fbpx

Tel – 0488 487 460
Email – info@lec-energysolutions.be

Warmtepomp Installateur Sint-Amandsberg

Warmtepomp Installateur Sint-Amandsberg

‘Ik wil van het gas af!’ Dat kan met een warmtepomp! Maar welke soorten zijn er? En wat zijn de kosten? Er wordt veel over warmtepompen gesproken maar helaas ook heel verschillend. Een stukje helderheid is dus op zijn plaats. We geven u zo veel mogelijk uitleg over werking warmtepomp.

huis 2
Bronvermelding: Warmtepomp Weetjes NL
Video afspelen

Een warmtepomp is een prima investering vandaag de dag en de verkopen van de laatste tijd liegen er niet om (2019 stijging van 40% t.o.v. 2018). Wees er snel bij want er is nog een subsidie beschikbaar (niet meer voor nieuwbouwwoningen). Op deze website leest u alle benodigde informatie over de warmtepomp. Lees meer over de kosten, de soorten en of uw woning wel of niet geschikt is. Lees snel verder!

Wat is een Warmtepomp?

Warmtepompen zijn toestellen die op een milieuvriendelijke manier voor verwarming en warm water zorgen, soms ook voor koeling. Een warmtepomp maakt voor het grootste deel gebruik van ‘gratis’ hernieuwbare energie uit de omgeving, ze zijn een duurzaam energiebesparend alternatief voor de gasgestookte cv-ketel. Een warmtepomp is in België, t.o.v. aardgas, rendabel bij lage temperatuur afgifte systemen zoals vloerverwarming ltv (Laag Temperatuur verwarming) convectoren en LT-radiatoren.

Werking Warmtepomp
Bronvermelding: Warmtepomp Weetjes NL

De hoeveelheid energie die de warmtepomp gebruikt is laag in vergelijking met de opbrengst. 65 % tot 80 % van de door de warmtepomp geleverde energie wordt ‘gratis’ gewonnen uit de omgeving. Hierdoor verbruikt een warmtepompinstallatie minder energie dan een klassiek verwarmingssysteem. Ook de CO2-uitstoot bij verwarming door middel van een warmtepomp is beduidend lager dan bijvoorbeeld bij de cv-ketel.

Kosten Warmtepomp

Een warmtepomp installatie is niet goedkoop in aanschaf, maar u gaat direct minder energiekosten betalen. Aan de hand van theoretische- en praktijkvoorbeelden informeren wij u graag.

daikinn

Water water Warmtepomp

Eigenlijk is een brine/water warmtepomp in de praktijk vrijwel altijd dezelfde warmtepomp als de water/water warmtepomp. Het onderscheid zit hem in de broninstallatie die aan de warmtepomp zit. Bij een brine/water spreken we van een gesloten bron en bij een water/water van een ‘open bron’. We pompen grondwater omhoog, halen hier energie uit en we brengen het afgekoelde grondwater weer terug in de grond op een andere plaats.

huis

Natuurlijk geld ook hier weer de plicht, het is immers bodemenergie, dat heel de installatie, zowel ondergronds als bovengronds door een gecertificeerd bedrijf (BRL) moet worden uitgevoerd. Het ondergrondse deel (de bron) mag wel door een ander gecertificeerde uitgevoerd worden dan het bovengrondse deel (de warmtepomp en vloerverwarming). Er zijn installaties waarbij maar één pomp wordt gebruikt en steeds op dezelfde plaats het grondwater wordt gehaald en op de andere plaats gebracht.

Geothermische Water Warmtepomp

Met een Geothermische/water warmtepomp wordt een warmtepomp bedoeld die als medium water/glycol heeft en als afgifte water voor de CV-zijde.  Geothermische =  water + antivries toevoeging. Van origine wordt met een Geothermische/water-warmtepomp een warmtepomp bedoeld die is aangesloten op een gesloten bron:

Voor het aanbrengen van een bron in de bodem is sinds 2015 een vergunningsplicht bij de gemeente. Dit geldt zowel voor een verticale als horizontale bron.  Een warmtepompinstallatie welke gebruik maakt van bodemenergie mag alleen door een gecertificeerd / erkend bedrijf (BRL) worden aangebracht. Als particulier bent u verantwoordelijk om uw bodem-warmtepomp door een gecertificeerd bedrijf te laten plaatsen.

Lucht Water Warmtepomp

Zoals de naam doet vermoeden haalt een lucht-water warmtepomp zijn energie uit de omgevingslucht. Meestal wordt de energie uit de omgevingslucht met een buitengeplaatst toestel gewonnen, het kan overigens ook een binnen geplaatst toestel zijn met kanalen naar buiten. Hieronder volgt een animatie filmpje over de werking (voorbeeld monoblock).

h

Lucht/water warmtepomp actief koelen

Lucht water warmtepomp Kopen

Soorten Samengevat

a

Rescert Installateur

Met het ‘certificaat van bekwaamheid’ voor Rescert Installateurs van groene-energiesystemen (zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, …) wil de Vlaamse overheid, samen met de andere gewesten, de opbrengst, veiligheid en levensduur van geplaatste installaties verhogen.
Rescert Installateur

Premie Waterpomp

Als u in een woning of een appartement een warmtepomp laat plaatsen door een gecertificeerde installateur, dan kunt u daarvoor bij Fluvius eenpremie aanvragen.

Een warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor de klassieke verwarmingsinstallatie. De pomp haalt warmte uit de grond, het water of de lucht. Misschien moet uw elektrische installatie verzwaard worden. Neem vóór de plaatsing van de warmtepomp contact op met uw elektriciteitsnetbeheerder en -installateur.

Premie Waterpomp

WEETJE VAN DE DAG

Warmtepomp facts and figures

Bij een nationale rondvraag van mensen die aan het verbouwen waren of aan bouwen bleek dat warmtepomp de meest gezochte techniek is. Echter zien veel mensen het bos niet meer door de bomen. En daarom zijn wij er om u te begeleiden in de keuze voor jouw warmtepomp. Of het nu lucht lucht warmtepomp is of lucht water warmtepompLEC Energy Solutions is uw Warmtepomp Installateur Sint-Amandsberg

Een warmtepomp kan warmte op relatief lage temperatuur benutten voor toepassingen op hogere temperatuur. Ze kan warmte uit de omgeving (luchtwater of bodem) op voldoende hoge temperatuur brengen voor zowel de verwarming van woningen als sanitair warm water. Een warmtepomp gebruikt daarvoor weinig energie in vergelijking met de opbrengst. 65 tot 80% van de door de warmtepomp geleverde energie wordt gewonnen uit de omgeving, waardoor er minder energie wordt verbruikt dan bij een klassiek verwarmingssysteem. De CO2-uitstoot zal ook aanzienlijk lager liggen.

Warmtepomp Installateur Sint-Amandsberg

Video afspelen

OP WAT MOET IK LETTEN BIJ DE AANKOOP VAN EEN WARMTEPOMP?

Warmtepomp - Aandachtspunten

Zoek je een warmtepomp voor een nieuwbouw systeem of een verbouwing? Moet de warmtepomp voor sanitair warm water zorgen? Zal de warmtepomp ook airco voorzien? Wil je additionele koeling voor je woning? Zijn radiatoren mogelijk bij een warmtepomp? Al deze vragen kan komen terug in de video. 

Wil je een warmtepomp kopen, denk dan goed na over volgende punten. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op het keuzeproces. We hebben een aantal aandachtspunten op een rij gezet:

Wat kost een warmtepomp?

Wil je weten wat een warmtepomp kost? Wij geven je een kort overzicht van de verschillende systemen en hun gemiddelde prijs voor een woning. Als randnota geven wij mee dat geothermie niet tot onze specialiteiten behoort. Dit komt gewoon omdat wij als ‘aircomannen’ niet uit deze branche komen. Wel willen wij het verschil tonen in kostprijs. Wil je een geothermische warmtepomp? Klik dan op de info knop en wij verwijzen u graag verder door naar een collega installateur met wél de specialiteit in geothermie

Warmtepomp Installateur Sint-Amandsberg

Stuur ons een bericht