fbpx

Tel – 0488 487 460
Email – info@lec-energysolutions.be

Warmtepomp kopen

Alles wat u moet weten over warmtepomp kopen!

Zoeken

Warmtepomp kopen

‘Ik wil van het gas af!’ Dat kan met een warmtepomp! Maar welke soorten zijn er? En wat zijn de kosten? Er wordt veel over warmtepompen gesproken maar helaas ook heel verschillend. Een stukje helderheid is dus op zijn plaats. We geven u zo veel mogelijk uitleg over de werking van een warmtepomp.

Een warmtepomp is vandaag de dag een prima investering en de verkopen van de laatste tijd liegen er niet om (2019 stijging van 40% t.o.v. 2018). Wees er snel bij want er is nog een subsidie beschikbaar (niet meer voor nieuwbouwwoningen). Op deze website leest u alle nodige informatie over de warmtepomp. Lees meer over de kosten, de soorten en of uw woning wel of niet geschikt is. Lees snel verder!

Wat is een warmtepomp?

Warmtepompen zijn toestellen die op een milieuvriendelijke manier voor verwarming en warm water zorgen, soms ook voor koeling. Een warmtepomp maakt voor het grootste deel gebruik van ‘gratis’ hernieuwbare energie uit de omgeving en zijn zo een duurzaam energiebesparend alternatief voor de gasgestookte cv-ketel. Een warmtepomp is in België, t.o.v. aardgas, rendabel bij lage temperatuursystemen zoals vloerverwarming ltv (Laag Temperatuur verwarming) convectoren en LT-radiatoren.

Werking Warmtepomp
Bronvermelding: Warmtepomp Weetjes NL

De hoeveelheid energie die de warmtepomp gebruikt is laag in vergelijking met de opbrengst. 65 % tot 80 % van de door de warmtepomp geleverde energie wordt ‘gratis’ gewonnen uit de omgeving. Hierdoor verbruikt een warmtepompinstallatie minder energie dan een klassiek verwarmingssysteem. Ook de CO2-uitstoot bij verwarming door middel van een warmtepomp is beduidend lager dan bijvoorbeeld bij de cv-ketel.

Lucht/Lucht Warmtepomp kopen

Of u nu uw woning of gebouw renoveert of iets nieuws bouwt, een lucht/lucht-warmtepomp voldoet aan al uw verwarmings- en koelbehoeftes. Onze flexibele units zijn eenvoudig te plaatsen, wat hen ideaal maakt om oude elektrische systemen te vervangen. En, hun A+++ klasse voor energierendement en lage impact op het milieu, voldoen aan alle vereisten voor milieuvriendelijke gebouwen.

warmtepomp

Lucht/lucht-warmtepompen van Daikin bieden een reeks opties: sluit ofwel een enkele binnenunit aan op een buitenunit of gebruik ons multisplitsysteem om tot vijf binnenunits aan te sluiten op een buitenunit. Met het multisplitsysteem kunt u tot vijf verschillende kamers efficiënt koelen of verwarmen op verschillende temperaturen.

Daikin lucht/lucht-warmtepompen bieden tot A+++ energierendement dankzij een aantal geavanceerde oplossingen. Onze eigen invertertechnologie, bijvoorbeeld, verlaagt het energieverbruik tot 30% in vergelijking met een niet-invertersysteem, eenvoudigweg door het aanpassen van het toerental van de motor zoals vereist, in plaats van deze uit te schakelen en volledig opnieuw op te starten.

De Daikin Altherma 3 R is de nieuwste toevoeging aan het beroemde Altherma-assortiment. Het volledig nieuwe gamma bestaat uit verschillende units die door middel van warmtepompen energiezuinige verwarming voor nieuwbouwwoningen leveren. Dit assortiment met onze kenmerkende Bluevolution-technologie en compressoren in combinatie met koelmiddel R-32 haalt een seizoensrendement van A+++.

Midea Arctic

Wie is Midea?

Midea is een van ’s werelds grootste fabrikanten van huishoudelijke apparaten.

 Naast koelkasten, vriezers, Vaatwassers en magnetrons produceren zij ook Airco’s en Warmtepompen.

Het bedrijf heeft zich wereldwijd uitgebreid en heeft fabrieken en onderzoekscentra over de hele wereld. Het merk Midea staat bekend om zijn focus op kwaliteit, innovatie en energie-efficiëntie in zijn producten. Ze leveren aan zowel de consumentenmarkt als de professionele markt, en hun producten worden in veel landen over de hele wereld verkocht.

Het product zelf

Midea Arctic is een geavanceerd systeem dat uw huis of bedrijfspand voorziet van zowel verwarming als koeling, en kan ook zorgen voor sanitair water.

Met een omkeerbare warmtepomp wordt uw woning op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier geklimatiseerd (verwarmd of gekoeld) door gebruik te maken van hernieuwbare energie van buitenaf. Deze uiterst efficiënte technologie zorgt ervoor dat het systeem meer energie van buiten absorbeert dan het verbruikt.

De Arctic range onderscheidt zich niet alleen door zijn milieuvriendelijkheid en energie-efficiëntie ten opzichte van andere warmtebronnen, zoals boilers, maar kan ook als vervanging dienen voor of in combinatie worden gebruikt met andere warmtebronnen.”

 

warmtepomp kopen

Welke Voordelen heeft de Midea Arctic

 • Maximale energie- efficiëntie
 • Flexibiliteit
 •  Eenvoudige installatie en onderhoud
 • Op afstand te bedienen via de Smart Life-app
 • Team met jarenlange ervaring in aero- thermische systemen

Warmtepomp kopen - Eenvoudig te installeren

Warmtepomp kopen - Gebruiksvriendelijk

Wandmodel
 • Flexibele en compacte unit zonder vereiste vrije ruimte aan de zijkant.
 • Kan worden gecombineerd met een afzonderlijke boiler voor sanitair warm water (tot 500 liter, met of zonder ondersteuning door zonne-energie).
 • Modern en stijlvol design.
Vloermodel
 • Compacte unit met een klein oppervlak
 • Alle onderdelen en aansluitingen zijn in de fabriek gemonteerd
 • Minimale elektrische input voor een continue warmwatertoevoer
 • Kan met een Bizonemodel twee temperatuurzones tegelijkertijd regelen
 • Modern en stijlvol design, beschikbaar in wit of zilver
warmtepomp
ECH₂O-vloerunit
 • Ingebouwde tank van 300 of 500 liter
 • Vers en veilig warm water dankzij scheiding van watertank en sanitair warm water
 • Optimaal energiegebruik dankzij aansluiting voor zonnepanelen
 • Bivalente optie, voor combinatie met andere warmtebronnen

De Daikin Altherma 3 R heeft een IF design award en Reddot Product Design Award gewonnen voor zijn innovatieve ontwerp. Deze awards zijn twee van de meest prestigieuze en grootste designwedstrijden ter wereld.

5 tips bij het kopen van een warmtepomp!

a

1. Bespaar met een warmtepomp

Een gemiddeld 4 persoons huishouden dat ongeveer 1.600 m3 aan aardgas gebruikt zal met de huidige energieprijzen ongeveer € 650,- per jaar besparen op de stookkosten, mits men zich volledig af laat sluiten van het gas. Hierin is meegewogen de meerkosten voor elektrisch koken en de additionele elektrische energie die de warmtpomp gebruikt om de boiler legionella vrij te houden.  UIteraard is het zo dat hoe meer of minder iemand gebruikt hoe groter of kleiner de besparing zal zijn. Dit is niet linear te vergelijken, omdat het wegvallen van de vastrechtkosten op gas een wezenlijk deel van besparing is.

2. Warmtepomp is duurzaam Minder belastend voor het milieu

Een lucht/water warmtepomp stoot geen CO₂ uit en verbrand geen fossiele brandstoffen in tegenstelling tot een conventionele op gas gestookte Cv-ketel. Als de elektriciteit waarop de warmtepomp draait volledig duurzaam wordt opgewekt middels zon of wind energie is de warmtepomp 100% CO₂ neutraal. Echter is dit vaak niet het geval en maken we nog vaak gebruik van grijze stroom waarbij er wel CO₂ uitstoot is geweest om deze te produceren, helaas nog maar al te vaak door kolen centrales, maar het goede nieuws is dat onze stroom steeds groener wordt.  We mogen volgens het RVO tegenwoordig rekenen met een centraal opwekkingsrendement van 43% en in 2020 zelfs met 60%. Dit is echter nog steeds fors lager als het gemiddelde ketel rendement van 90%. De grote winst zit hem in het seizoensrendement (SCOP) van de warmtepomp, dit ligt rond de 500%.

3. Warmtepomp is waardeverhogend

We zijn op weg naar een gasloze toekomst. Een huis dat over enkele jaren nog gas verbruikt zal dan gedateerd zijn en dat zal een direct gevolg hebben op de waarde.

Bij toepassing van een warmtepomp zal het energielabel van uw huis (of bedrijfspand) 1 tot 2 stappen verbeteren. Ook dit  heeft een gunstige uitwerking op de waarde van uw huis. Een lucht/water warmtepomp verdient zich daardoor dubbel terug. U geniet namelijk ook van lagere maandlasten dankzij lagere energiekosten.

Bij huizen met een goed energielabel is de verkooptijd doorgaans korter.

Voor kantoorpanden geldt dat het energielabel minimaal C moet zijn vanaf 2023. Met een warmtepomp is dit eenvoudig te realiseren. Meer hierover vindt u hier. 

4. Zonnepanelen

In combinatie met zonne-energie is het mogelijk om uw huis en sanitair warmtapwater geheel CO₂ en energie neutraal te verwarmen.

Een slimme manier om naast een warmtepomp extra te besparen is het gebruik van zonne-energie. Afhankelijk van uw situatie, kunt u tot volledig energieneutraal uw huis verwarmen en over warm tapwater beschikken. Op het gebied van zonne-energie zijn er twee opties, zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder leggen we de verschillen voor u uit.

Op dit moment is de gemiddelde opbrengst van een 300 Wp zonnepaneel ongeveer € 53,- per jaar. Wordt de elekticiteit echter gebruikt om de warmtepomp te voeden en de gasrekening drastisch te verlagen, dan is de opbrengst van het zonnepaneel in één keer € 84,- per jaar. Men moet dan wel investeren in de warmtepomp en zonnepanelen, en de salderingsregeling moet van kracht zijn

5. Warmtepomp  is verwarmen zonder gas

Een goede ketel heeft een gemiddeld rendement van ongeveer 90%. Een warmtepomp heeft een SCOP (seizoensrendement) van wel 500 %, dit is 5x zoveel dan een ketel waardoor de CO₂ uitstoot ook bij gebruik van grijze stroom tot wel 50% wordt gereduceerd. Wanneer de warmtepomp wordt gevoed door groene energie, dan kan de uitstoot tot nul worden gereduceerd.

All electric. Een term die u steeds vaker hoort. De overheid stimuleert het gebruik van duurzaam opgewekte elektriciteit, met als doel om in 2050 in heel België vrij van aardgas te zijn.

De aansluitplicht voor gas is inmiddels komen te vervallen. Voor nieuwe wijken wordt dus gebruik gemaakt van alternatieven om het huis te verwarmen. Een collectieve verwarming of een warmtenet is een van de mogelijkheden, de aansluitkosten zijn echter hoog. Op een bestaand netwerk zijn hier vaste tarieven voor en op een nieuw netwerk is er geen limiet. U betaalt voor het aansluiten, het huren van een aansluit set, bemeteringskosten en vastrecht.

Werking Warmtepomp - Wat is een Warmtepomp?

Warmtepompen zijn toestellen die op een milieuvriendelijke manier voor verwarming en warm water zorgen, soms ook voor koeling. Een warmtepomp maakt voor het grootste deel gebruik van ‘gratis’ hernieuwbare energie uit de omgeving, ze zijn een duurzaam energiebesparend alternatief voor de gasgestookte cv-ketel. Een warmtepomp is in België, t.o.v. aardgas, rendabel bij lage temperatuur afgifte systemen zoals vloerverwarming ltv (Laag Temperatuur verwarming) convectoren en LT-radiatoren.

Werking Warmtepomp
Bronvermelding: Warmtepomp Weetjes NL

De hoeveelheid energie die de warmtepomp gebruikt is laag in vergelijking met de opbrengst. 65 % tot 80 % van de door de warmtepomp geleverde energie wordt ‘gratis’ gewonnen uit de omgeving. Hierdoor verbruikt een warmtepompinstallatie minder energie dan een klassiek verwarmingssysteem. Ook de CO2-uitstoot bij verwarming door middel van een warmtepomp is beduidend lager dan bijvoorbeeld bij de cv-ketel.

Werking Warmtepomp - Kosten Warmtepomp

Een warmtepomp installatie is niet goedkoop in aanschaf, maar u gaat direct minder energiekosten betalen. Aan de hand van theoretische- en praktijkvoorbeelden informeren wij u graag.

daikinn

Warmtepomp kopen - Water water Warmtepomp

Eigenlijk is een brine/water warmtepomp in de praktijk vrijwel altijd dezelfde warmtepomp als de water/water warmtepomp. Het onderscheid zit hem in de broninstallatie die aan de warmtepomp zit. Bij een brine/water spreken we van een gesloten bron en bij een water/water van een ‘open bron’. We pompen grondwater omhoog, halen hier energie uit en we brengen het afgekoelde grondwater weer terug in de grond op een andere plaats.

huis

Natuurlijk geld ook hier weer de plicht, het is immers bodemenergie, dat heel de installatie, zowel ondergronds als bovengronds door een gecertificeerd bedrijf (BRL) moet worden uitgevoerd. Het ondergrondse deel (de bron) mag wel door een ander gecertificeerde uitgevoerd worden dan het bovengrondse deel (de warmtepomp en vloerverwarming). Er zijn installaties waarbij maar één pomp wordt gebruikt en steeds op dezelfde plaats het grondwater wordt gehaald en op de andere plaats gebracht.

Werking Warmtepomp

Er zijn ook installaties met 2 pompen, meestal in een watervoerende zandlaag  (aquifer)  Met behulp van deze pompen kan het grondwater uit de aquifer worden opgepompt en weer in de aquifer worden geïnfiltreerd. ’s Winters wordt winterkoude opgeslagen in de koude bron met een temperatuur van circa 8°C. ’s Zomers wordt het koude grondwater uit de koude bron opgepompt en gebruikt voor koeling van een het gebouw. Het grondwater neemt de warmte uit het koelcircuit in het gebouw op en wordt met een temperatuur van 15 à 20°C in de warme bron geïnfiltreerd.

Warmtepomp kopen - Brine Water Warmtepomp

Met een brine/water warmtepomp wordt een warmtepomp bedoeld die als medium water/glycol heeft en als afgifte water voor de CV-zijde.  Brine =  water + antivries toevoeging. Van origine wordt met een brine/water-warmtepomp een warmtepomp bedoeld die is aangesloten op een gesloten bron:

huis 2
Bronvermelding: Warmtepomp Weetjes NL

Voor het aanbrengen van een bron in de bodem is sinds 2015 een vergunningsplicht bij de gemeente. Dit geldt zowel voor een verticale als horizontale bron.  Een warmtepompinstallatie welke gebruik maakt van bodemenergie mag alleen door een gecertificeerd / erkend bedrijf (BRL) worden aangebracht. Als particulier bent u verantwoordelijk om uw bodem-warmtepomp door een gecertificeerd bedrijf te laten plaatsen.

Daikin airco

De voordelen van bodem-energie

De temperatuur van de bron fluctueert weinig, aan het begin van het seizoen zal deze boven de 10 graden zijn en aan het eind van de winter ca. 4 graden (Als er genoeg meters bron zijn gemaakt). Omdat het stookseizoen in de winter valt is het rendement van de warmtepomp in de winter beter dan bij een lucht/water warmtepomp, immers hoe kleiner het verschil in temperatuur tussen bron en doel hoe hoger het rendement kan zijn.

Werking Warmtepomp

Passief koelen: In de zomer kun je eenvoudig, zonder veel energie verbruik, passief koelen met een bodem-warmtepomp. Het water uit de bron wordt door een platenwisselaar geleid, en aan de andere kant door de platenwisselaar loopt uw vloerverwarmingssysteem. Door water van ca. 18° C in de vloer rond te pompen koelt de woning. Een lagere temperatuur door uw vloer is niet gewenst want dan komt u onder het condensatie punt en wordt uw vloer nat door condenswater.

Werking Warmtepomp

Als je in de zomer de woning passief aan het koelen bent met het koudere bodem water, dan ben je ook meteen warmte van je woning in de bron aan het brengen. Hierdoor regenereert de bron meteen ook beter zodat aan het eind van de zomer de brontemperatuur weer geschikt is om de winter in te gaan.

 

Werking Warmtepomp - Lucht Water Warmtepomp

Zoals de naam doet vermoeden haalt een lucht-water warmtepomp zijn energie uit de omgevingslucht. Meestal wordt de energie uit de omgevingslucht met een buitengeplaatst toestel gewonnen, het kan overigens ook een binnen geplaatst toestel zijn met kanalen naar buiten. Hieronder volgt een animatie filmpje over de werking (voorbeeld monoblock).

Lucht Lucht Warmtepomp Kopen
h

Lucht/water warmtepomp actief koelen

Lucht Lucht Warmtepomp Kopen
Lucht water warmtepomp Kopen

De lucht/water warmtepomp is in opmars!

Het maximaal vermogen van een lucht/water warmtepomp wordt meestal gegeven bij een buitentemperatuur van +7° C .  In Nederland berekenen wij echter het benodigd vermogen (Transmissie)  bij een buitentemperatuur van -10°C.  Hou dit goed in de gaten, anders zit u komende winter met een te kleine warmtepomp!  (U zal de eerste niet zijn, vandaar dat we met deze vermelding dit onderwerp starten). Vraag altijd welk vermogen het toestel nog levert bij -10°C, en of het functioneert tot -15°C.

Lucht water warmtepomp Kopen

Het type (buiten) lucht/water warmtepomp laat zich opsplitsen in 2 categorieën:

 • Het Monoblock
 • De Split-unit

Wat is het verschil tussen deze beide lucht/water warmtepompen ?

Een monoblock heeft zowel de verdamper als de condensor in de buiten-unit zitten, van buiten naar binnen gaan leidingen met water.

Bij een split zit de verdamper buiten en de condensor binnen, tussen buiten en binnen zitten leidingen met het ‘koude middel’.  Maar je kan ook zeggen dat de condensor buiten zit en de verdamper binnen, tijdens koelen werk het proces namelijk net andersom dan tijdens verwarmen.

Overigens spreken we hier van ‘de buiten-unit’ maar die kan in sommige uitvoeringen of plaatsing ook binnen staan. Als een buiten lucht/water warmtepomp binnen staat dan gaan er lucht kanalen van buiten naar binnen. De buitenlucht wordt dan aangezogen naar binnen, energie wordt onttrokken, en daarna wordt door een ander kanaal de lucht weer terug naar buiten afgevoerd.

Werking Warmtepomp
Bronvermelding: Warmtepomp Weetjes NL

De lucht/water warmtepomp is dan ook bezig met een inhaalslag en is thans ook de meest geplaatste warmtepomp. Met namen het type ‘monoblock’ is erg in trek.  Sommige zien het houden van ‘water’ zonder toevoeging in de buiten unit als een probleem, in de winter zou het cv-water buiten kunnen bevriezen en het toestel stuk gaan.  Ook in de ‘koud klimaat’ landen past men dit systeem echter gewoon toe.  In de winter, als het vriest,  is het juist de tijd dat het toestel toch draait en het water warm maakt, het zal dus normaal gesproken niet bevriezen. 

Lucht water warmtepomp Kopen

Allen in landen waar de stroomtoevoer niet gegarandeerd is, is het beter voor een SPLIT te kiezen, dan kan er buiten niets bevriezen. Ook in een vakantie woning waar in de winter niemand komt kunt u beter een ‘SPLIT’ kiezen. Glycol toevoegen aan het hele systeem kan natuurlijk ook bij een monoblock, maar nodig is het normaal gesproken niet. 

Werking Warmtepomp - Ventilatielucht Warmtepomp

Dit type warmtepomp is in mono energetische opstelling (dus zonder ketel maar wel met een elektrisch hulp element) met namen geschikt in nieuwe, niet al te grote, super goed geïsoleerde woningen  en niet geschikt voor oudere niet goed geïsoleerde woningen. Dit heeft te maken met de grote van de bijdrage die de warmtepomp kan leveren ten opzichte van de totaal benodigde energie (bèta factor).  Omdat de ventilatielucht beperkt is, je wil niet extra gaan ventileren als dit niet nodig is, kun je daar ook maar een beperkte hoeveelheid energie uit onttrekken, althans als je het rendement hoog wil houden. Het is dus met namen geschikt in woningen welke weinig energie behoeven. 

Natuurlijk is ook hier van toepassing: Hoe lager de aanvoertemperatuur kan blijven voor de verwarming, hoe beter het rendement. Vloerverwarming of LT-radiatoren / -convectoren zijn dus het best als afgifte systeem.

 • Voordeel:  Geen bodembron of buitenlucht toestel nodig.
 • Nadeel: Beperkte energie levering mogelijk, geluid van compressor en ventilator in de woning.
Bronvermelding: Warmtepomp Weetjes NL

Ventileren in een woning is verplicht, zeer noodzakelijk en nodig, doch het ventileren moet beperkt worden tot de hoeveelheid die hiervoor staat.  Immers ventileren met mechanische ventilatie betekend dat er (koude) lucht van buiten naar binnenkomt. Voor elke m³ afgezogen warme lucht komt en ook ’n m³ koude lucht naar binnen, anders zou je onderdruk krijgen.  Dat houdt meteen in dat, omdat de hoeveelheid lucht beperkt is, het vermogen wat gewonnen kan worden ook beperkt is.

Werking Warmtepomp
Bronvermelding: Warmtepomp Weetjes NL

Warmtepomp kopen -Soorten Samengevat

 • Luchtwater : Investering laag –  energiekosten gemiddeld – onderhoud laag
 • Gesloten collector: Investering hoog – energiekosten laag – onderhoud laag
 • Open bron bodem water: Investering hoogst – energiekosten laagst – onderhoud hoog
a

Waar worden warmtepompen het meest gebruikt?

Warmtepompen zijn al geruime tijd erg populair in landen zoals Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Ierland en Zwitserland. In sommige gevallen is dat te danken aan belastingverminderingen (Frankrijk en Ierland); in andere landen heeft dat vooral met ecologisch bewustzijn te maken alsook het ontbreken van aardgas. 

De eerste warmtepomp werd al in het begin van 20e eeuw te Zürich in gebruik genomen, maar werd toen nog geen succes. Tijdens de energie crisis in de jaren ’70 is opnieuw onderzoek gestart naar de warmtepomp.  Vanaf begin jaren 80 worden ze in Scandinavië langzaam maar zeker toegepast, in de jaren ’90 groeide dit daar flink uit. Vandaag de dag tref je daar in haast elke woning een warmtepomp.

Lucht water warmtepomp Kopen
Bronvermelding: Warmtepomp Weetjes NL

Werking Warmtepomp - Nieuwbouwwoningen

Natuurlijk verwachten we in de komende jaren ook nog  andere innovaties en verbetering van de huidige producten, alsook een uiteindelijke prijsverlaging van de warmtepompen.

Op warmtepomp-weetjes volgen wij voor u de voortgang van de techniek en proberen helder en concreet vakman en gebruiker te informeren over warmtepompen en alles wat daarbij komt kijken. Immers nog lang niet iedereen is bekend met dit toestel en bijbehorende zaken, een warmtepompinstallatie kent veel meer aandachtspunten dan een cv-ketel installatie.

Warmtepomp kopen facts and figures

Bij een nationale rondvraag van mensen die aan het verbouwen waren of aan bouwen bleek dat de warmtepomp de meest gezochte techniek is. Echter zien veel mensen het bos niet meer door de bomen. En daarom zijn wij er om u te begeleiden in de keuze voor je warmtepomp. Of het nu lucht/lucht warmtepomp is of lucht/water warmtepomp. LEC ENERGY SOLUTIONS is uw warmtepomp installateur. 

Een warmtepomp kan warmte op relatief lage temperatuur benutten voor toepassingen op hogere temperatuur. Ze kan warmte uit de omgeving (lucht, water of bodem) op voldoende hoge temperatuur brengen voor zowel de verwarming van woningen als sanitair warm water. Een warmtepomp gebruikt daarvoor weinig energie in vergelijking met de opbrengst. 65 tot 80% van de door de warmtepomp geleverde energie wordt gewonnen uit de omgeving, waardoor er minder energie wordt verbruikt dan bij een klassiek verwarmingssysteem. De CO2-uitstoot zal ook aanzienlijk lager liggen.

Waterpomp kopen met zonnepanelen en Smappee?

Zonnepanelen

Eigenaars van zonnepanelen hebben een teller die terugdraait als hun stroomoverschot in het net wordt ­geïnjecteerd. In het ultieme scenario draait de teller in een jaar evenveel vooruit als achteruit en wordt een ­factuur opgemaakt voor 0 kWh. Heb je op het einde van het jaar meer ­geproduceerd dan verbruikt, dan zal de meterstand lager zijn dan het jaar ervoor. Die meterstand dient als nieuw ­‘nulpunt’ voor het komende jaar. De stroom die je extra geproduceerd hebt, ben je kwijt.
Airco nerd

Smappee

Wij weten dat elke klant verschillend is. Daarom hebben we Smappee Infinity zo flexibel mogelijk gemaakt. Met ons uitgebreide aanbod voor energiebeheer kun je de functies en diensten kiezen die jij nodig hebt, om een oplossing te leveren op maat van de behoeften van jouw klanten. Van slim autoladen en geoptimaliseerde zelfverbruik tot aanzienlijke energie- en kostenbesparingen. Wil je na een tijd meer controle, gegevens of diensten? Geen probleem! De modulariteit van Smappee Infinity zorgt ervoor dat je de bestaande oplossing altijd aan je nieuwe behoeften kunt aanpassen. Ontdek de diverse Smappee-modules voor uiteenlopende toepassingen.

Warmtepomp kopen - Waarom elektrische verwarming?

Het antwoord is simpel. Omdat niet alle ruimtes véél verwarming vragen. Omdat niet alle ruimtes veel verwarmd worden. 

Stel uzelf de volgende vraag: ‘Wanneer was de laatste keer dat je jouw slaapkamer hebt verwarmd?’. 

Veel gezinnen met zonnepanelen hebben een digitale teller of zullen er eentje krijgen. We moeten met z’n allen de elektriciteit die we opwekken op dat moment ook gaan verbruiken. Een elektrische accumulatie verwarming kan hier in bepaalde omstandigheden een oplossing bieden. Ook een elektrische boiler kan een oplossing zijn om een deel van jouw elektriciteit om te zetten in warm water.

 
Daikin hybride warmtepomp

Daikin een Belgisch bedrijf?

Daikin airco staat steevast voor innovatie en ontwikkeling. Hun maatschappelijk engagement laat Daikin duidelijk zien door hun milieuvriendelijke producten zoals warmtepompen en het gebruik van nieuwe koelmiddelen zoals R32. 

Design producten zijn kenmerkend voor Daikin. Zo is er sinds 2010 het prachtige airco wandmodel Daikin Emura dat nu sinds kort wordt opgevolgd door het Daikin Stylish wandmodel. 

Daikin airco is tegenwoordig op verschillende markten actief. Zo is Daikin het meeste gekend voor zijn innovatieve en energiezuinige airco systemen maar sinds 2006 is het ook een voor trekker van de lucht water warmtepomp, Altherma. Al sinds het ontstaan in 1973 is Daikin Europe bezig met industriële koeling onder de noemer ijswater of chillers. Ook commerciële koeling met hun VRV producten behoren sinds 1982 tot hun kernactiviteiten. 

LEC ENERGY SOLUTIONS

Uw partner in duurzame energie

LEC ENERGY SOLUTIONS helpt u graag verder met al vragen omtrent uw energie. De zaakvoerder Raphaël Lerno is gefascineerd door energie en energie-optimalisatie. Hij is van mening dat de moderne woning zijn energie zelf kan produceren met zonnepanelen. Het zal in de toekomst de kunst worden om deze geproduceerde elektrische energie op de juiste momenten naar de juiste verbruikers te sturen. Deze verbruikers kunnen warmtepompen, aircoheaters, laadpalen zijn. Wat betreft batterijen is hij voorstander om hier slim te investeren. Dat wil zeggen dat je de energie eerst moet sturen naar de verbruiker door middel van een slim apparaat (Smappee Infinity) en pas daarna naar de batterij. 

Raphaël Lerno helpt je graag verder naar een duurzame én betaalbare toekomst. 

airco plaatsen bazel

Raphaël Lerno begeleidt u graag in uw al uw vragen omtrent duurzame energie

GSM – 0488 487 460
Email – raphael@lec-energysolutions.be

WARMTEPOMP INSTALLEREN?

Stuur ons een bericht