fbpx

Tel – 0488 487 460
Email – info@lec-energysolutions.be

Warmtepomp nieuwbouw

BIJNA 1 OP 5 VLAAMSE NIEUWBOUWERS KIEST VOOR WARMTEPOMP

Bijna 1 op 5 Vlaamse nieuwbouwers kiest voor een warmtepomp bij het bouwen van een nieuwbouw woning. Tevens zien we ook in de renovatiemarkt dat de warmtepompen aan een opmars bezig zijn. Zo werden in 2019 43% meer premies toegekend voor warmtepompen dan het jaar ervoor, en werd de nieuwe warmtepompboiler premie al meer dan 1000 keer uitbetaald. Dat blijkt uit de cijfers die Vlaams minister van Energie Zuhal Demir en het Vlaams Energieagentschap bij de opening van de Batibouwbeurs bekendmaakten.

Warmtepomp in combinatie met zonnepanelen

Voor het aanvraagjaar 2017 werd in 1 op 5 nieuwe woongebouwen een warmtepomp geplaatst: in 23% van de eengezinswoningen en in 11% van de appartementsgebouwen. In aanvraagjaar 2018 werd die trend voortgezet: in 24% van de EPB-aangiften werd voor een warmtepomp gekozen, waarvan 22% in combinatie met fotovoltaïsche panelen.

LEC – Energy Solutions kan voor u een inschatting maken van het elektrisch verbruik van uw warmtepomp systeem. Deze info is dan één van de inputs voor de aanvraag van uw fotovoltaïsche panelen. 

OOK IN RENOVATIES ZIJN WARMTEPOMPEN AAN OPMARS BEZIG

Ook in renovatie is de warmtepomptechnologie aan een opmars bezig. In 2019 kende netbeheerder Fluvius zo’n 43% meer premies toe voor warmtepompen dan het jaar daarvoor. Van de nieuwe premie voor een warmtepompboiler  werden er al meer dan 1000 uitbetaald.

Warmtepomp boiler in nieuwbouw

De populariteit van warmtepompen en warmtepomp boilers, zowel in nieuwbouw als in renovatie, blijkt ook uit de verkoopcijfers die ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken in België, onlangs rapporteerde. Daaruit bleek dat de verkoop van alle types warmtepompen in 2019 met 30% gestegen is t.o.v. 2018. Van warmtepompboilers steeg de verkoop in 2019 zelfs met maar liefst 50% – een trend waarvan verwacht wordt dat die zich ook in 2020 zal doorzetten, gezien het grote aantal huishoudens dat het sanitair warm water nog elektrisch verwarmt, de dure elektriciteitsprijs en de snelle terugverdientijd van warmtepomp boilers.

Bron: http://sanilec.pmg.be/

AIRCO | KOELING | WARMTEPOMP | ZONNEPANELEN | BATTERIJEN | LAADPAAL

Stuur ons een bericht