fbpx

Tel – 0488 487 460
Email – info@lec-energysolutions.be

LEC ENERGY SOLUTIONS BV

AIRCO | WARMTEPOMP | VENTILATIE | KOELINSTALLATIES

Zoek

Airco installateur Hamme met passie voor warmtepompen, ventilatie en koeling.

Wij zijn gecertificeerde airco installateur, rescert gecertificeerde warmtepomp installateur en koeltechnische installateur in Hamme, met projecten over gans Vlaanderen. Wat in 2002 begon als technieker bij Daikin Europe te Oostende is gegroeid naar een volwaardige installateur van airco, warmtepompen, koelcellen en diepvriescellen voor de regio Hamme en omstreken. De gedane ervaring bij verschillende aircoleveranciers Daikin, Hitachi en Hisene en de gedane ervaring bij verschillende installatiebedrijven zorgt ervoor dat wij in 2019 de sprong hebben gewaagd naar een zelfstandige onderneming. 

Onze droom: een familiale KMO die instaat voor airco, koeling, warmtepompen en ventilatie projecten. 

Op heden telt ons team 7 mensen, waarvan 4 gecertificeerde koeltechniekers. Wij zetten in op jonge, gedreven technische mensen. Allen hebben we één ding gemeen. De passie voor techniek, de liefde voor koeltechniek en vooral de wil om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen. 

 

LEC Energy Solutions
Foto's door Qwopix - Marijn De Keyzer

Onze offertes en adviezen zijn GRATIS. De focus regio bestaat uit regio Hamme,  maar wij installeren airco, warmtepompen, ventilatie en koeling in het bredere Waasland, de driehoek AntwerpenGentBrussel waaronder Aalst, Kruibeke, Beveren, Bornem, Puurs, Ruisbroek, Sint Niklaas, Stekene, Lokeren, Zele, Dendermonde, Wetteren, Lochristi, Opwijk, Merchtem, Sint Amands en Asse niet mag vergeten worden. Wij zijn niet vies van te werken in grootsteden zoals Brussel, Antwerpen, Gent. Al onze bestelwagens zijn netjes volgens de laatste nieuwe milieu eisen (Euro 6) en mogen in elke grootstad van België binnen. 

*Koeltechnisch erkenningsnummer LNE: ENREF/1806

Airco klanten aan het woord...

Wat is er beter dan mond op mond reclame. Onze klanten gaven ons 4,9 sterren op google review

Google review lec energy solutions
4.8/5

15 jaar ervaring in airco, warmtepomp, ventilatie en koeling

Daikin | Hitachi | Hisense | Airco | Warmtepomp | koeltechniek | Installatietechniek

Afgestudeerd als industrieel ingenieur begonnen bij Daikin Europe te Oostende als Service Engineer voor VRV, VRF systemen en koelinstallaties Conveni-Pack. Na 4 jaar lonkte een carrière in de commerciële kant van het verhaal en een 4 jarige carrière bij Daikin België Airconditioning was het gevolg. Door in aanraking te komen met verschillende installateurs airco groeide de passie voor installatietechnieken airco maar ook installatietechnieken warmtepomp. Wat volgde was een belangrijke leerschool bij twee koeltechnische bedrijven. Door gemotiveerde airco monteurs en techniekers werd ‘de stiel’ geleerd en groeide ook de passie voor de installatie van airco, koelinstallaties en warmtepompen. Daarna verliep het traject langs de BENELUX invoerder van Hitachi & Hisense airconditioning. Een wereld van innovatie kwam tevoorschijn en de liefde voor Hitachi en Hisense groeide.

Airconditioning

Acht jaar ervaring bij Daikin airconditioningEuropees service technieker VRV airco. Verkoop van airco residentieel, split airco en multi split airconditioning. Alsook airconditioning voor winkelruimtes en burelen en airco kantoor, met als specialistatie VRV of VRF airconditioning. Free Cooling principe voor productieruimtes met chiller koeling en productverantwoordelijke Conveni-Pack, koeltechniek waarbij men warmterecuperatie toepast op koelcentrales van supermarkten

Warmtepompen

Zaakvoerder Raphaël zag de lucht/water warmtepomp geboren worden in 2004 vanuit de airco toestellen. Hij kent alle tips, tricks, do’s en vooral de dont’s van lucht/water warmtepompen en lucht/lucht warmtepompen.  Wist je dat sanitair productie van warm water door warmtepompboilers een mooie aanvulling is op een aircoheater?. Ondertussen is de kennis uitgebreid naar geothermische warmtepompen met als kers op de taart gecertificeerde RESCERT installateur. Alle warmtepompen worden zorgvuldig geselecteerd op basis van hun beschikbaar vermogen vs het gevraagde vermogen. 

Ventilatie

Elk airco verplaatst lucht. Dit maakt de stap naar ventilatie en berekeningen omtrent luchtsnelheid, worp, etc evident. Een gezond binnenklimaat begint met een goede ventilatie en goed doordacht kanalen netwerk zodat u geen tochthinder ondervindt. Wij doen alle berekeningen omtrent luchtkanalen zelf en adviseren u in de verschillende mogelijkheden van types uitblaasroosters. Integreer uw airco perfect in uw kanalen netwerk van uw ventilatie en integreer de airco én ventilatie in uw interieur

Koelcellen en diepvriescellen

Meer en meer woningen worden uitgerust met een koelcel. De vraag naar verse producten stijgt elk jaar. Hierdoor is de koude keten in de voedingsindustrie exponentieel gegroeid. Bij LEC ENERGY SOLUTIONS kan u terecht voor al uw koelinstallaties. Voor uw koelinstallatie volgen wij de nieuwste technologieën van Daikin. Zo heeft Daikin de laatste jaren verschillende firma overgekocht zoals Zanotti en J&E Hall. Hierdoor kunnen wij u de zuinigste technieken aanbieden op vlak van koeling

Koeltechnieken Waasland

Wij stellen u met plezier onze vaste partners voor...

Installateur airco Hamme
Onze vaste merken en partners

LEC Energy Solutions kiest voor een nauwe samenwerking met zijn leveranciers. Onze leveranciers zijn niet zomaar ‘leveranciers’, het zijn onze partners. Wij gaan op regelmatige tijdstippen aan de tafel zitten om zo op de hoogte te blijven van vernieuwde, hernieuwbare energieën. 

Koeltechnieken Waasland

Daikin Airco - Warmtepomp - koelingcel - diepvriescel

De beste leerling van de klas

Daikin is het merk dat altijd de nieuwste technologieën op de markt brengt. Denk maar aan de hybride warmtepomp, het design wandmodel Daikin Stylish en het koelsysteem voor winkels Conveni-Pack. Daikin is een Belgisch product met zijn vestiging in Oostende, goed voor zo een 2000 werknemers. 

LEC ENERGY SOLUTIONS is officieel Daikin Stand By Me partner. Standaard heeft u 3 jaar garantie op uw Daikin installatie. U kan deze garantie via het Daikin Stand By Me verlangen naar 8 jaar garantie.

p
Hitachi Airco installateur

Hitachi Airco - Warmtepomp

De nobele Japaner

Hitachi is een stabiele airco fabrikant. Maakt sinds jaar en dag betrouwbare airconditioning systemen. Hij maakt niet zoveel reclame als de beste leerling van de klas, maar je kan perfect op hem vertrouwen. Met zijn Yutaki lucht water warmtepomp treedt hij sinds 2010 ook de markt binnen van verwarming met warmtepompen. Hitachi biedt 3 jaar garantie aan op zijn toestellen. 

HISENSE SERVICE PARTNER

Hisense Airco - Warmtepomp

De sportieveling

Hisense airconditioning maakt al sinds 2002 het huiswerk van Hitachi. Sinds 2015 zijn ze ook onder hun merk Hisense op de Benelux markt actief. Hisense maakt multi split airco, split airco,  VRF airco. Wil je een airco lucht lucht warmtepomp is deze een goede keuze. Hisense is aan enorme opmars bezig wereldwijd, zo is hij één van de hoofdsponsors voor het aankomende EK2021.

LEC ENERGY SOLUTIONS is officiële Hisense Service Partner. Hierdoor ontvangt u standaard 5 jaar garantie op uw installatie. 

Stiebel Eltron warmtepomp

Stiebel Eltron - Geothermische warmtepomp

De krachtpatser

STIEBEL ELTRON is sinds 1976 actief in België.  Het gamma van STIEBEL ELTRON België omvat vooral warmtepompen. STIEBEL ELTRON levert al sinds 1970 warmtepompen voor woningbouw en kleine utiliteitsbouw en heeft dus een enorm grote ervaring op dit gebied. STIEBEL ELTRON is de specialist als het aankomt op geothermische warmtepompen. Met een geothermische warmtepomp kan je ook sanitair warm water produceren. Wist je trouwens dat je met een geothermische warmtepomp van STIEBEL ELTRON ook gratis kan (ver)koelen in de zomer? 

Vasco - Ventilatie

Made in Belgium

VASCO, gekend van de mooie radiatoren, is veel meer dan dat. Het bedrijf, gevestigd in Dilsem-Stokkem, Limburg (thuisbasis van de zaakvoerder zijn vrouw, Mieke) is de tweede grootste leverancier van ventilatie type D in België. Met hun VASCO EASYFLOW kanalen is het plaatsen en inregelen van ventilatie systemen naar vernieuwend niveau getild. Hun vernieuwend concept van adiabatische koeling op hun ventilatie zorgt ervoor dat warme lucht in de zomer uw woning niet opwarmt. Een oplossing voor een ander gekend probleem is de geur van haarden die via de venilatie binnendringt. Ook hier heeft VASCO een oplossing via een actief koolfilter neutraliseert u alle externe geuren die via de ventilatie uw woning binnen dringen. 

Installateur Airco Hamme
Prijs airco wandmodel

Dikwijls krijgen wij de vraag: ‘Wat kost zo een airco systeem met buitenunit ongeveer? Wel, graag geven we u hier een idee van . Hieronder een kort overzicht van de standaard airco systemen die wij verkopen voor een slaapkamer en/of living. Airco installateur Hamme en Waasland. *Met een standaard installatie bedoelen wij dat de afstand tussen binnen en buitenunit kleiner is dan 10 meter, de condensafloop natuurlijk kan gebeuren en dat er elektriciteit kan genomen worden van een stopcontact in de nabijheid van de binnenunit.

Hisense Airco prijs
New Comfort 2,5 kW

1250 €

Hisense new comfort airco

Bijkomende kosten

Hitachi Airco prijsPerformance 2,5 kW

1480 €

Hitachi performance airco

Bijkomende kosten

Daikin Airco prijsStylish 2,5 kW

1850 €

Daikin Stylish airco

Bijkomende kosten

AIRCO, WARMTEPOMP, VENTILATIE OF KOELING NODIG?

Stuur ons een bericht