fbpx

Tel – 0488 487 460
Email – info@lec-energysolutions.be

Warmtepompboiler kopen

Warmtepomp boiler kopen, verlaag uw energiefactuur en verhoog het zelfverbruik van jouw zonnepanelen

Zoek

Waarom een warmtepompboiler kopen?

koeltechnieken waasland lec energy solutions
LEC ENERGY SOLUTIONS - Uw warmtepomboiler specialist

Verhoog het zelfverbruik van jouw zonnepanelen met een warmtepompboiler.

Wil je meer uit je zonnepanelen halen en je energieverbruik verder verlagen? Dan is een warmtepompboiler misschien wel de perfecte oplossing voor jou. Met een warmtepompboiler kun je namelijk het zelfverbruik van de energie die je zonnepanelen opwekken verhogen, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Wil je meer uit je zonnepanelen halen en je energieverbruik verder verlagen? Dan is een warmtepompboiler misschien wel de perfecte oplossing voor jou. Met een warmtepompboiler kun je namelijk het zelfverbruik van de energie die je zonnepanelen opwekken verhogen, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

airco plaatsen bazel

Zaakvoerder Raphaël Lerno:
“Als je op zoek bent naar een manier om het zelfverbruik van je zonnepanelen te verhogen en tegelijkertijd je ecologische impact te verminderen, overweeg dan eens om een warmtepompboiler te installeren. Het is een slimme investering die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.”

De Midea warmtepompboiler produceert warm water door warmte uit de omgevingslucht te halen. Het is Bovendien milieuvriendelijk en de hoge efficiëntie zorgt ervoor dat je aanzienlijk kunt besparen op energiekosten op de lange termijn. De Midea warmtepompboiler biedt betrouwbaarheid en duurzaamheid. 

Met zijn geavanceerde warmtepompsysteem biedt de Ariston warmtepompboiler uitzonderlijke energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Bovendien staat Ariston bekend om zijn betrouwbare en duurzame producten. Met een Ariston warmtepompboiler kies je voor zowel comfort als duurzaamheid voor jouw warmwaterbehoeften.

Wist je dat je met de Hisense warmtepompboiler niet alleen kunt genieten van ultiem comfort, maar ook van gemoedsrust met 5 jaar garantie? Het is als de perfecte sidekick voor je Hisense lucht-lucht warmtepomp, waardoor je huis een oase van warmte wordt.

LEC - Energy Solutions
4.9
Gebaseerd op 52 beoordelingen
powered by Google
Sara C.Sara C.
11:29 14 Dec 21
Eindelijk terug lekker warme verwarming en warm water in m'n woonst.
Nicole Van PeteghemNicole Van Peteghem
17:50 16 Aug 21
Beste Raphael,Wij zijn zeer tevreden over onze Midea airco. Dikke proficiat ook aan jouw werkmannen. Zij hebben de airco perfect geplaatst en het geheel heel netjes afgewerkt. Als we reclame kunnen maken zullen we dat niet nalaten! Groeten, Nicole
promskepromske
08:32 12 Aug 21
Vlekkeloze installatie. Een klein euvel dat direct professioneel en in open en eerlijk overleg werd hersteld.Techniekers hebben goed werk geleverd en op het einde nog de tijd genomen om - bijna tot in de details - uit te leggen hoe de airco + controller werkt.Op het sporadisch boorwerk na heb ik eigenlijk amper gemerkt dat ze er waren.Goei gasten dus. Houden zou ik zeggen!Laura
philip stevensphilip stevens
15:09 28 Jul 21
Werken zijn uitgevoerd op afgesproken datum en tijdstip én binnen voorziene prijsofferte. Heel kwaliteitsvolle en nette uitvoering;mensen met kennis van hun stiel en met respect voor onze woning!
Beste,Gisteren is bij ons de Daikin installatie op onze slaapkamer geplaatst.Wij willen jullie langs deze weg bedanken voor de kwaliteit waarmee de installatie is uitgevoerd ondanks de barre weeromstandigheden .Bovendien apprecieer ik de inspanning en overleg met ons voor de start van de installatie om tot de beste oplossing te komen wat betreft esthetiek en techniek! wij zijn dan ook blij met het eindresultaat wat betreft binnen unit (geen zichtbare leidingen in onze slaapkamer) en buitenunit (goot van leidingen doorlopend op buitengevel en plaatsing op dak naar achter).Bovendien is ook de elektrische aansluiting optimaal uitgevoerd. At last but not least is de werf proper achtergelaten en heeft zelfs de uitvoerder zijn schoenen uitgedaan voor onze slaapkamer te betreden. Chapeau en bedankt.Ik werk in de nucleaire sector waar overleg voor en na een activiteit ,nauwgezetheid, veiligheid en properheid de hoogste prioriteitZijn en welke uit mijn ervaring soms weleens botst met uitvoerders in de bouwsector.Met jullie heb ik op geen enkel moment dit ervaren.Wij kijken vol verwachting uit naar een warme zomer en een frisse slaapkamer en goede nachtrust 👍👍Mvg,Naudts-Van Havere
js_loader

Warmtepompboiler kopen

Op wat moet je letten als je een warmtepompboiler koopt

Heb je een gasdoorstoomtoestel of een sanitair voorraadvat op gas of mazout? Overweeg je een warmtepompboiler te kopen? Wij geven jou praktisch informatie over een warmtepompboiler.

Welke subsidies zijn er voor warmtepompboilers? Welke inhoud warmtepompboiler kan ik plaatsen? Is een warmtepompboiler geschikt voor een regendouche? Wat met legionella en een warmtepompboiler? 

LEC ENERGY SOLUTIONS is niet zomaar installateur van warmtepompboilers? Neen, wij zijn specialisten om de warmtepompboiler te laten samenwerken met zonnepanelen. Of het nu bestaande zonnepanelen zijn of zonnepanelen geplaatst door ons. Wij kunnen ervoor zorgen dat de zonneboiler maximaal zal opladen op basis van zonne-energie door middel van een slimme energiesturing

airco Hamme

Warmtepompboiler kopen, welke inhoud kies je best?

Een warmtepompboiler komt in twee versies een 190 liter en 300 liter. Een veelgemaakt vergissing is deze inhoud vergelijken met een klassiek sanitair voorraadvat of een elektrische boiler.

Een warmtepompboiler is een elektrische boiler met een extra element boven op, een warmtepomp. Kort samengevat zal dit element boven aan de omringende lucht afkoelen. Bedenk nu dat iets afkoelen eigenlijk warmte onttrekken is. Deze onttrokken warmte wordt naar een hoger niveau ‘gepompt’ en afgegeven aan het sanitair warm water. 

De grootste beperking van een warmtepomp zijn de vertrektemperaturen. De maximum watertemperatuur is 55°C. Alles boven de 55°C zal gebeuren met een extra ingebouwde elektrische weerstand. 

Omdat een warmtepompboiler het zuinigste zal werken bij 50°C is deze inhoud minder dan een klassieke boiler op gas, mazout of elektriciteit die op 70°C staat. De algemene regel is dat twee mensen voldoende zullen hebben met een warmtepompboiler van 190 liter. Heb je een gezin met bv twee ouders en twee kinderen opteer dan voor de 300 liter warmtepompboiler. 

warmtepompboiler kopen

Warmtepompboiler onderdelen

midea warmtepompboiler

Een warmtepompboiler bestaat uit verschillende onderdelen. De belangrijkste van de warmtepomp zijn de verdamper (het deel bovenop de boiler) en de condensor. De verdamper, of koelunit, geeft de onttrokken warmte af aan de condensor die in de warmtepompboiler zit. De magnesium diode zorgt voor een maximale bescherming van de boiler. Een elektrische weerstand zorgt voor de wekelijkse ontsmetting van de boiler om legionella te vermijden. 

midea arctc

Voor uw warmtepompboiler kunnen wij u het merk Midea aanraden. Prijs/kwaliteit een echte topper! 

Warmtepompboiler kopen in combinatie met zonnepanelen en aircoheaters is slim investeren

Wist je dat gemiddeld 30% van jouw gas of mazoutfactuur gaat naar sanitair warm water? Een warmtepompboiler verlegt dit verbruik naar elektrisch verbruik met verbluffende rendementen. Warmtepomp boiler kopen in combinatie met zonnepanelen is een slimme investering. Maar een warmtepomp boiler kopen in combinatie met zonnepanelen én een energiestuursysteem is nog véél slimmer. En dat is onze specialiteit. Met Smappee Infinity energiestuur systeem kunnen wij ervoor zorgen dat jouw warmtepompboiler zoveel mogelijk op zonne-energie zal opladen. 

LEC ENERGY SOLUTIONS is specialist om uw warmtepompboiler te laden opladen via zonne-energie. 

ZONNEPANELEN

Zonnepanelen zijn altijd al een discussiepunt geweest in de Vlaamse gezinnen. Eerst waren er de groene stroom certificaten. Dan weer geen. Maar toen ging de aankoopprijs van panelen weer naar beneden. Vervolgens zette de overheid de zonnepanelen wereld op zijn kop door beslissingen terug te draaien. Eén gegeven is wel al die jaren nagenoeg gelijk gebleven. Zonnepanelen zijn én blijven altijd interessant. Combineer zonnepanelen met een warmtepomp en jouw energiefactuur zal betaalbaar blijven. Gratis enerige? Die tijd is voorbij. Betaalbare energie is de toekomst.

SMAPPEE

Combineer uw warmtepompboiler en uw zonnepanelen met een Smappee Infinity systeem. Dit systeem kijkt naar de inkomende netstroom en de geproduceerde stroom van de zonnepanelen. Ben je elektriciteit aan het injecteren op het net dan zal hij, via een output module, het smart grid contact van de warmtepompboiler aansturen. Zo zal de warmtepompboiler zoveel mogelijk opladen op het moment dat de zonnepanelen produceren.

Hoe sluit je een warmtepompboiler aan?

Energieneutrale montage

aansluiting warmtpompboiler kopen

Het kanaliseren van de inlaat en uitlaat door kanalen maakt het mogelijk dat het toestel functioneert met lucht die van buiten het huis wordt genomen. Warmte wordt gewonnen van de buitenlucht, en gebruikt als een bron voor de warmtepomp. Later wordt dezelfde lucht buiten het gebouw verdreven. Daarom veroorzaakt het toestel geen toename van de verwarmings behoefte in de ruimte. Het systeem moet met kanalen van het juiste formaat worden aangesloten in verhouding met de beschikbare druk geleverd door het toestel.

Additionele energie - Koelen van ruimte

warmtepompboiler aansluiting 2

Installatie met een inlaatkanaal en vrije uitlaat wordt aanbevolen als er een verlangen is om de lucht te gebruiken in de ruimte, koude ontvochtigde lucht (5-10°C
kouder dan de inlaatlucht), om de kamer af te koelen. Het toestel moet bij voorkeur in een ruimte worden geïnstalleerd die niet moet worden verwarmd, omdat het
toestel koude lucht afgeeft in het milieu en het zou de kosten verhogen om die kamer te verwarmen. Het toestel moet worden geïnstalleerd in een ruimte met een
minimumvolume groter dan 15 m2. 

Opgelet, het lijkt aanlokkelijk om hiermee een koele berging te creëren. In de praktijk lukt dit zelden. De warmtepomp zal immers maar een beperkte tijd het sanitair opwarmen en bijgevolg te weinig de ruimte afkoelen om daadwerkelijk tot een koude bering te komen. 

Energierecuperatie - Warmte onttrekken aan de ruimte

warmtepompboiler aansluiting 3

In dit specifieke type van installatie neemt het toestel de lucht uit de kamer waar het is geïnstalleerd en blaast de lucht uit buiten het huis. Het apparaat moet worden geïnstalleerd in een ruimte met een minimumvolume groter dan 15 m2. Het feit dat je warmte onttrekt aan de ruimte maakt deze geschikt om warmterecuperatie te doen. In de praktijk staat echter de warmtepompboiler dikwijls in een garage en daar staan er weinig of onvoldoende machines waaruit energie kan onttrokken worden zoals bijvoorbeeld droogkasten

Wat verbruikt een warmtepompboiler?

Het verbruik van een warmtepompboiler hangt van vele factoren af. Dit hangt onder andere af van de ingestelde watertemperatuur van de warmtepompboiler. Wij raden aan om de temperatuur van de boiler niet hoger dan 50°C in te stellen. Buiten de insteltemperatuur is het verbruik afhankdelijk van het sanitair verbruik. Gemiddeld gezien kunnen we zeggen dat een 190 liter warmtepompboiler rond de 900 kWh op jaarbasis zal verbruiken en een 300 liter warmtepompboiler rond de 1500 kWh op jaar basis zal verbruiken. 

Kan je het verbruik van een warmtepompboiler opwekken met zonnepanelen? Het woord is ja, deels. Waarom deels, omdat er in de winter immers te weinig zon is om bv de lucht water warmtepomp of geothermische warmtepomp en de warmtepompboiler te voorzien van zonnestroom. Gemiddeld gezien kunnen we stellen dat over een volledig jaar 75% van het verbruik van een warmtepompboiler door middel van zonnepanelen kan gebeuren. 

smart grid ready

Door het combineren van een Smappee energiestuur systeem met het smart grid contact van de warmtepomp zal de warmtepomp zoveel mogelijk opladen met zonne-energie. Is er niet genoeg zon geweest om de warmtepompboiler te voeden met elektriciteit dan kan de warmtepompboiler op een voordeliger tarief opladen zoals bijvoorbeeld nachttarief; 

SAMENVATTING LEC ENERGY

LEC ENERGY SOLUTIONS - UW PARTNER IN DUURZAME ENERGIE

LEC ENERGY SOLUTIONS helpt u graag verder met al vragen omtrent uw energie. De zaakvoerder Raphaël Lerno is gefascineerd door energie en energie-optimalisatie. Hij is van mening dat de moderne woning zijn energie zelf kan produceren met zonnepanelen. Het zal in de toekomst de kunst worden om deze geproduceerde elektrische energie op de juiste momenten naar de juiste verbruikers te sturen. Deze verbruikers kunnen warmtepompen, aircoheaters, laadpalen zijn. Wat betreft batterijen is hij voorstander om hier slim te investeren. Dat wil zeggen dat je eerst de energie moet sturen naar de verbruiker door middel van een slim apparaat (Smappee Infinity) en pas daarna naar de batterij. 

airco plaatsen bazel

Raphaël Lerno begeleidt u graag in uw al uw vragen omtrent duurzame energie

GSM – 0488 487 460
Email – raphael@lec-energysolutions.be

WARMTEPOMPBOILER KOPEN

Stuur ons een bericht

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Warmtepompboiler kopen ons werkgebied