fbpx

Tel – 0488 487 460
Email – info@lec-energysolutions.be

Airco plaatsen in Lochristi

Airco plaatsen in Lochristi, de tips & tricks lees je hier…

Zoeken

Airco plaatsen - Luxeproduct, of niet?

Airconditioning standaard in woningen

Daar waar airconditioning vroeger nog als luxeproduct werd gezien, kijken weinigen vandaag nog vreemd op wanneer bewoners ervoor kiezen om hun woning uit te rusten met airco. Residentiële airconditioning kent een ongeziene groei. Fabrikanten zoals Daikin spreken niet van een groei van enkele procenten, sommigen hebben het over een verdubbeling in verkoop en meer. 
Dat komt omdat een airco ook een volwaarde lucht/lucht warmtepomp is. Veel mensen kiezen dus niet alleen voor de luxe van airco maar ook voor het feit dat deze kan verwarmen. Een handig woord om dit te omschrijven is aircoheater.

Airconditioning systemen verkocht in Belgie, 2020
0

OVERVERHITTING NIEUWBOUW

Airco plaatsen is de oplossing voor oververhitting van uw woning

Airco om oververhitting en dus ook de nood aan koeling in een woning te vermijden, is het zaak om de warmte in de zomer buiten te houden. Goed geïsoleerde woningen gedragen zich als een thermos. In de winter verliezen ze minder warmte, maar als de woning in de zomer opwarmt, houdt die de warmte ook beter vast. Hierdoor is het plaatsen van een airco een noodzaak geworden. 
Het is een fenomeen dat wij dikwijls zien bij nieuwbouw woningen. Deze zijn heel goed geïsoleerd maar ze hebben vaak problemen met oververhitting in de zomer. 

Is het plaatsen van een airco dan een energieverslinder? Neen, de airco kan immers ook verwarmen, wat van hem een lucht/lucht warmtepomp maakt. Combineer deze met PV zonnepanelen en je ben één stap dichter bij een energie neutrale woning.  

DENK EVEN NA VOOR JE AIRCO PLAATST

Airco plaatsen, een handige checklist

Video afspelen
happy airco
5/5

"De installatie ging moeilijker dan verwacht maar de werkman, Gert loste dit perfect op. Wij zijn tevreden en voor ons geen warme living meer."

– Nicole, Grembergen

AIRCO INSTALLEREN?

Stuur ons een bericht