japan. Alle onderdelen die in de Hisense Hitachi fabriek worden gebruikt worden eerst getest en gekwalificeerd door Hitachi Japan voordat deze worden ingezet in de productie. Hisense Hitachi neemt daarnaast ook haar verantwoordelijkheid voor het milieu en levert systemen die aan alle wettelijke eisen en de nieuwste energienormen voldoen. Hieronder alvast enkele verhelderende video’s ter verduidelijking van Hisense Hitachi

Hisense Comfort Airco Kopen

Hisense room-airconditioners bieden een veelvoud aan mogelijkheden in uw woning. Een modern en stijlvol design zorgt op elk gewenst moment voor de juiste temperatuur. Door het gebruik van het nieuwe koelmiddel R32 bent u heel milieubewust en duurzaam bezig.

De ultra moderne wandunit New Comfort van Hisense is voorzien van WIFI connectie, waardoor je via de smartphone, tablet of computer je airconditioning op afstand kan bedienen. Dit product heeft ook een garantie van maar liefst 5 jaar!

Hitachi Airco Kopen

Hitachi airco is van origine een Japans product. Velen van ons kennen Hitachi van de powertools of van de grote bouwmachines. Maar velen weten niet dat Hitachi al jaren kwalitatieve airco en warmtepompen maakt. Hitachi is bij vele installateurs gekend als een kwalitatief merk, maar omwille van het feit dat Hitachi niet de grootste marketing machine heeft, is Hitachi niet zo goed gekend bij het grote publiek. Hitachi is als groep actief in IT, energie, industrie, mobiliteit en smart life. Hitachi telt globaal een 800-tal bedrijven en heeft maar liefst 295.000 werknemers over de wereld. Hitachi is enorm actief in het ioT domein (Internet Of Things). Zo heeft het een samenwerking met Daikin om samen hun productie beter te maken.

Hitachi is een Japanse airco fabrikant, sterk in VRF systemen. Dit zijn systemen gemaakt voor kantoren. Met hun Yutaki warmtepompen kennen zij momenteel een enorme groei bij onze noorderburen in Nederland. Hitachi staat voor een gebruiksvriendelijke interface, transparante technologie en kwaliteit. 

Split airco kopen of monoblok?

Hieronder een mooie filmpje dat de verschillen toont tussen mobiele airco en split airco. In de praktijk merken we dat een mobiele airco dikwijls slechts één of twee seizoenen wordt gebruikt. De mensen die we bezochten gaven de feedback dat het wel de ruimte afkoelt maar veel lawaai maakt én dat het een gedoe is met de slang die je naar buiten moet leiden. Een ander nadeel is dat je meestal een raam moet laten openstaan wat niet zo handig is als je je huis wilt vrijwaren van inbraken

Een split airco is enorm zuinig. Maar…duurder dan een mobiele airco én je moet een geschikt plaats vinden voor de buitenunit. Wist je trouwens dat je buitenunit tegenwoordig in een mooie omkasting kan verbergen?

Somfy Home

Nu kunnen ook de airconditioningsystemen via de TaHoma worden bediend vanaf iedere pc, tablet of smartphone met internetverbinding. Zo kan de temperatuur worden ingesteld met de TaHoma app of computer. Door de bidirectionele communicatie geeft de TaHoma de huidige status weer van de Hitachi klimaatsystemen en hebben de web-interface gebruikers de mogelijkheid de apparatuur in huis te beheren en te bedienen vanop afstand.

Comfort, energiebesparing en veiligheid

Gebruikers van Hitachi-apparaten profiteren zowel van maximaal comfort, energiebesparing en een verhoogde veiligheid door de mogelijkheid om weekprogramma’s in te stellen. Verschillende modi, zoals verwarming, airco, en de wekelijkse timer, kunnen vooraf en via het internet worden ingesteld en bediend met behulp van de TaHoma. Daarnaast kunnen de gebruikers hun rolluiken, gordijnen en verlichting bedienen.

Midea Airco Kopen

Midea Group is expert in de HVAC-sector en één van de beste fabrikanten van aircosystemen ter wereld. Midea begon als een klein bedrijf dat elektrische ventilatoren en onderdelen produceerde in 1968. In 1985 brak Midea door in de airconditioningsector en startte het de productie van airconditioningsystemen voor woningen, en in 1989 begon men met de productie van commerciële airconditionersMidea is nu ’s werelds nummer 1 merk voor luchtbehandeling wat betreft productievolume. Tegenwoordig omvat onze HVAC-merkenfamilie het vlaggenschipmerk Midea, evenals Clivet en MDV.

Midea Breezeless Airco

Breezeless is uitgerust met een dubbele klep “TwinFlap™”. De twee tegenover elkaar liggende flappen, met 7928 microgaten, zijn ontworpen om de luchtstroom te veranderen in duizenden kleine deeltjes koele lucht, waardoor de luchtstroom wordt verzacht om het gevoel van koude luchtstoten te elimineren.

Midea Breezeless is de innovatieve airconditioner die speciaal is ontworpen om maximaal comfort te bieden zonder de vervelende luchtstromen die typisch zijn voor conventionele airconditioners. Het toestel heeft zowel ventilatieopeningen aan de voor- als aan de zijkant voor een 360° “surround”-koeling. Bovendien heeft het de hoogste energieclassificatie A+++, wat een grote besparing op het elektriciteitsverbruik oplevert.

Toshiba airco

In de ruimte hangt een binnendeelbijvoorbeeld een wandmodel of een cassettemodel, dat is verbonden met het buitendeel. Samen met de bediening vormen binnen- en buitendeel het airconditioningsysteem.

TOSHIBA biedt een gevarieerd assortiment modellen waarmee voor vrijwel elke wens en eis een oplossing is. De airconditioners die in het zicht gemonteerd worden hebben een elegant en discreet voorkomen. De modellen die gedeeltelijk of zelfs geheel ingebouwd worden zijn compact waardoor ze weinig ruimte nodig hebben. Bovendien is elk model leverbaar in een uitvoering voor de kleinere en grote(re) ruimten.

Indien je airconditioning nodig hebt voor meer dan één ruimte is een multi-splitsysteem de oplossing. Tot vijf ruimten kunnen gekoeld en verwarmd worden met één systeem.
Elk binnendeel in een multi-splitsysteem heeft een eigen afstandsbediening maar bediening via een smartphone of tablet is ook mogelijk. Multi-splitsystemen kunnen zowel zakelijk als in huis worden toegepast. Welke combinatie ook gekozen wordt, in elke uitvoering is het TOSHIBA multi-splitsysteem een energiezuinige oplossing voor koelen én verwarmen.

Toshiba Haori Airco

De Haori is erg geschikt voor thuis: in de slaapkamer, woonkamer of wat te denken van de zolderkamer die in de zomer te heet en in de winter ijskoud wordt? Maar ook op kantoor kan de Haori prima worden toegepast voor een productief binnenklimaat. Dankzij de vele, innovatieve functies zoals de speciale HaDa Care uitblaastechniek, het instelbare uitblaaspatroon met verticale en horizontale uitblaaslamellen en de fluisterstille werking past de Haori zich ook helemaal aan aan jouw wensen op het gebied van comfort. 

Multi-inzetbaar Wil je meer dan één ruimte koelen of verwarmen? De Haori laat zich ook eenvoudig combineren met een TOSHIBA multi-splitbuitendeel. Dat betekent één buitendeel (bijvoorbeeld op je dak of aan de muur) waar je tot wel vijf Haori binnendelen op kunt aansluiten. Zo zit iedereen er comfortabel bij. Het frontpaneel kan ook naar keuze worden geoptimaliseerd met de kleuren die u hier boven ziet.

Airco kopen is dat een goed idee?

Ja hoor. Een airco kant tegenwoordig ook verwarmen. Bovendien is dit toestel heel energiezuinig. Zowel in koeling als in verwarming. Daarom spreken we tegenwoordig dikwijls over aircoheaters in de plaats van airco. Wist je trouwens dat airco de oplossing is voor de terugdraaiende teller? Een airco verbruikt immers wanneer de zon schijnt en je zonnepanelen de meeste opbrengst hebben. 

Wil je echter geen buitenunit, dan zijn er ook monoblok airco’s die je vast monteert op de muur. Het ziet er uit als een radiator maar blaast warme of koude lucht. De  beperking van de innova aircoheater monoblok is zijn vermogen. Dat is beperkt tot 2,35 kW en is bijgevolg enkel geschikt voor een slaapkamer. Ander aandachtspunt is dat hij met zijn 26 dBA de stilste is in de klasse monoblok airco maar hij is toch iets luider dan een split airco. 

Overweeg je een mobiele airco te kopen? Kijk dan zeker naar dit samenvattend filmpje over mobiele airco. Je leest over de voor- én nadelen van mobiele airco, het geluidsniveau en het vermogen er1van. Of wil je liever een vaste airco? eye-want.be nam alvast de moeite om het mooi samen te vatten voor u. Wil je meerdere kamers uitrusten met airco, ga voor vaste airco. Wil je enkel de slaapkamer uitrusten met mobiele airco en deze occasioneel gebruiken in de leefruimte, weet dan dat deze aardig wat gewicht heeft en niet zo eenvoudig op en af een trap te verplaatsen is. Denk ook aan het geluidsniveau. Een vaste airco is een pak stiller dan een mobiele airco.

Mobiele airco Aandachtspunten

Het is een mooie zomerdag, je gaat naar de zee, naar een meer of je doet een terrasje. ‘s Avonds is het aangenaam warm maar dat blijft het ook. Onze nieuwbouw woningen worden héél goed geïsoleerd, wat goed is voor onze stookkosten, maar in de zomer lijden onze woningen dikwijls aan oververhitting. Dan komt de vraag naar airco. Kies je beter voor een mobiele airco of voor een vaste airco? Wij zoeken het voor je uit.

Hoeveel geluid maakt een mobiele airco?

Eén van de meest gehoorde nadelen van de mobiele airco is dat hij vrij luidruchtig is. Met geluidsniveau’s tussen de 55 en 65 dBA zijn ze inderdaad luidruchtige jongens. Aan de andere kant is een mobiele airco een vrij goedkope oplossing om snel een ruimte te koelen. Woon je in een gehuurde woning of appartement dan koop je meestal zelf geen vaste airco. Maar hoeveel geluid is nu véél? Wij proberen u een impressie te geven van het geluidsniveau van een mobiele airco.

Een vaste airco heeft een geluidsniveau van 19 tot 22 dBA op fluisterstille stand. Een mobiele airco haalt makkelijk 50 tot 65 dBA. Als je weet dat per 3 dBA er een verdubbeling in geluid plaats vindt dan weet je dat een mobiele airco best veel lawaai maakt. De reden hiervoor is dat bij een mobiele airco de compressor (motor) in de binnenunit zit en bij een vaste airco zit de compressor in de buitenunit
Conclusie: Ga je voor een budget oplossing, mobiele airco, dan ga je het geluidsniveau erbij moeten nemen of oordopjes moeten kopen wil je erbij slapen. Ga je voor een vaste airco, dan is het geluidsniveau verwaarloosbaar maar dan is die duurder dan een mobiele airco.

Ik wil een airco kopen, maar wat met de elektrische voeding?

Een van de meest gesteld vragen is: “Ga je dan overal elektriciteit trekken naar de binnenunits?”. Het antwoord is neen! Enkel de buitenunit krijgt voeding. De binnenunits worden gevoed door de communicatiekabel tussen de buitenunit en de binnenunit

Wist je trouwens dat alle residentiële airco’s monofasig zijn en werken op het gewone net met 230V. Bij een standaard airco montage voorzien we een werkschakelaar en takken we af van een stopcontact van bijvoorbeeld de slaapkamer. Kleine residentiële airco’s kunnen afgezekerd worden op 16A met een sectie 3G1,5. Vanaf 5 kW tot 10 kW kunnen we afzekeren op 20A en een kabel met sectie 3G2,5. Voor airco buitenunits met grotere vermogens raden we aparte een zekering van 20A aan. 

Zonnepanelen combineren met Smappee?

Zonnepanelen

Eigenaars van zonnepanelen hebben een teller die terugdraait als hun stroomoverschot in het net wordt ­geïnjecteerd. In het ultieme scenario draait de teller in een jaar evenveel vooruit als achteruit en wordt een ­factuur opgemaakt voor 0 kWh.


Heb je op het einde van het jaar meer ­geproduceerd dan verbruikt, dan zal de meterstand lager zijn dan het jaar ervoor. Die meterstand dient als nieuw ­‘nulpunt’ voor het komende jaar. De stroom die je extra geproduceerd hebt, ben je kwijt.


Airco nerd

Smappee

De Smappee CT Hub verzamelt energiegegevens door verschillende stromen te meten met maximaal 4 CT’s of Rogowski-spoelen. Gebruik de Smappee Solid Core 3-phase CT als een eenvoudig en kostenefficiënt alternatief. Het systeem voor energiebeheer is toekomstbestendig en kan zich aanpassen aan elk scenario, met draadloze updates en de mogelijkheid om op elk moment extra modules toe te voegen. Smappee Infinity is een wereldwijde oplossing die compatibel is met alle omvormers en nagenoeg elke elektrische installatie ter wereld. Dankzij de compacte hardware past het systeem eenvoudig in bijna elk distributiepaneel.

Wat is de maximale afstand tussen de buitenunit en de binnenunit?

Veel mensen denken dat de airco binnenunit vlak aan de buitenunit moet komen. Dat is ook de reden waarom mensen vrezen dat de buitenunit aan hun gevel zal gemonteerd worden. De betere airco plaatser weet dat de afstand tussen de binnen- en buitenunit 15 tot 20 meter mag bedragen. 

airco kopen

Wist je dat….wij koelmiddel zullen bijvullen als de leidinglengte een bepaalde standaard overschrijdt? Dit zorgt ervoor dat er geen rendementsverlies is en dat je ten volle kan genieten van jouw energiezuinige airco. 

Airco specialist

De zaakvoerder van LEC ENERGY SOLUTIONS, Raphaël Lerno noemt zichzelf graag een airco nerd. 

Airco specialist

Zaakvoerder Raphaël Lerno is niet alleen industrieel ingenieur, hij is ook gecertificeerde koeltechnieker en gepassioneerde airco nerd. Graag komt hij bij jou langs om je gratis advies te geven omtrent jouw airco project.
Airco nerd

4,9 rating op google

Onze klanten geven ons een 4,9 op 5 rating op google reviews. Wij doen elke dag ons best om onze klanten zo goed mogelijk te helpen bij hun airco project. Wij zijn dan ook heel blij en vereerd door de mooie waardering van de klanten.

Ik wil airco kopen. Maakt de buitenunit veel lawaai?

Eén vaak gestelde vraag is “Maakt een airco buitenunit veel lawaai?” Eén van onze klanten zei: ‘een zacht gezoem’, maar oordeel vooral zelf. Onderstaand filmpje is gemaakt door één van voornaamste airco en warmtepomp specialisten Graham Hendra van de Firma ‘Freedom Heat Pumps’ in Engeland. Graham was de mentor van zaakvoerder, Raphaël Lerno gedurende zijn carrière bij Daikin Europe. 

PROFESSIONEEL ADVIES

Airco advies nodig?

Door een ruime werkervaring bij fabrikanten zoals Daikin, Hisense, Hitachi, Georg Fischer en de contacten met verschillende installateurs heeft zaakvoerder Raphaël Lerno de nodige ervaring opgebouwd om u te begeleiden in een juiste oplossing voor jouw airco of koelproject. Gaat het om een airco installatie bij u thuis voor één kamer met een split airco of gaat het om een airco installatie voor meerdere kamers met een multi split airco, LEC ENERGY SOLUTIONS zoekt voor u de geschikte oplossing. Ook kantoren met VRF of VRV airco behoren tot onze competenties. Heeft u een groot industrieel koelproces of wenst u geen koelmiddel binnen het gebouw te gebruiken? Dan raden wij u chiller koeling of ijswater airco aan.  

airco plaatsen bazel

Raphaël Lerno begeleidt u graag in uw keuze voor uw koelsysteem of airco

GSM – 0488 487 460
Email – raphael@lec-energysolutions.be

AIRCO | WARMTEPOMP | VENTILATIE | SANITAIR

Stuur ons een bericht