Split airco

Een goede investering in jouw woning

Split airco als warmtepomp

Airco of airconditioning is de perfecte manier om op een budget vriendelijke manier een hernieuwbare energie in uw woning te installeren of plaatsen. Verwarmen met fossiele brandstoffen is niet meer van deze tijd, daarom zoeken mensen naar alternatieven. Men denkt vaak aan een lucht water warmtepomp, maar zelden aan een airco. Een airconditioning systeem is een lucht lucht warmtepomp en dat maakt een airco systeem uitermate geschikt om uw woning met te verwarmen én te koelen. Koelen en verwarmen met een airconditioning zorgt ervoor dat tot 60% minder CO2 uitstoot dan een klassieke verwarming.

airco hamme

Airco, weg met fossiele brandstoffen!

Het klinkt misschien raar, maar wil je de opwarming van de aarde tegengaan kies dan om te verwarmen met een airco. Een airco systeem is een warmtepomp en de extra energie die je verbruikt voor het koelen in de zomer is verwaarloosbaar met de CO2 uitstoot die een klassieke gasketel uitstoot in de winter. Lees meer over waarom je airco moet plaatsen op onze partner hun website, EYE-WANT.

Airco als verwarming gebruiken?

Ik had overschot van mijn zonnepanelen en dit vang ik op door te verwarmen met een split airco unit.

Wil je airco plaatsen als verwarming? Geen probleem. De airconditioning gaat gewoon zijn werking omdraaien. Hij zal de ruimte gaan verwarmen en de buitenunit zal koude lucht blazen. Iets afkoelen betekent immers warmte onttrekken. Deze warmte zal hij gaan omhoog ‘pompen’, vandaar de naam warmtepomp, tot een hoger niveau en afgeven aan de binnenunit airco. En ja, dat kan ook als het buiten héél koud is. Een airconditioning systeem kan gemakkelijk warmte aan de buitenlucht onttrekken tot -15°C buiten. Daarom is het dus mogelijk om in de winter het aangenaam warm binnen te maken met een airconditioning die als warmtepomp werkt. Het enige aandachtspunt is dat u uw woning naar de huidige isolatie normen moet geïsoleerd hebben.

AIRCO OF WARMTEPOMP INSTALLEREN?

Stuur ons een bericht