fbpx

Slimme verwarming en koeling in uw nieuwbouw

Lees hier hoe wij de moderne woning verwarmen, koelen en vooral hoe we deze slim aansturen 

Lees even deze inleiding aub...

Wij merken dat veel eindklanten en architecten opzoek zijn naar oplossingen voor de verwarming en koeling van hun nieuwbouw projecten met hernieuwbare energie. Veel architecten en eindklanten zoeken naar een aannemer die hun kan begeleiden in hun hernieuwbare energie.

LEC ENERGY SOLUTIONS wil u hierbij graag helpen. Met warmtepompen, zonnepanelen, energie meet en stuursystemen en ventilatie. 

Mijn naam is Raphaël Lerno, zaakvoerder van LEC ENERGY SOLUTIONS en ik stel u graag ons concept voor van hernieuwbare verwarming en koeling. 

Wij zijn opzoek naar projecten nieuwbouw voor de verwarming, koeling en ventilatie. 

Koeltechnieken Waasland
airco Hamme

Verwarming met een warmtepomp

Geothermie of lucht water?

Dikwijls vraag men ons. Wat kies ik het beste een lucht water warmtepomp of een geothermische warmtepomp?  Het antwoord daarop is. De geothermische warmtepomp heeft de beste rendementen. Maar deze kost meer. Een goede richtlijn is dat de kostprijs van de boringen de meerprijs is van de warmtepomp. Gemiddeld tussen 7500-1000 euro extra. Niet iedereen heeft dit budget klaar liggen vanaf het begin. 

warmtepomp

In de praktijk kiezen veel mensen voor een lucht water warmtepomp. Grootste aandachtspunt is de buitenunit. Deze moet ergens op een esthetisch correct manier geïnstalleerd worden en hij moet zo gepositioneerd worden dat hij voor zo min mogelijk geluidshinder kan zorgen. Een lucht water warmtepomp Daikin Altherma is SMART GRID READY. Dat wil zeggen dat we de warmtepomp kunnen aansturen op het moment dat de zonnepanelen aan het produceren zijn. 

Vloerverwarming in de leefruimtes en badkamer

Wij plaatsen altijd vloerverwarming, in de leefruimtes, berging en badkamers. Dikwijls vraagt men ons om vloerverwarming te plaatsen in de volledige woning, inclusief slaapkamers. Onze mening hierover is dat de verwarming, met de huidige isolatienormen, niet nodig is in de slaapkamers. Daarentegen is koeling wel een veel gevraagde functie achteraf en horen wij van klanten: ‘Had ik het maar geweten op voorhand, dan had ik hier van bij het begin een aircoheater geplaatst’. 

vloerverwarming vasco

Badkamer, extra verwarming.

De vloerverwarming in de badkamer is dikwijls niet voldoende om deze op voldoende hoge temperatuur te brengen. Om de badkamer een paar graden extra te verwarmen raden wij elektrische handdoekradiatoren aan. Of  infrarood verwarming. Zowel de infrarood verwarming als de elektrische handdoekradiator kan via een app bedient worden. Is dat niet energie onvriendelijk? Neen, niet als je deze in eerste instantie aanstuurt met Smappee energie stuur systeem op het moment dat zonnepanelen produceren. 

elektrische handdoekradiator

Sanitair warm water met je warmtepomp

Een lucht water warmtepomp van Daikin Altherma kan je krijgen in 4 verschillende versies. Met 180 liter of 230 liter al dan niet gekoppeld met thermische zonnepanelen. Wij raden de boiler inhoud aan van 230 liter. Dat geeft je de mogelijkheid om hierin meer energie te stockeren op het moment dat je zonnepanelen produceren. Hiervoor gebruiken we het SMART GRID READY contact van de warmtepomp. 

daikin altherma 3

Verbruikt een lucht water warmtepomp niet heel veel enerige?

Het antwoord is neen. Hieronder een overzicht van het verbruik van de warmtepomp geïnstalleerd bij de zaakvoerder Raphaël Lerno. Dit gaat over een warmtepomp van 10 kW waarom 180 m² verwarming is aangesloten. Zoals je ziet gaat de warmtepomp zelden over 1,2 kW elektrisch verbruik. Vanaf er een beetje zon is zal de zonnepanelen installatie instaat zijn dit vermogen te leveren. Een Daikin Altherma warmtepomp heeft altijd een elektrische back-up verwarming. Dit voor legionella ontsmetting van de boiler, maar ook om bij te springen als het extreem koud is. Het is uitermate belangrijk dat deze instelling goed wordt geprogrammeerd, anders krijg je warmtepompen die veel verbruiken. Zaakvoerder Raphaël Lerno was van in het begin van de ontwikkeling van Daikin Altherma aanwezig tijdens zijn carrière bij Daikin als service technieker. LEC ENERGY SOLUTIONS heeft alle competenties aanwezig om de programmatie van de Daikin Altherma zo energiezuinig mogelijk te laten verlopen. 

Combineer zonnepanelen met warmtepompen.

Is een warmtepomp een wondermiddel dat extreem laag is in verbruik. NEEN! 

De elektriciteitsprijzen blijven stijgen. Een warmtepomp is ideaal om te combineren met zonnepanelen. Het zal in de toekomst nodig worden om ook de productie van deze zonne-energie aan te sturen naar verbruikers op het moment dat er productie is. Een Daikin Altherma warmtepomp is SMART GRID READY en dus klaar voor de toekomst. 

Combineer uw warmtepomp met zonnepanelen én Smappee energiestuursystemen om alles optimaal te laten werken. 

Zonnepanelen

Een warmtepomp vraagt achter een zonnepanelen installatie. Met de huidige energieprijzen raden wij af om een warmtepomp te installeren ZONDER zonnepanelen installatie. Wij geven advies over het verwachte verbruik van de warmtepomp installatie.

Smappee

Elektriciteit opwekken en deze niet aansturen is in combinatie met de digitale teller geen goed idee. Het is in de toekomst noodzakelijk uw energieproductie af te stemmen op het verbruik van de warmtepomp. Of combineer een laadpaal in combinatie met zonnepanelen installatie.

Koeling in een moderne woning

Daikin airocheaters

Airconditioning in onze woningen worden steeds meer en meer een standaard product. Eén van de redenen hiervoor is dat we onze woning beter isoleren. Verwarming is nauwelijks nodig. En als we het nodig hebben willen we de ruimte snel op temperatuur hebben. Een aircoheater (lucht lucht warmtepomp) is een ideale oplossing hiervoor. De aircoheater zorgt voor een snelle verwarming en koeling. Daarenboven heeft u een aparte temperatuurregeling per kamer. Deze flexibiliteit speelt in op de veranderende noden van onze kamers in een woning. Een kamer kan immers eerst gebruikt worden als babykamer, vervolgens als speelkamer om dan over te gaan naar een studeerkamer

airco daikin met buitenunit
foto's door Qwopix

Koeling via de vloerverwarming

De warmtepomp kan, mits kleine meerprijs, ook fris water in de vloerverwarming steken. Omwille van het dauwpunt kunnen we niet lager gaan dan 20-18°C. Dit houdt in dat een vloerkoeling beperkt is in vermogen. Maar, combineer dit systeem met goed gekozen zonneweringen en je zal lang de warmte uit jouw woning kunnen houden. Als het zomer is en je hebt koeling nodig, dan is het hoogstwaarschijnlijk mooi weer buiten zal de zonnepanelen installatie overschot hebben in productie om de warmtepomp aan te sturen. 

Onderhoud van een warmtepomp

Het onderhoud van een lucht water warmtepomp omvat het vrijwaren van de buitenunit van vuil en stof. Het checken van drukken en temperaturen en een koeltechnisch lektestcertificaat. Het reinigen van aircoheaters gaat over het netjes en schimmelvrij houden van de binnenunits. Hiervoor werken we enerzijde met climapsule voor de wettelijke lektestcertificaten en anderzijds met hoogwaardige onderhoudsmachines zoals coiljet. 

LEC ENERGY SOLUTIONS

Uw partner in duurzame energie

LEC ENERGY SOLUTIONS helpt u graag verder met al vragen omtrent uw energie. De zaakvoerder Raphaël Lerno is gefascineerd door energie en energie-optimalisatie. Hij is van mening dat de moderne woning zijn energie zelf kan produceren met zonnepanelen. Het zal in de toekomst de kunst worden om deze geproduceerde elektrische energie op de juiste momenten naar de juiste verbruikers te sturen. Deze verbruikers kunnen warmtepompen, aircoheaters, laadpalen zijn. Wat betreft batterijen is hij voorstander om hier slim te investeren. Dat wil zeggen dat je eerst de energie moet sturen naar de verbruiker door middel van een slim apparaat (Smappee Infinity) en pas daarna naar de batterij. 

Raphaël Lerno helpt je graag verder naar een duurzame én betaalbare toekomst. 

Koeltechnieken Waasland

Raphaël Lerno begeleidt u graag in uw al uw vragen omtrent duurzame energie

GSM – 0488 487 460
Email – raphael@lec-energysolutions.be

AIRCO | KOELING | WARMTEPOMP | VENTILATIE | ZONNEPANELEN | BATTERIJEN | LAADPAAL

Stuur ons een bericht