Onderhoud Airco

Onderhoud Airco, het onderhouden van u airco is zeer belangerijk!!

Onderhoud Airco - Koelmiddel bijvullen

Dikwijls horen wij van mensen die reeds een airco hebben: ‘Komen jullie eens onderhoud doen, hij heeft wat koelgas nodig.’. Een airco onderhoud omvat niet het vullen van koelmiddel. De airco moet immers bij opstart worden afgeperst op 40 bar om zeker te zijn dat er gedurende de levensduur geen koelgas ontsnapt. Denk maar aan je koelkast, daar heb je toch ook nog nooit koelmiddel moeten bijvullen. Is er een lek, dan gaan wij deze localiseren, herstellen, het systeem terug afpersen met stikstof en dan pas vullen met koelmiddel. 

Onderhoud airco houdt enerzijds in dat we deze chemisch én bacterieel reinigen met de nieuwste technologie (coiljet). Anderzijds gaan we met onze elektronische lekzoektester nagaan of er in de loop van de tijd toch geen klein lek is ontstaan. 

Onderhoud Airco

Hoe weet je of airco onderhoud nodig heeft?

Zelfs als je je airconditioning niet verplicht moet onderhouden, is het soms toch noodzakelijk. Zelfs zonder concrete defecten is één keer per jaar aangewezen. Enkele belangrijke symptomen van een airco die nodig aan een onderhoudsbeurt toe is:

  • Maakt je installatie meer lawaai dan gewoonlijk, dan kan het zijn dat de filters verstopt zijn. Kuis deze dan eerst door het stof met een stofzuiger weg te halen. Blijft het lawaai dan kunnen er mechanische problemen zijn. Contacteer dan een installateur. Ook bij geratel en geborrel is onderhoud aangewezen.
  • Verminderd koelvermogen: als je airco er almaar langer over doet om een ruimte gekoeld te krijgen, is het koelvloeistofpeil allicht te laag.
  • Ook stijgende energiekosten kunnen wijzen op een slecht onderhouden installatie. 
  • De ventilator maakt meer lawaai, dat kan wijzen op aangekoekt vuil. Deze brengen de ventilator in onbalans, slijtage op de rollagers wat uiteindelijk kan zorgen voor een defecte aandrijving van de ventilator. 
Voorkomt onnodige kosten van herstelling door een doorgedreven onderhoud uit te voeren. 

Als je je airconditioning verplicht moet laten onderhouden, dan moet je daar een erkend technicus voor contacteren. Heb je verder nog vragen over je Daikin-airco of airconditioning in het algemeen? Onze professionals helpen je graag verder!

Airco Reiniging Systeem?

De CoilJet CJ-125 is een innovatief systeem, waarmee u kwalitatief en effectief airco systemen en warmtepompen kunt reinigen. Door een lagedruk waterspray te combineren met reinigingsmiddel, is het mogelijk om zowel airco binnen- als buiten systemen te reinigen. Het systeem heeft 9 BAR werkdruk en levert circa 2,3 liter/minuut aan flow, ideaal voor zowel binnen als buiten gebruik.

Onze onderhouden in beeld

Hier enkele sfeerbeelden van onze uitgevoerde airco onderhouden. Onze klanten waren stuk voor stuk verwonderd over de diepgaande reiniging die hun airco toestel kreeg. 

Wil jij ook een afspraak maken voor het onderhoud van jouw airco systeem? 

Laat uw gegevens na in onderstaand invulformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Maak een afspraak voor airco onderhoud

Stuur ons een bericht