fbpx

Multi-Split Airco Kopen?

Multi-Split Airco Kopen? Wij leggen je graag uit waarop je moet letten als je airconditioning aankoopt. 

Multi-Split Airco Kopen?

Hoe een binnendeel werkt is altijd hetzelfde, maar de toepassingen en vormen kunnen verschillen. Verreweg het bekendst is het wandmodel dat bovenaan de muur hangt. Andere vormen zijn een vloermodel die op een radiator lijkt of het plafondmodel, die net onder het plafond hangt.

Multi-Split Airco Kopen

Heeft u een systeemplafond? Dan kunt u het binnendeel inbouwen als een cassettemodel. Wanneer het binnendeel helemaal is wegwerkt, noemen we dat een kanaalunit. De ruimte wordt dan via rooster voorzien van warme of koude lucht.

 

Multi-Split Airco Kopen - Werking

In een ruimte zuigt het binnendeel de lucht aan, koelt of verwarmt die en blaast hem weer uit. Als er gekoeld wordt, dan wordt de warmte uit de binnenlucht gehaald en via leidingen en het koudemiddel getransporteerd naar het buitendeel die de overtollige warmte buiten afgeeft.

Multi-Split Airco Kopen

Het principe werkt bij verwarmen precies andersom. Uit de buitenlucht wordt er tot 75% van de benodigde warmte onttrokken. Daardoor is slechts voor 25% van de opgewekte warmte elektriciteit nodig en is het dus een duurzame en energiezuinige bron van warmte. Een moderne Multi Split Airco is een warmtepomp.

Multi Split Airco of radiator?

Bij nieuwbouw kiest men steeds vaker voor een Multi Split Airconditioning in plaats van een traditionele radiator. Doordat een Multi Split Airco warme lucht uitblaast, is de ruimte snel gevuld met warme lucht en is de ruimte dus snel warm. Hierdoor hoeft de verwarming alleen maar aan gezet te worden als er iemand in de ruimte is.

Multi-Split Airco Kopen

Een traditionele radiator staat meestal open en verwarmt die dus de ruimtes ook wanneer er niemand is. Dat is zonde. Daarnaast verwarmt een Multi Split Airconditioning volgens het warmtepomp principe, dus zuiniger dan een Cv-ketel. En als bonus kunt u de ruimtes in de zomer nog koelen ook. Het klimaatsysteem is compacter dan een Cv-installatie + losse airconditioning en dit komt met name ten goede in winkels, waar elke vierkante meter telt

Multi-Split Airco Kopen of VRF Systeem?

Een VRF Systeem is één buitendeel en één leidingcircuit dat vertakt naar een bijna onbeperkt aantal binnendelen. Een VRF Systeem wordt toegepast op grote projecten zoals kantorencomplexen, ziekenhuizen of warenhuizen.

Multi-Split Airco Kopen

Een Multi Split Airconditioning lijkt hier op, alleen is per binnendeel een individueel leidingencircuit en zijn de mogelijkheden wat beperkter. Een voorbeeld is dat er met een Multi Split Airconditioning niet tegelijkertijd de ene ruimte kan koelen en de andere ruimte kan verwarmen. Het is dus óf verwarmen óf koelen. Met een VRF Systeem kan dit wel.

Home Domotica en Multi-Split Airco Kopen?

Met uw mobiel, tablet of computer instellen hoe warm het moet zijn per ruimte. Dat is Home Domotica, of wel het automatiseren van uw huis. Dit kan met alle elektronische apparaten, zoals het alarm, de verlichting, de beveiligingscamera, de garagepoort etc….

U kunt dus ook de Multi Split Airconditioning instellen met Home Domotica. Wij kunnen u informeren en adviseren over de mogelijkheden.

Airco specialist

De zaakvoerder van LEC ENERGY SOLUTIONS, Raphaël Lerno noemt zichzelf graag een airco nerd. 

Airco specialist

Zaakvoerder Raphaël Lerno is niet alleen industrieel ingenieur, hij is ook gecertificeerde koeltechnieker en gepassioneerde airco nerd. Graag komt hij bij jou langs om je gratis advies te geven omtrent je airco project.
Airco nerd

4,9 rating op google

Onze klanten geven ons een 4,9 op 5 rating op google reviews. Wij doen elke dag ons best om onze klanten zo goed mogelijk te helpen bij hun airco project. Wij zijn dan ook heel blij en vereerd met die mooie waardering van onze klanten.

Split airco kopen?

Bij een split airco zit de compressor in de buitenunit. De compressor is het onderdeel dat het lawaai produceert. Met andere woorden, in het binnendeel zit enkel een ventilator, een expantieventiel en een warmtewisselaar. Dit zorgt ervoor dat deze binnendelen héél stil zijn. Zelfs tot 19dBA. Een split airco is steeds een combinatie waarbij er één binnendeel op één buitendeel koeltechnisch wordt gekoppeld. Het is achteraf niet meer mogelijk hier nog extra binnendelen op te connecteren. 

Split unit airco’s hebben veel voordelen, waaronder dat ze niet mobiel zijn. Nadat de airco is geïnstalleerd heb je er zelf weinig werk aan. Laat daarom jouw split airco steeds installeren door een erkend koeltechnische bedrijf. 

Hisense airconditioning Beveren

Multi split airco kopen

Bij een multi split airco kan je meerdere binnenunits op één buitenunit aansluiten. Elk van de binnenunits wordt met twee koeltechnische leidingen verbonden aan de buitenunit. De binnenunit krijgt elektrische voeding via de communicatiekabel van de buitenunit. Het is dus enkel de buitenunit die elektrische moet aangesloten worden. Meestal is de elektrische voedingskabel van een residentiële airco 230V, 16A of 20A. Tussen de binnenunit en de buitenunit circuleert koelmiddel. Net omdat er koelmiddel tussen deze twee units circuleert zal je de installatie moeten uitbesteden aan een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf.

PROFESSIONEEL ADVIES

Airco advies nodig?

Door een ruime werkervaring bij fabrikanten zoals Daikin, Hisense, Hitachi, Georg Fischer en de contacten met verschillende installateurs heeft zaakvoerder Raphaël Lerno de nodige ervaring opgebouwd op u te begeleiden in een juiste oplossing voor jouw airco of koelproject. Gaat het om een airco installatie bij u thuis voor één kamer met een split airco of gaat het om een airco installatie voor meerdere kamers met een multi split airco, LEC ENERGY SOLUTIONS zoekt voor u de geschikte oplossing. Ook kantoren met VRF of VRV airco behoren tot onze competenties. Heeft u een groot industrieel koelproces of wenst u geen koelmiddel binnen het gebouw te gebruiken? Dan raden wij u chiller koeling of ijswater airco aan.  

Koeltechnieken Waasland

Raphaël Lerno begeleidt u graag in uw keuze voor uw koelsysteem of airco

GSM – 0488 487 460
Email – raphael@lec-energysolutions.be

AIRCO | WARMTEPOMP | VENTILATIE | SANITAIR | ZONNEBOILER | ZONNEPANELEN

Stuur ons een bericht