Warmtepompboiler kopen
Warmtepomp boiler kopen, verlaag uw energiefactuur en verhoog het zelfverbruik van jouw zonnepanelen
Home » Warmtepompboiler » Warmtepompboiler kopen
Waarom een warmtepompboiler kopen?
Verhoog het zelfverbruik van jouw zonnepanelen met een warmtepompboiler.
Wil je meer uit je zonnepanelen halen en je energieverbruik verder verlagen? Dan is een warmtepompboiler misschien wel de perfecte oplossing voor jou. Met een warmtepompboiler kun je namelijk het zelfverbruik van de energie die je zonnepanelen opwekken verhogen, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.
- smartgrid connectie met zonnepanelen
- Verhoog het zelfverbruik van uw zonnepanelen
- Lage energiefactuur voor uw sanitair
- Met of zonder Buitenunit
Wil je meer uit je zonnepanelen halen en je energieverbruik verder verlagen? Dan is een warmtepompboiler misschien wel de perfecte oplossing voor jou. Met een warmtepompboiler kun je namelijk het zelfverbruik van de energie die je zonnepanelen opwekken verhogen, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.
Zaakvoerder Raphaël Lerno:
“Als je op zoek bent naar een manier om het zelfverbruik van je zonnepanelen te verhogen en tegelijkertijd je ecologische impact te verminderen, overweeg dan eens om een warmtepompboiler te installeren. Het is een slimme investering die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.”
De Midea warmtepompboiler produceert warm water door warmte uit de omgevingslucht te halen. Het is Bovendien milieuvriendelijk en de hoge efficiëntie zorgt ervoor dat je aanzienlijk kunt besparen op energiekosten op de lange termijn. De Midea warmtepompboiler biedt betrouwbaarheid en duurzaamheid.
Met zijn geavanceerde warmtepompsysteem biedt de Ariston warmtepompboiler uitzonderlijke energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Bovendien staat Ariston bekend om zijn betrouwbare en duurzame producten. Met een Ariston warmtepompboiler kies je voor zowel comfort als duurzaamheid voor jouw warmwaterbehoeften.
Wist je dat je met de Hisense warmtepompboiler niet alleen kunt genieten van ultiem comfort, maar ook van gemoedsrust met 5 jaar garantie? Het is als de perfecte sidekick voor je Hisense lucht-lucht warmtepomp, waardoor je huis een oase van warmte wordt.
Warmtepompboiler kopen
Op wat moet je letten als je een warmtepompboiler koopt
Heb je een gasdoorstoomtoestel of een sanitair voorraadvat op gas of mazout? Overweeg je een warmtepompboiler te kopen? Wij geven jou praktisch informatie over een warmtepompboiler.
Welke subsidies zijn er voor warmtepompboilers? Welke inhoud warmtepompboiler kan ik plaatsen? Is een warmtepompboiler geschikt voor een regendouche? Wat met legionella en een warmtepompboiler?
LEC ENERGY SOLUTIONS is niet zomaar installateur van warmtepompboilers? Neen, wij zijn specialisten om de warmtepompboiler te laten samenwerken met zonnepanelen. Of het nu bestaande zonnepanelen zijn of zonnepanelen geplaatst door ons. Wij kunnen ervoor zorgen dat de zonneboiler maximaal zal opladen op basis van zonne-energie door middel van een slimme energiesturing.
Home » Warmtepompboiler » Warmtepompboiler kopen
Warmtepompboiler kopen, welke inhoud kies je best?
Een warmtepompboiler komt in twee versies een 190 liter en 300 liter. Een veelgemaakt vergissing is deze inhoud vergelijken met een klassiek sanitair voorraadvat of een elektrische boiler.
Een warmtepompboiler is een elektrische boiler met een extra element boven op, een warmtepomp. Kort samengevat zal dit element boven aan de omringende lucht afkoelen. Bedenk nu dat iets afkoelen eigenlijk warmte onttrekken is. Deze onttrokken warmte wordt naar een hoger niveau ‘gepompt’ en afgegeven aan het sanitair warm water.
De grootste beperking van een warmtepomp zijn de vertrektemperaturen. De maximum watertemperatuur is 55°C. Alles boven de 55°C zal gebeuren met een extra ingebouwde elektrische weerstand.
Omdat een warmtepompboiler het zuinigste zal werken bij 50°C is deze inhoud minder dan een klassieke boiler op gas, mazout of elektriciteit die op 70°C staat. De algemene regel is dat twee mensen voldoende zullen hebben met een warmtepompboiler van 190 liter. Heb je een gezin met bv twee ouders en twee kinderen opteer dan voor de 300 liter warmtepompboiler.
Warmtepompboiler onderdelen
Een warmtepompboiler bestaat uit verschillende onderdelen. De belangrijkste van de warmtepomp zijn de verdamper (het deel bovenop de boiler) en de condensor. De verdamper, of koelunit, geeft de onttrokken warmte af aan de condensor die in de warmtepompboiler zit. De magnesium diode zorgt voor een maximale bescherming van de boiler. Een elektrische weerstand zorgt voor de wekelijkse ontsmetting van de boiler om legionella te vermijden.
Voor uw warmtepompboiler kunnen wij u het merk Midea aanraden. Prijs/kwaliteit een echte topper!
Home » Warmtepompboiler » Warmtepompboiler kopen
Warmtepompboiler kopen in combinatie met zonnepanelen en aircoheaters is slim investeren
Wist je dat gemiddeld 30% van jouw gas of mazoutfactuur gaat naar sanitair warm water? Een warmtepompboiler verlegt dit verbruik naar elektrisch verbruik met verbluffende rendementen. Warmtepomp boiler kopen in combinatie met zonnepanelen is een slimme investering. Maar een warmtepomp boiler kopen in combinatie met zonnepanelen én een energiestuursysteem is nog véél slimmer. En dat is onze specialiteit. Met Smappee Infinity energiestuur systeem kunnen wij ervoor zorgen dat jouw warmtepompboiler zoveel mogelijk op zonne-energie zal opladen.
LEC ENERGY SOLUTIONS is specialist om uw warmtepompboiler te laden opladen via zonne-energie.
ZONNEPANELEN
SMAPPEE
Hoe sluit je een warmtepompboiler aan?
Energieneutrale montage
Het kanaliseren van de inlaat en uitlaat door kanalen maakt het mogelijk dat het toestel functioneert met lucht die van buiten het huis wordt genomen. Warmte wordt gewonnen van de buitenlucht, en gebruikt als een bron voor de warmtepomp. Later wordt dezelfde lucht buiten het gebouw verdreven. Daarom veroorzaakt het toestel geen toename van de verwarmings behoefte in de ruimte. Het systeem moet met kanalen van het juiste formaat worden aangesloten in verhouding met de beschikbare druk geleverd door het toestel.
Home » Warmtepompboiler » Warmtepompboiler kopen
Additionele energie - Koelen van ruimte
Installatie met een inlaatkanaal en vrije uitlaat wordt aanbevolen als er een verlangen is om de lucht te gebruiken in de ruimte, koude ontvochtigde lucht (5-10°C
kouder dan de inlaatlucht), om de kamer af te koelen. Het toestel moet bij voorkeur in een ruimte worden geïnstalleerd die niet moet worden verwarmd, omdat het
toestel koude lucht afgeeft in het milieu en het zou de kosten verhogen om die kamer te verwarmen. Het toestel moet worden geïnstalleerd in een ruimte met een
minimumvolume groter dan 15 m2.
Opgelet, het lijkt aanlokkelijk om hiermee een koele berging te creëren. In de praktijk lukt dit zelden. De warmtepomp zal immers maar een beperkte tijd het sanitair opwarmen en bijgevolg te weinig de ruimte afkoelen om daadwerkelijk tot een koude bering te komen.
Energierecuperatie - Warmte onttrekken aan de ruimte
In dit specifieke type van installatie neemt het toestel de lucht uit de kamer waar het is geïnstalleerd en blaast de lucht uit buiten het huis. Het apparaat moet worden geïnstalleerd in een ruimte met een minimumvolume groter dan 15 m2. Het feit dat je warmte onttrekt aan de ruimte maakt deze geschikt om warmterecuperatie te doen. In de praktijk staat echter de warmtepompboiler dikwijls in een garage en daar staan er weinig of onvoldoende machines waaruit energie kan onttrokken worden zoals bijvoorbeeld droogkasten.
Home » Warmtepompboiler » Warmtepompboiler kopen
Wat verbruikt een warmtepompboiler?
Het verbruik van een warmtepompboiler hangt van vele factoren af. Dit hangt onder andere af van de ingestelde watertemperatuur van de warmtepompboiler. Wij raden aan om de temperatuur van de boiler niet hoger dan 50°C in te stellen. Buiten de insteltemperatuur is het verbruik afhankdelijk van het sanitair verbruik. Gemiddeld gezien kunnen we zeggen dat een 190 liter warmtepompboiler rond de 900 kWh op jaarbasis zal verbruiken en een 300 liter warmtepompboiler rond de 1500 kWh op jaar basis zal verbruiken.
Kan je het verbruik van een warmtepompboiler opwekken met zonnepanelen? Het woord is ja, deels. Waarom deels, omdat er in de winter immers te weinig zon is om bv de lucht water warmtepomp of geothermische warmtepomp en de warmtepompboiler te voorzien van zonnestroom. Gemiddeld gezien kunnen we stellen dat over een volledig jaar 75% van het verbruik van een warmtepompboiler door middel van zonnepanelen kan gebeuren.
Door het combineren van een Smappee energiestuur systeem met het smart grid contact van de warmtepomp zal de warmtepomp zoveel mogelijk opladen met zonne-energie. Is er niet genoeg zon geweest om de warmtepompboiler te voeden met elektriciteit dan kan de warmtepompboiler op een voordeliger tarief opladen zoals bijvoorbeeld nachttarief;
Home » Warmtepompboiler » Warmtepompboiler kopen
SAMENVATTING LEC ENERGY
LEC ENERGY SOLUTIONS - UW PARTNER IN DUURZAME ENERGIE
LEC ENERGY SOLUTIONS helpt u graag verder met al vragen omtrent uw energie. De zaakvoerder Raphaël Lerno is gefascineerd door energie en energie-optimalisatie. Hij is van mening dat de moderne woning zijn energie zelf kan produceren met zonnepanelen. Het zal in de toekomst de kunst worden om deze geproduceerde elektrische energie op de juiste momenten naar de juiste verbruikers te sturen. Deze verbruikers kunnen warmtepompen, aircoheaters, laadpalen zijn. Wat betreft batterijen is hij voorstander om hier slim te investeren. Dat wil zeggen dat je eerst de energie moet sturen naar de verbruiker door middel van een slim apparaat (Smappee Infinity) en pas daarna naar de batterij.
Raphaël Lerno begeleidt u graag in uw al uw vragen omtrent duurzame energie
GSM – 0488 487 460
Email – raphael@lec-energysolutions.be