fbpx

Tel – 0488 487 460
Email – info@lec-energysolutions.be

Zonnepanelen installateur in Lochristi

Lees hier op wat je moet letten bij het kiezen van een zonnepanelen installateur in Lochristi

Zoek

De belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een zonnepanelen installateur voor jouw huis in Lochristi

Een zonnepaneel installateur is een professional die gespecialiseerd is in het installeren van zonnepanelen. Zij hebben de expertise en ervaring om uw zonnepanelen op de meest efficiënte en effectieve manier te installeren, waardoor u optimaal kunt profiteren van de voordelen van zonne-energie. Het Rescert certificaat is een garantie dat de zonnepanelen installateur de nodige vakbekwaamheid heeft. Daarenboven zorgt dit certificaat ervoor dat u van subsidies kan genieten. 

Een professionele zonnepaneel installateur beschikt over de nodige kennis en apparatuur om het werk snel en veilig uit te voeren, waardoor u tijd en moeite bespaart. Daarnaast zorgt een ervaren zonnepanelen installateur ervoor dat uw zonnepanelen optimaal worden geïnstalleerd en aangesloten op uw elektriciteitsnetwerk, zodat u direct kunt beginnen met het besparen op uw energierekening.

Het plaatsen van zonnepanelen is een delicate klus die precisie en aandacht vereist. De installateur zal de zonnepanelen nauwkeurig plaatsen en zorgvuldig aansluiten op de omvormer en het elektriciteitsnetwerk van uw huis of bedrijf. Dit is een belangrijke stap, omdat een foutieve installatie kan leiden tot problemen met de prestaties van uw zonnepanelen en zelfs veiligheidsrisico’s kan veroorzaken.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
1
2
3

Zonnepanelen offerte

Soort aanvraag
Soort opdracht
Uitvoeringsdatum

Met hun elegante design en krachtige prestaties bieden Eurener zonnepanelen een uitstekende oplossing voor duurzame energieopwekking in alle weersomstandigheden. 

Sungrow omvormers zijn ontworpen met geavanceerde technologieën en bieden een hoge betrouwbaarheid en prestaties, zelfs in de schaduw. De nummer 1 keuze in omvormers over de hele wereld. 

Smappee is een slimme en gebruiksvriendelijke energiemonitor die je helpt om je energieverbruik te beheren en te verminderen. Maak een duurzame keuze voor jouw toekomst met Smappee

Uw zonnepanelen installateur in Lochristi die net meer kan...

Niets zo vervelend als geproduceerde elektriciteit te moeten injecteren aan het net. Vooral met een digitale teller. Hier zorgen wij voor een slimme energiesturing. De warmtepompen uitgerust met een Smart Grid ready contact kunnen aangestuurd worden via een Smappee energiesysteem. Zo injecteert u zo weinig mogelijk elektriciteit in het net. Beter voor het net én beter voor jouw portefeuille. 

Warmtepomp

Warmtepompen komen in verschillende soorten. Je hebt de lucht lucht warmtepomp ofwel de aircoheater, je hebt de lucht water warmtepomp of de geothermische warmtepomp. Elk hebben ze hun eigenschappen, voordelen en ook nadelen. Sommige kunnen enkel verwarmen. Sommige kunnen ook koelen. Sommige kunnen genieten van subsidies anderen dan weer niet. In elke geval doet elke warmtepomp hetzelfde. Dat is uw woning verwarmen (of koelen) met een verbruik dat laag genoeg is zodat het mogelijk is deze op te wekken met zonnepanelen.

Smart Grid Ready

Zonnepanelen zijn altijd al een discussiepunt geweest in de Vlaamse gezinnen. Eerst waren er de groene stroom certificaten. Dan weer geen. Maar toen ging de aankoopprijs van panelen weer naar beneden. Vervolgens zette de overheid de zonnepanelen wereld op zijn kop door beslissingen terug te draaien. Eén gegeven is wel al die jaren nagenoeg gelijk gebleven. Zonnepanelen zijn én blijven altijd interessant. Combineer zonnepanelen met een warmtepomp en jouw energiefactuur zal betaalbaar blijven. Gratis enerige? Die tijd is voorbij. Betaalbare energie is de toekomst.

Uw Rescert zonnepanelen installateur in Lochristi

Een Rescert zonnepanelen installateur is een professional die is opgeleid en gecertificeerd door Rescert, een organisatie die zich richt op de kwaliteitscontrole van zonnepaneleninstallateurs.

Voor een zonnepanelen installateur betekent werken met Rescert dat zij zijn opgeleid en gecertificeerd om hoogwaardige zonnepaneleninstallaties uit te voeren volgens de geldende normen en veiligheidsvoorschriften.

Rescert zorgt er ook voor dat haar installateurs up-to-date zijn met de nieuwste technologieën en installatiemethoden, hierdoor kunnen zij betere en efficiëntere zonnepaneleninstallaties uitvoeren. 

LEC ENERGY SOLUTIONS, uw zonnepanelen installateur in Lochristi, is een gecertificeerde Rescert installateur. Wij bieden hoogwaardige zonnepanelen systemen die aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen en duurzame energie-oplossingen bieden. Ons team van deskundige zonnepanelen installateurs staat voor u klaar om u te helpen bij het realiseren van uw duurzame energiedoelen.

Wij helpen u graag verder met de administratie!

Het installeren van zonnepanelen gaat niet alleen over de technische aspecten van het werk, maar ook over het beheer van de administratie. Bij LEC ENERGY SOLUTIONS, uw zonnepanelen installateur in Lochristi, helpen ook wij u daarin verder. 

Na het plaatsen van  zonnepanelen, moeten deze  gekeurd worden. 

Een keuring na het plaatsen houdt in dat een erkende keurder uw zonnepanelen en de bijbehorende installatie controleert. Tijdens de keuring wordt gecontroleerd of uw zonnepanelen voldoen aan de geldende veiligheidsnormen en of ze  efficiënt werken. Ook wordt de elektrische installatie en bekabeling gecontroleerd, om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan.

Na het verkrijgen van een keuringsattest, moet u uw zonnepanelen aanmelden bij Fluvius. Fluvius is de Vlaamse netbeheerder en verantwoordelijk voor de distributie van elektriciteit en gas in Vlaanderen

Het aanmelden van zonnepanelen bij Fluvius is verplicht. Door uw zonnepanelen aan te melden bij Fluvius, wordt uw installatie opgenomen in het Vlaams Registernummer voor Energieproductie-installaties (VEA). Dit register bevat alle zonnepaneleninstallaties in Vlaanderen en wordt gebruikt om de productie van hernieuwbare energie te monitoren en te stimuleren.

Bovendien komt u in aanmerking voor groenestroomcertificaten als u uw zonnepanelen aanmeldt bij Fluvius. Deze subsidie is nog eens een extra beloning voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning.  

Wat doet uw zonnepanelen installateur na de opstart van de omvormer?

Laat de administratie aan ons over!

Stap 1 - Installatie van de sungrow app op telefoon

Nadat de Sungrow omvormer is opgestart. Zullen wij deze connecteren met uw WIFI netwerk en de sungrow app installeren op uw smartphone. Zo kan u uw dagelijkse opbrengst monitoren. Ook zal LEC ENERGY SOLUTIONS uw installatie vanop de achtergrond via hun online platform mee monitoren.  

Stap 2 - Keuring van de zonnepanelen installatie

De elektrische keuring van zonnepanelen is een belangrijk aspect bij de installatie van een zonne-energie systeem. Het doel van de keuring is om de veiligheid van de installatie te waarborgen en te controleren of de installatie voldoet aan de geldende regelgeving en normen. De keuring moet worden uitgevoerd door een erkende keuringsorganisatie.

Bij de elektrische keuring van uw zonnepanelen worden verschillende zaken gecontroleerd, zoals de aarding van de installatie, de isolatieweerstand van de kabels, de beveiliging van de installatie en de correcte aansluiting van de omvormer.  Daarnaast wordt de beveiliging van de installatie gecontroleerd, bijvoorbeeld of er voldoende zekeringen aanwezig zijn.

LEC ENERGY SOLUTIONS, uw zonnepanelen installateur in Lochristi, doet voor uw alle nodige administratie. U zal gecontacteerd worden door ACEG voor een afspraak om de keuring uit te voeren.

U hoeft niets te doen, gemakkelijk toch?

Stap 3 - Aanmelden bij Fluvius

Nadat wij uw installatie hebben geregistreerd Bij Fluvius,  krijgt uw installatie een uniek EAN-nummer toegewezen. Dit nummer wordt gebruikt om de productie van uw zonnepanelen te registreren en te verwerken in de energiefactuur. 

Wanneer u nog niet beschikt over een digitale meter,  plaatst Fluvius binnen de 12 maanden na de installatie van uw zonnepanelen een digitale meter. De digitale meter meet zowel de afname als de injectie van elektriciteit en vervangt uw huidige elektriciteitsmeter.

Van zodra uw digitale meter geactiveerd is, begint Fluvius de productie van uw zonnepanelen te registreren. Uw productie wordt maandelijks doorgestuurd naar uw energieleverancier, die deze verwerkt in uw energiefactuur.

Naast het invullen van een aantal vragen nemen wij bij  LEC ENERGY SOLUTIONS, uw zonnepanelen installateur in Lochristi,  de volledige administratie op ons. Van het aanvragen van een keuring tot het aanmelden  bij Fluvius. 

Slimme Zonnepanelen?

Smappee biedt een innovatief energiesturingssysteem dat perfect werkt met uw zonnepanelen. Het systeem verzamelt real-time data over uw energieverbruik en -productie en optimaliseert uw energie-efficiëntie. Op deze manier kunt u maximaal profiteren van uw zonne-energie en besparen op uw energierekening.

Het systeem biedt een breed scala aan functies, waaronder het monitoren van uw energieverbruik, het identificeren van energievreters en het optimaliseren van uw zonne-energieproductie. U kunt het systeem ook bedienen met behulp van de Smappee-app, die u real-time inzicht geeft in uw energieverbruik en -productie.

Als u wilt investeren in duurzame energie en wilt profiteren van de voordelen van zonne-energie, dan is Smappee de perfecte keuze. Met het energiesturingssysteem kunt u uw energie-efficiëntie verbeteren en uw energiekosten verlagen. Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe we u kunnen helpen uw energie te optimaliseren.

LEC ENERGY SOLUTIONS

Uw partner in duurzame energie

LEC ENERGY SOLUTIONS helpt u graag verder met al vragen omtrent uw energie. De zaakvoerder Raphaël Lerno is gefascineerd door energie en energie-optimalisatie. Hij is van mening dat de moderne woning zijn energie zelf kan produceren met zonnepanelen. Het zal in de toekomst de kunst worden om deze geproduceerde elektrische energie op de juiste momenten naar de juiste verbruikers te sturen. Deze verbruikers kunnen warmtepompen, aircoheaters, laadpalen zijn. Wat betreft batterijen is hij voorstander om hier slim te investeren. Dat wil zeggen dat je eerst de energie moet sturen naar de verbruiker door middel van een slim apparaat (Smappee Infinity) en pas daarna naar de batterij. 

Raphaël Lerno helpt je graag verder naar een duurzame én betaalbare toekomst. 

airco plaatsen bazel

Raphaël Lerno begeleidt u graag in uw al uw vragen omtrent duurzame energie

GSM – 0488 487 460
Email – raphael@lec-energysolutions.be

AIRCO | KOELING | WARMTEPOMP | ZONNEPANELEN | BATTERIJEN | LAADPAAL

Stuur ons een bericht

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Zonnepanelen installateur ons werkgebied