fbpx

Slimme verwarming en koeling in uw nieuwbouw

Lees hier hoe wij de moderne woning verwarmen, koelen en vooral hoe we deze slim aansturen 

Search
koeltechnieken waasland lec energy solutions

 

Wij merken dat veel eindklanten en architecten opzoek zijn naar oplossingen voor de verwarming en koeling van hun nieuwbouw projecten met hernieuwbare energie. Veel architecten en eindklanten zoeken naar een aannemer die hun kan begeleiden in hun hernieuwbare energie.

 

LEC ENERGY SOLUTIONS wil u hierbij graag helpen. Met warmtepompen, zonnepanelen, energie meet en stuursystemen en ventilatie. 

✓ Merkonafhankelijk Advies

✓ Voor elk budget een oplossing

✓ Visueel aantrekkelijke oplossing voor binnen- én Buitenunit

LEC - Energy Solutions
4.9
Gebaseerd op 52 beoordelingen
powered by Google
Sara C.Sara C.
11:29 14 Dec 21
Eindelijk terug lekker warme verwarming en warm water in m'n woonst.
Nicole Van PeteghemNicole Van Peteghem
17:50 16 Aug 21
Beste Raphael,Wij zijn zeer tevreden over onze Midea airco. Dikke proficiat ook aan jouw werkmannen. Zij hebben de airco perfect geplaatst en het geheel heel netjes afgewerkt. Als we reclame kunnen maken zullen we dat niet nalaten! Groeten, Nicole
promskepromske
08:32 12 Aug 21
Vlekkeloze installatie. Een klein euvel dat direct professioneel en in open en eerlijk overleg werd hersteld.Techniekers hebben goed werk geleverd en op het einde nog de tijd genomen om - bijna tot in de details - uit te leggen hoe de airco + controller werkt.Op het sporadisch boorwerk na heb ik eigenlijk amper gemerkt dat ze er waren.Goei gasten dus. Houden zou ik zeggen!Laura
philip stevensphilip stevens
15:09 28 Jul 21
Werken zijn uitgevoerd op afgesproken datum en tijdstip én binnen voorziene prijsofferte. Heel kwaliteitsvolle en nette uitvoering;mensen met kennis van hun stiel en met respect voor onze woning!
Beste,Gisteren is bij ons de Daikin installatie op onze slaapkamer geplaatst.Wij willen jullie langs deze weg bedanken voor de kwaliteit waarmee de installatie is uitgevoerd ondanks de barre weeromstandigheden .Bovendien apprecieer ik de inspanning en overleg met ons voor de start van de installatie om tot de beste oplossing te komen wat betreft esthetiek en techniek! wij zijn dan ook blij met het eindresultaat wat betreft binnen unit (geen zichtbare leidingen in onze slaapkamer) en buitenunit (goot van leidingen doorlopend op buitengevel en plaatsing op dak naar achter).Bovendien is ook de elektrische aansluiting optimaal uitgevoerd. At last but not least is de werf proper achtergelaten en heeft zelfs de uitvoerder zijn schoenen uitgedaan voor onze slaapkamer te betreden. Chapeau en bedankt.Ik werk in de nucleaire sector waar overleg voor en na een activiteit ,nauwgezetheid, veiligheid en properheid de hoogste prioriteitZijn en welke uit mijn ervaring soms weleens botst met uitvoerders in de bouwsector.Met jullie heb ik op geen enkel moment dit ervaren.Wij kijken vol verwachting uit naar een warme zomer en een frisse slaapkamer en goede nachtrust 👍👍Mvg,Naudts-Van Havere
js_loader

Combineer zonnepanelen met warmtepompen.

Is een warmtepomp een wondermiddel dat extreem laag is in verbruik. NEEN! 

De elektriciteitsprijzen blijven stijgen. Een warmtepomp is ideaal om te combineren met zonnepanelen. Het zal in de toekomst nodig worden om ook de productie van deze zonne-energie aan te sturen naar verbruikers op het moment dat er productie is. Een Daikin Altherma warmtepomp is SMART GRID READY en dus klaar voor de toekomst. 

Combineer uw warmtepomp met zonnepanelen én Smappee energiestuursystemen om alles optimaal te laten werken. 

Zonnepanelen

Een warmtepomp vraagt achter een zonnepanelen installatie. Met de huidige energieprijzen raden wij af om een warmtepomp te installeren ZONDER zonnepanelen installatie. Wij geven advies over het verwachte verbruik van de warmtepomp installatie.

Smappee

Elektriciteit opwekken en deze niet aansturen is in combinatie met de digitale teller geen goed idee. Het is in de toekomst noodzakelijk uw energieproductie af te stemmen op het verbruik van de warmtepomp. Of combineer een laadpaal in combinatie met zonnepanelen installatie.

Koeling in een moderne woning

Daikin airocheaters

Airconditioning in onze woningen worden steeds meer en meer een standaard product. Eén van de redenen hiervoor is dat we onze woning beter isoleren. Verwarming is nauwelijks nodig. En als we het nodig hebben willen we de ruimte snel op temperatuur hebben. Een aircoheater (lucht lucht warmtepomp) is een ideale oplossing hiervoor. De aircoheater zorgt voor een snelle verwarming en koeling. Daarenboven heeft u een aparte temperatuurregeling per kamer. Deze flexibiliteit speelt in op de veranderende noden van onze kamers in een woning. Een kamer kan immers eerst gebruikt worden als babykamer, vervolgens als speelkamer om dan over te gaan naar een studeerkamer

airco daikin met buitenunit
foto's door Qwopix

Koeling via de vloerverwarming

De warmtepomp kan, mits kleine meerprijs, ook fris water in de vloerverwarming steken. Omwille van het dauwpunt kunnen we niet lager gaan dan 20-18°C. Dit houdt in dat een vloerkoeling beperkt is in vermogen. Maar, combineer dit systeem met goed gekozen zonneweringen en je zal lang de warmte uit jouw woning kunnen houden. Als het zomer is en je hebt koeling nodig, dan is het hoogstwaarschijnlijk mooi weer buiten zal de zonnepanelen installatie overschot hebben in productie om de warmtepomp aan te sturen. 

Onderhoud van een warmtepomp

Het onderhoud van een lucht water warmtepomp omvat het vrijwaren van de buitenunit van vuil en stof. Het checken van drukken en temperaturen en een koeltechnisch lektestcertificaat. Het reinigen van aircoheaters gaat over het netjes en schimmelvrij houden van de binnenunits. Hiervoor werken we enerzijde met climapsule voor de wettelijke lektestcertificaten en anderzijds met hoogwaardige onderhoudsmachines zoals coiljet. 

LEC ENERGY SOLUTIONS

Uw partner in duurzame energie

LEC ENERGY SOLUTIONS helpt u graag verder met al vragen omtrent uw energie. De zaakvoerder Raphaël Lerno is gefascineerd door energie en energie-optimalisatie. Hij is van mening dat de moderne woning zijn energie zelf kan produceren met zonnepanelen. Het zal in de toekomst de kunst worden om deze geproduceerde elektrische energie op de juiste momenten naar de juiste verbruikers te sturen. Deze verbruikers kunnen warmtepompen, aircoheaters, laadpalen zijn. Wat betreft batterijen is hij voorstander om hier slim te investeren. Dat wil zeggen dat je eerst de energie moet sturen naar de verbruiker door middel van een slim apparaat (Smappee Infinity) en pas daarna naar de batterij. 

Raphaël Lerno helpt je graag verder naar een duurzame én betaalbare toekomst. 

Koeltechnieken Waasland

Raphaël Lerno begeleidt u graag in uw al uw vragen omtrent duurzame energie

GSM – 0488 487 460
Email – raphael@lec-energysolutions.be

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam