fbpx

Tel – 0488 487 460
Email – info@lec-energysolutions.be

Daikin installateur

Daikin is van origine Japans. Met zijn productie eenheid in Oostende is Daikin een belangrijke Belgische werkgever. Daikin  is de marktleider van warmtepompen en airconditioning. 

Daikin Installateur - Marktleider in warmtepompen en airconditioning

Daikin kent zijn oorsprong in Japan, 1924. Mr. Akira Yamada maakt luchtverplaatsingsapparatuur. Door de snel groeiende markt gaat Daikin naar de comfortkoeling en de en koudeproductie en ontwikkelt het de eerste chemische koelmiddelen. 

Daikin airco

In de jaren vijftig gaat het bedrijf over naar massa productie van airco systemen. Later in deze decennia (1958) ontwikkelt Daikin de eerste warmtepomp. In 1967 zet Daikin voor het eerst voet aan wal in het Europese Malta om 5 jaar later, in 1973 een productie van 8000 m² op te staren in het Belgische Oostende. Daikin Europe is geboren. De volgende decennia zal Daikin zijn Europese voetafdruk nog versterken door verschillende overnames met Daikin Belgium in 1982 als eerste overname. Anno 2020 is Daikin in Oostende, Daikin Europe het EMEA hoofdkantoor geworden. Sinds 2011 is het ook het EMEA ontwikkelingscentrum. 

LEC ENERGY SOLUTIONS uw Daikin installateur

Wij zijn gespecialiseerd in het leveren en installeren van hoogwaardige Daikin airconditioners en verwarmingssystemen. Met onze jarenlange ervaring en deskundige installateurs bieden we maatwerkoplossingen voor zowel woningen als bedrijven. Van advies en ontwerp tot vakkundige installatie en onderhoud, wij staan voor je klaar om jouw binnenklimaat naar een hoger niveau te tillen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek waarom wij de beste keuze zijn als Daikin installateur!”

Daikin, op en top Belgisch!

Daikin airco staat steevast voor innovatie en ontwikkeling. Hun maatschappelijk engagement laat Daikin duidelijk zien door hun milieuvriendelijke producten zoals warmtepompen en het gebruik van nieuwe koelmiddelen zoals R32. 

Design producten zijn kenmerkend voor Daikin. Zo is er sinds 2010 het prachtige airco wandmodel Daikin Emura dat nu sinds kort wordt opgevolgd door het Daikin Stylish wandmodel. 

Daikin airco is tegenwoordig op verschillende markten actief. Zo is Daikin het meeste gekend voor zijn innovatieve en energiezuinige airco systemen met maar sinds 2006 is het ook een voor trekker van de lucht water warmtepomp, Altherma. Al sinds het ontstaan in 1973 is Daikin Europe bezig met industriële koeling onder de noemer ijswater of chillers. Ook commerciële koeling met hun VRV producten behoren sinds 1982 tot hun kernactiviteiten. 

Met de introductie van Conveni-Pack in 2008  zette het de eerste stap richting supermarkt koeling en is Daikin airco nu een vaste speler in de retail koeling met Daikin Conveni Pack en hun ZEAS condensing units. 

Door de overname van het Duitse Rotex zette Daikin airco zijn verwarmingstrend door en koost het resoluut voor hernieuwbare energie. Een warmtepomp mét geintegreerde zonneboiler was een feit, de HPSU: Heat Pump Solar Unit. 

Daikin airco, maar ook Daikin warmtepompen installeren we als Daikin installateur!

Daikin staat wereldwijd bekend als één van de grootste spelers op de warmtepompmarkt, met een uitgebreid productassortiment voor residentiële, commerciële en industriële toepassingen. Als pionier hebben zij al meer dan 50 jaar ervaring in warmtepompen en blinken ze uit op het vlak van kwaliteit en betrouwbaarheid. Al decennia lang produceren ze warmtepompen die gebruik maken van duurzame energiebronnen: buitenlucht of grondwater. Centraal in het gamma warmtepompen staat de vermindering van het energieverbruik, milieuvriendelijkheid, een efficiënt en strak design en een algemene toepasbaarheid in elke omgeving.

 

Daikin perfera airco

In 2007 heeft Daikin residentiële verwarmingsoplossingen gelanceerd waarbij de uiterst efficiënte lage temperatuur lucht-water warmtepomp Daikin Altherma het absolute paradepaardje is. In de afgelopen jaren werd het gamma residentiële verwarmingsoplossingen verder uitgebreid met onder meer een hoge temperatuur- en een geothermische warmtepomp en zelfs hybride warmtepompen met geïntegreerde gasketel.  

Dankzij de integratie van de Rotex producten in 2013 breidde DAIKIN A/C Belgium haar residentiële productengamma verder uit met gas en stookolie verwarmingssystemen. Daikin biedt zo een volledig gamma van residentiële verwarmingstoestellen en energiezuinige toepassingen met zonnecollectoren, gecombineerd met aangepaste buffertanks.

Daikin airco

Verder is DAIKIN de afgelopen jaren geëvolueerd van een airconditioning provider naar een ware total solution provider in de HVAC-wereld met naast het aanbod residentiële en commerciële toepassingen ook industriële applicaties en Retail oplossingen. Dankzij de complementariteit van haar producten kan DAIKIN voor elke sector verschillende oplossingen voorstellen, of het nu om verwarming, luchtbehandeling of koeltechnieken gaat. 

Daikin Airco in beeld

Als volledige dochteronderneming van Daikin Industries Limited, staat Daikin Europe N.V. (DENV) in voor de administratie, ontwikkeling, assemblage en verkoop van Daikin in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Ons hoofdkwartier is in Oostende, België, gevestigd en we hebben Europese productiefaciliteiten in Plzen en Brno, Tsjechië, Güglingen, Duitsland en Hendek, Turkije.

Vandaag heeft de Daikin Europe-groep een krachtig verkoopnetwerk van 17 filialen, 4 verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkoopcontacten in meer dan 50 landen in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA),

Daikin airco prijs offerte

Stuur ons een bericht