Onderhoud Airco

Onderhoud Airco, het onderhouden van u airco is zeer belangerijk!!

Onderhoud Airco

Om te weten of je aan verplicht onderhoud voor je airconditioning gebonden bent, hoef je alleen maar na te gaan hoeveel koelmiddel de installatie kan bevatten. Bij minder dan 3 kilogram koelmiddel is onderhoud niet verplicht. In andere gevallen gelden de volgende regels:

●        <5 ton CO2eq & >50 ton CO2eq: onderhoud is jaarlijks verplicht

●        <5 ton CO2eq & >500 ton CO2eq: onderhoud is elke zes maanden verplicht

●        >500 ton CO2eq: onderhoud is elke drie maanden verplicht

Onderhoud Airco

Hoe weet je of airco onderhoud nodig heeft?

Zelfs als je je airconditioning niet verplicht moet onderhouden, is het soms toch noodzakelijk. Zelfs zonder concrete defecten is één keer per jaar aangewezen. Enkele belangrijke symptomen van een airco die nodig aan een onderhoudsbeurt toe is:

  • Maakt je installatie meer lawaai dan gewoonlijk, dan kan het zijn dat de filters verstopt zijn. Kuis deze dan eerst door het stof met een stofzuiger weg te halen. Blijft het lawaai dan kunnen er mechanische problemen zijn. Contacteer dan een installateur. Ook bij geratel en geborrel is onderhoud aangewezen.
  • Verminderd koelvermogen: als je airco er almaar langer over doet om een ruimte gekoeld te krijgen, is het koelvloeistofpeil allicht te laag.
  • Ook stijgende energiekosten kunnen wijzen op een slecht onderhouden installatie. 

Als je je airconditioning verplicht moet laten onderhouden, dan moet je daar een erkend technicus voor contacteren. Heb je verder nog vragen over je Daikin-airco of airconditioning in het algemeen? Onze professionals helpen je graag verder!

Airco Reiniging Systeem?

De CoilJet CJ-125 is een innovatief systeem, waarmee u kwalitatief en effectief airco systemen en warmtepompen kunt reinigen. Door een lagedruk waterspray te combineren met reinigingsmiddel, is het mogelijk om zowel airco binnen- als buiten systemen te reinigen. Het systeem heeft 9 BAR werkdruk en levert circa 2,3 liter/minuut aan flow, ideaal voor zowel binnen als buiten gebruik.

Daikin Airco in beeld

Als volledige dochteronderneming van Daikin Industries Limited, staat Daikin Europe N.V. (DENV) in voor de administratie, ontwikkeling, assemblage en verkoop van Daikin in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Ons hoofdkwartier is in Oostende, België, gevestigd en we hebben Europese productiefaciliteiten in Plzen en Brno, Tsjechië, Güglingen, Duitsland en Hendek, Turkije.

Vandaag heeft de Daikin Europe-groep een krachtig verkoopnetwerk van 17 filialen, 4 verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkoopcontacten in meer dan 50 landen in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA),

Daikin Stylish airco prijs offerte

Stuur ons een bericht